Transfer Talk: FCK’s sommervindue rimer på nordiske spillere

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

FCK kan torsdag tage det første skridt mod The Double. I givet fald en storslået sæson. Men vi kommer ikke udenom, at løverne lige nu balancerer på en knivsæg.

Det kan lige så vel blive nul pokal og en anden eller tredjeplads. Klubbens store budget har ikke affyret en bredside mod konkurrenterne som forventet. Der bliver vel snarere sendt en stille tak i retning af Farum al den stund FCN har snublet igen og igen.

FCK har det i egne hænder. Men det er tæt.

Og vi kan blandt andet af den årsag forvente en større udskiftning i FCK-truppen hen over sommeren. Der arbejdes på at få sendt den håndfuld udenlandske indkøb som ikke er i nærheden af spilletid videre til primært markeder udenfor Europ,a fortæller en FCK-kilde.

Derudover som tidligere nævnt i en klumme kan der scores store transfersummer på klubbens unge, hvis prisskilte også kan få pil op i tilfælde af The Double.Men hvem kommer ind? FCK har historisk et godt blik for spillere fra Norden, men det bliver endnu mere tydeligt den kommende sommer, siger en kilde.

Pilen peger i retning af nordiske spillere samt sydamerikanske spillere, der allerede spiller i Europa og enten er på deres respektive landshold eller i periferien og med en alder, der kan føre til videresalg.

Som nævnt andre steder Luis Palma fra Honduras pt. på kontrakt i Grækenland.

Det handler ikke kun om kvalitet, fortæller en anden kilde, men også om kultur og afklimatisering.

Det overordnede fokus er de bedste nordiske spillere, som det er muligt for FCK at lande denne sommer. For hurtigt at kunne etablere en holdkultur i løbet af en pre-season, hvor en del spillere må ventes at forlade klubben.

Som udgangspunkt er FCK’s transferbudget fastlagt, men der er variabler i dette regnestykke. Forlader alle de spillere der pt. sidder på tribunen København, så er der luft i lønbudget og store salg af de unge kan øge mulighederne, men som udgangspunkt har det ingen betydning om FCK vinder The Double, den ene eller anden titel eller ingenting.