Transfer Talk: Svensk angriber spøger stadig i Brøndby

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

I kølvandet på skuffelsen ude mod Basel, siger Brøndby nu velkommen hjem til Daniel Wass. Landsholdsspilleren får en kontrakt af tre års varighed, men tilgangen har naturligvis rejst spørgsmålet om, hvorfor Wass ikke blev hentet tidligere på vinduet. Så han kunne have deltaget i de europæiske kampe.

Som tidligere nævnt i denne klumme har det været en kamp mod uret, men det har ikke været realistisk at hente Wass retur før her mod transfervinduets afslutning.

Så det egentlige spørgsmål, der bør stilles er, hvorfor er der slet ikke handlet ind frem mod de europæiske kampe? For der skal nok komme flere spillere til i løbet af de næste uger frem mod lukketid.

Svenske Sebastian Andersson har som bekendt været en tur forbi Brøndby, hvorfor de forhandlinger blev meldt død på grund af svenskerens knæ. Det er nu ikke tilfældet. Andersson er ifølge mine oplysninger stadig et emne i Brøndby, men der kan være en økonomisk strategi i at vente på ham. Han er på en kæmpeløn i FC Köln til 2,5 millioner euro – en løn som Brøndby helt indlysende ikke kan løfte.

Men han er i overskud i FC Köln og som dagene går vil den tyske klub være mere og mere indstillet på at give ham i pose og sæk for at slippe af med ham og stadig spare lidt af lønnen i det sidste kontraktår.

Der er andre klubber, der følger Andersson, men givet hans hovedstødsstyrke på dødbolde, så er det naturligt, hvis Brøndby holder et vågent øje med ham. Han kan være den boksangriber med erfaring, der sammen med Daniel Wass forløser de unge. En tyrkisk fodboldjournalist kunne i øvrigt uddybe situationen omkring Anderssons fejlede lægetjek i januar – det var et forhandlingstrick fra Antalyaspors side for at få FC Köln ned i pris. Et spin som altså også undertegnede røg på i den seneste klumme. Jeg beklager.

Tilbage til det centrale spørgsmål. Det er naturligvis interessant nok, hvilke spillere Brøndby vil hente i det øvrige transfervindue, men en start på Superligaen der siger tre point efter fire kampe og farvel til Europa til et Basel-hold, der ikke var skræmmende, er hård kost for de blågule fans dagen derpå.

Et møde med Basel var chancen for at bryde med klubbens seedningslag, men chancen blev ikke grebet. Der er talt og skrevet meget om sidste sæsons indkøb af potentialespillere, men sensommeren har vist, at der er lang vej endnu. Hvis overhovedet.

Det er muligt en del FCK-fans til sidst var trætte af Ståle Solbakken, men nordmanden havde styr på transfervinduets rytme. Der blev købt tidligt ind. Alle mand klar til preseason og med mindre der kom enorme beløb på bordet, så blev ingen vigtige spillere solgt, før efter den europæiske skæbne var kendt.

Kun få danske klubber arbejder efter den filosofi. Typisk båret af ’the fear of missing out’. Tænk hvis en A-spiller pludselig sidst i vinduet blev mulig for en klub med et B-budget.

Men hvad nu hvis en B-spiller kørt ind sammen med det øvrige hold i en god kampklar rytme var med til at kvalificere sig til Europa? Med indtægter herfra?

De næste par runder i Superligaen bliver ekstremt vigtige. Hvis FCN vinder i AaB og Brøndby og OB deler i porten denne weekend plus sejre til FCK, FCM og Silkeborg så begynder vi allerede at se tegningerne til dem, der skal med i top-6. Og et hundeslagsmål i bunden for at forsøge at hænge på og indhente den distance, der pludselig slås.

Så spørgsmålet om, hvorfor Brøndby ikke tidligt i vindue hentede et par bærende kræfter – måske lidt under det niveau, som der drømtes om – handler ikke kun om det skuffende farvel til Europa. Men bliver i tiltagende grad et spørgsmål om den trup sæsonen blev åbnet med er så fejllæst, at pokerspillet på transfermarkedet blevet til kostbar passivitet. Og at prisen heraf er, at de blågules sæson er i fare for at blive kastet under bussen? Og de sidste rester af mesterskabet ’21s momentum ryger med?

Det spørgsmål får vi svar på i løbet af de næste par spillerunder samt den resterende del af transfervinduet. Allerede nu kan du finde odds på alle de største (og mindste) fodboldligaer.