Mikkel Jespersen er spillende assistent i Kolding: Har gjort mig til en bedre spiller

Mikkel Jespersen har som den eneste æren af at være spillende træner i en af Danmarks 24 bedste fodboldklubber. Den bare 32-årige assistenttræner i Kolding har store trænerdrømme, men indtil videre er han stadig mere spiller end træner.

Interview med Mikkel Jespersen fra Kolding IF

Når ikke han er skadet, er Mikkel Jespersen stort set altid at finde i startopstillingen, når cheftræner Kristoffer Wichmann gør sit Kolding-mandskab klar til kamp.

Den 32-årige midtbanespiller har ligesom sine holdkammerater mulighed for at vise sig frem for cheftræneren til træning, men den tidligere superligaspiller har et es i ærmet.

Mikkel Jespersen er nemlig selv inde over startopstillingen, da han er spillende assistenttræner i klubben – en rolle han har haft siden januar sidste år, hvor han overtog rollen fra Niki Zimling, der skiftede til AGF. Jespersens første halve år i den nye rolle kulminerede i sommerens oprykning til NordicBet Ligaen.

”Det første halve år var det lidt på prøve, og resultatmæssigt gik det rigtig godt det, men også vores samarbejde inde på kontoret, både med Niklas [Nürnberg] (rekrutteringsansvarlig, red.) og Kristoffer [Wichmann] (cheftræner, red.), og alle de opgaver gjorde, at jeg faktisk blev en bedre fodboldspiller, så på den måde holdt vi ved,” forklarer Mikkel Jespersen og uddyber:

”Jeg kunne mærke, at mine præstationer på banen blev bedre. Som assistenttræner er det jo mit hold – det er mine drenge. Jeg har været med til at vælge dem, der skal spille og den måde, vi skal spille på, og den rolle slapper jeg lidt mere af i, og det har gjort, at mine præstationer på banen er blevet bedre.”Med rolleændringen fulgte også en række omvæltninger for vildbjergenseren, der relativt hurtigt tog en vigtig beslutning.

”Da jeg blev spillerassistenttræner, var en af de overvejelser, jeg gik med, om jeg skulle ud af omklædningsrummet, men jeg kan godt lide det sociale omkring et fodboldhold, så det var vigtigt for mig, at jeg stadig kunne være nede i omklædningsrummet. Det blev også påtalt over for drengene dengang, at selvom jeg var dernede, så skulle de stadig kunne vise utilfredshed, hvis det havde været en dårlig træning, eller de var utilfredse med et eller andet, Kristoffer [Wichmann] havde sagt. Det vil jeg aldrig nogensinde gå til ham med. Den fortrolighed har jeg,” forklarer Jespersen, der også fra start sørgede for at have rene linjer med cheftræner Kristoffer Wichmann.

”Jeg har sagt fra dag ét, at hvis der er nogen, der er bedre end mig, så skal de spille – For mig handler det om at vinde. Hvis ikke jeg er den bedste til opgaven, så skal jeg ikke spille. Og det ved jeg også godt. Men hvis ikke jeg skal spille, så er jeg lige så indebrændt, for så ved jeg, at jeg kunne have gjort det bedre, men aftalen har fra start været; at hvis ikke jeg er den bedste, så skal jeg ikke spille,” lyder det fra den tidligere AC Horsens-, Viborg- og Skive-spiller.

Selvom han kun har rundet 15 måneder i sin nye rolle og stadig er ung i trænerfaget, så skorter det ikke på ambitioner hos Mikkel Jespersen.

”Jeg har store drømme som træner, og jeg tror faktisk også, at jeg har et større talent som træner, og kan komme længere som træner, end jeg har gjort som fodboldspiller. Jeg har store drømme for mig selv. Jeg vil være den bedste mulige udgave af mig selv, når jeg bliver fodboldtræner, og forsøge at komme så langt som muligt,” lyder det fra Jespersen, der godt ved, at han næppe har 10 tilbage som aktiv spiller.

”Jeg håber, at jeg en dag selv kan få lov at sige, at nu skal jeg ikke være fodboldspiller længere – nu skal jeg være træner, men i fodbold kan man aldrig sige, hvornår det kommer til at ske – det har jeg været i branchen længe nok til at vide,” lyder det afslutningsvis fra Jespersen.

Mikkel Jespersens første halvår som spillende assistenttræner bød på 18 kampe i 2. Division med bare tre nederlag til følge. I denne sæson er det indtil videre blevet til 24 kampe i NordicBet Ligaen. Selvom det indtil videre er blevet til ni nederlag, så har Kolding IF for længst sikret sig endnu en sæson i landets næstbedste række med en plads i oprykningsspillet.