Transfer Talk: Forvent ikke salg af FCK’s unge

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

Transfervinduet er åbent. Dermed er det også tid til, at Transfer Talk vågner af vinterhiet. Det var en god lang lur under VM.

I denne omgang skal der ses nærmere på en del af rygter, der er i omløb. Og husk. Vinduet er en turbulent omgang, hvor man ikke altid kan stole på vejrudsigten.

Vi begynder hos FCK, hvor tre af de unge løver er varme kartofler. Hvis altså en løve kan være en kartoffel.

Club Brugge har både Haraldsson og Clem på blokken, men kommer ikke til at byde nu. De er spillere, der skal følges i foråret. Belgierne har tidligere forsøgt sig med bud på FCK’s unge og var inde i billedet, da Daramy valgte Ajax.

Club Brugge blev sat på prisen, men kan også i tilfældet Daramy konstatere, at talenter kan købes for dyrt. Sådan sat lidt på spidsen.

Januar måned koster FCK’s talenter ekstra. Det kan ikke være anderledes. Mesterskabet skal i hus, hvorfor der kun sælges til ’overpris’. Altså hvis buddet er bedre end den reelle markedspris. Og ikke flere salg af næste generation til Højlund-pris.

Derfor er priserne – siges det på vandrørene – tættere på 10 millioner euro end de mere realistisk fem-seks millioner for spillere som Haraldsson og Clem. Club Brugge er sammen med RB Salzburg blandt flere klubber, der følger Haraldsson.

Det samme gælder Victor Kristiansen. Han leverede i efteråret, så en plads i VM-truppen havde været fair, hvorfor han også er inde i billedet på store adresser blandt andre som nævnt Leicester. The Foxes skal dog have max ud af et relativt beskedent budget, hvorfor de ikke ser backens vej før til sommer.

Brøndby er på markedet efter to-tre forstærkninger fra høj hylde. Kilder siger dog, at hverken Jens Stryger Larsen eller Celtics Abildgaard er i spil. Sidstnævnte er et emne i AaB, hvor truppen skal geares til at undgå den katastrofe som nedrykning vil være.

Lidt mere Celtic. Georgios Giakoumakis er ifølge skotske kilder ikke aktuelt et emne i FC Midtjylland. Grækeren er samlet for dyr en pakke, men den slags kan som bekendt ændre sig senere i vinduet. Som det ser ud lige nu, sker den ikke. FCM er i gang med andre emner. Det er stadigt tidligt i vinduet. Det kan blive et af de hektiske.