Transfer Talk: Daramy er et godt salg af FCK af flere årsager

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

Det efterhånden langstrakte transferforløb mellem FC København og Club Brügge vedrørende Daramy nærmer sig sin afslutning.

’Den fede dame har ikke sunget endnu,’ siger en belgisk kilde tæt på Club Brügge, men stativ til mikrofon er sat frem, lys og lydanlæg ved at blive prøvet af og tæppet for aftalen går snart op.

Prisen lander på 100 millioner kroner plus upside, hvilket er en ganske stor udskrivning for belgierne og i givet fald klubrekord for Club Brügge.

Daramy har spillet ganske blændende i denne sæson, hvorfor fans, medier og aktører i fodboldbranchen for det første undrer sig over, hvorfor FCK sælger ham og så til Club Brugge, som er at betragte som en europæisk konkurrent. Og forventninger om markant større salgsbeløb har været nævnt.

Club Brugge er naturligvis bragt i spil, fordi de er interesserede, men dialogen har også været flittigt omtalt i medierne med henblik på at lokke andre på banen især AC Milan.

Italienerne er ude af kapløbet, så nu er det den samlede betalingspakke, der skal falde på plads, hvilket ventes at ske i løbet af næste uge.

Det er klart, at FCK næppe ønskede at sælge Daramy, som han spiller netop nu. Men det er netop spørgsmålstegnet og svaret på, hvorfor det er et super salg af FCK.

Der har været perioder med mere bænk end bane for Daramy og en pris, der styrtdykkede efter den indledende hype efter debuten. FCK kan ikke vide sig sikker på, at han også leverer på samme høje niveau om to måneder eller til foråret. Han er langt fra en færdigbagt spiller, hvorfor der i Belgien også er visse panderynker over Club Brugges stærke interesse.

FCK får en stor bunke millioner til investering i truppen, sender et signal om rekordsalg af spiller fra egne rækker og ikke mindst sætter barren med stærk signalværdi til andre europæiske klubber i fremtiden om, hvad store FCK-talenter skal koste. Salg skaber præcedens. Og barren får virkelig et los bagi her. Det kan være en økonomisk gevinst i sig selv på den lange bane.

Det vil ikke længere være FCK’s opgave at videreudvikle 19-årige Daramys færdigheder; det arbejde tilfalder Club Brugge, men lykkes belgierne med det, så vil der være økonomisk gevinst til begge klubber. Club Brugge sidder solidt på tronen i den belgiske liga og er Belgiens fremmeste salgsplatform ud af landet til Premier League såvel som Bundesligaen, hvorfor FCK med en vis sindsro kan forvente yderligere jackpot på sigt takket være den aftalte upside. Hvis han slår til i Club Brugge. Den lodseddel og spørgsmål har FCK allerede vundet og svaret på. 

Søren Sorgenfri

42 år. Fast fodbold-blogger for NordicBet. Redaktør for sportsappen ’Sport Inside’, forfatter til flere fodboldbøger, forlægger på sportsforlaget Helmin & Sorgenfri. Tidligere 10 år på BT Sporten og redaktør på fodboldmagasinet ’Clasico’.