Rasmus Vinderslev er Sønderjyskes ’Unsung Hero’ i Nordicbet Ligaen

Hvad er en ’unsung hero’? Svaret er nemt. Det er en spiller med de samme kvaliteter, evner og personlighed som Sønderjyskes anfører og midtbanespiller Rasmus Vinderslev. Typen der sjældent stjæler overskrifterne, når han spiller, men som omvendt efterlader et stort tomt hul, når han mangler på banen.

Interview med Rasmus Vinderslev

Rasmus Vinderslev er i løbet af denne sæson i NordicBet Ligaen blev anfører for Sønderjyske.

Selvom han ikke er den mest højtråbende spiller i NordicBet Ligaen, så overtog han stille og roligt anførerbindet, når den hidtidige anfører Marc Dal Hende ikke var i startelleveren eller kamptruppen. Og siden er anførerbindet blevet en fast del af 26-årige Vinderslev påklædning, når han tager sit Sønderjyske-hold med i kamp.

Noget der gør den rolige fodboldspiller stolt.

– Jeg prøver egentlig at gøre de ting, jeg altid gør og egentlig bare passe mit job. Jeg tror ikke rigtigt, at jeg tænker så meget over det. Det er jo bare en del af hverdagen, og en rolle jeg er vokset ind i. Så det er ikke sådan, at jeg dyrker det specielt meget eller noget, men jeg er da sikker på, at når jeg tænker tilbage på, at jeg stod som lille dreng herinde på stadion, så tror jeg, at han havde været rigtig stolt af at bære anførerbindet herinde. Når jeg tænker på det på den måde, så giver det da lige tur i maven, fortæller Rasmus Vinderslev og sender hurtigt roser til den tidligere anfører Marc Dal Hende, der også stadig sidder i anførerrådet. Marc er rigtig god både på og udenfor banen, og udenfor banen har han også en vigtig rolle, hvor han også hjælper de lidt yngre spillere. Så hans rolle udenfor banen er også kæmpe stor, slår Rasmus Vinderslev fast.

Det er meget sigende for Rasmus Vinderslev. At han også lige fremhæver sine medspillere. På nær et kort lejeophold hos konkurrenterne fra Vendsyssel har han kun trukket den lyseblå Sønderjyske-trøje over hovedet, og det kan også meget vel ende med, at det forbliver sådan.

Klubmanden Rasmus kan nemlig godt se sig selv som en One Club-player, og i klubben sætter de pris på det hårde arbejde og udvikling, han viser.

– Rasmus er enormt respekteret, både hos os i staben og for alle omgivelserne. Jeg synes stadig, at han nogle gange mangler at få lidt anerkendelse for, hvad han egentlig bidrager med på banen. Men det hviler han selv i. Jeg synes, at ’Unsung Hero’ helt sikkert er en fin betegnelse, men jeg tror også, det er et eksternt perspektiv. Internt er han ikke en ’Unsung Hero’. Vi ved jo udmærket godt, hvad vi har, slår Sønderjyske-cheftræner Thomas Nørgaard fast.Kontrakten med Sønderjyske løber til sommeren 2025, og med udsigt til at NordicBet Ligaen skiftes ud med Superliga efter sommerferien kan det godt være, at klubben snart skal binde sin anfører yderligere nogle sæsoner. Muligheden er der i hvert fald.

Er du Sønderjyske-spiller for good? Eller skal du også ud at prøve dig af et eller andet sted en dag?

– Jamen, det kan jeg da godt se mig selv som. Det er ikke sådan, at jeg bare skal afsted for enhver pris. Så en One Club-player kunne jeg da godt se mig selv som. Men det er selvfølgelig svært at sige, hvad der kommer til at ske i fodbold. Det ved man aldrig. Både for mit vedkommende, men også hvad klubben tænker. Så det må vi se. Men jeg er rigtig glad for at være her lige nu, slutter Rasmus Vinderslev af på sin genkendelige rolige måde.

Med weekendens sejr over FC Fredericia har Rasmus Vinderslev nu sat 159 kampe ind på klubkontoen for Sønderjyske.