Frederik Dietz træder ud af onklernes skygge i Hobro: Går i min egen retning

Efter næsten 100 kampe for Hobro IK begynder 20-årige Frederik Dietz Nielsen at være trådt ud af skyggen fra sine to onkler, Mads og Lars Justesen, der særligt i perioden med Superligabold tegnede den nordjyske klubs ansigt udadtil.

Interview med Frederik Dietz

Selvom det ikke står på ryggen, så er der ikke mange, der er i tvivl om, at Frederik Dietz har Hobro-blod løbende i årene.

Den unge forsvarsspiller hedder ikke Justesen, men hans mor er storesøster til de to Hobro-koryfæer Mads og Lars Justesen. Selvom der endnu er lang vej op til de godt 330 førsteholdskampe, som onkel Mads Justesen har som rekordholder i Hobro IK, så nærmer nevøen sig så småt.

I den seneste kamp i NordicBet Ligaen mod Vendsyssel FF rundede Frederik Dietz sin kamp nummer 90 for hjerteklubben, og han er fast bestemt på, at han ikke vil være arvtager fra sine onkler.

”Mads er et kæmpe forbillede for mig, og det er Lars også på sin måde, men jeg vil gerne være mig selv. Jeg vil gerne være Frederik Dietz og ikke kendes som Mads Justesens nevø, og det synes jeg egentlig, jeg har formået meget godt. I starten, da jeg lige var kommet frem, var det meget som nevø, men jeg føler, at jeg er ved at få lavet min egen retning,” lyder det fra Frederik Dietz.

Da Frederik Dietz i maj 2021 debuterede for Hobro i en alder af bare 17 år, havde han kort forinden spurgt sin onkel, om det var okay, at han overtog rygnummer 13 – et nummer der ellers var blevet pensioneret i Hobro IK i anerkendelse af Mads Justesens flotte karriere i klubben.At overdrage rygnummeret til sin nevø ser Mads Justesen stadig som en ære, og han har bestemt ikke noget imod, hvis Frederik Dietz overtager hans rolle som ’Mister Hobro’.

”Der bliver forhåbentlig også i fremtiden ved med at være nogen, der er ’Mister Hobro’. Det er vigtigt for en lille klub, og det er vigtigt for et lokalt samfund, at man har nogen at spejle sig i, og det er Frederik et enormt godt billede på lige nu,” lyder det fra Mads Justesen.

At være nevø til to af klubbens mest betydningsfulde personligheder igennem de seneste 20 år er ikke nødvendigvis kun en fordel, beretter Frederik Dietz.

”Da vi senest spillede mod Sønderjyske, spillede jeg en knapt så god kamp, og så kan man gå ind på Facebook og læse, at jeg kun spiller, fordi jeg er nevø til Mads og Lars. Det påvirker mig ikke længere, men det gjorde det måske lidt i starten, for som ung spiller går din formkurve bare op og ned hele tiden, og der kan det godt nive lidt i maven, når man får sådan en kommentar,” lyder det fra Frederik Dietz, der dog mest har følt den positive side ved at have haft sine onkler tæt på.

”Jeg har brugt Mads og Lars meget til at spare om, hvordan jeg kan blive bedre. Jeg er meget selvkritisk som person, og jeg ved godt, hvornår jeg spiller godt, og hvornår jeg ikke spiller godt. Men jeg vil sige, at når jeg spiller ringe, så får jeg det at vide af mig selv, min ene onkel og også den anden onkel,” lyder det med et grin fra Frederik Dietz.

Frederik Dietz kom til Hobro fra samarbejdsklubben Nørager IF allerede som u12-spiller, og han har siden taget turen hele vejen op på førsteholdet, hvor kun tre af hans nuværende holdkammerater har flere førsteholdskampen for klubben.