Mathias Jørgensen og AaB på brinken af oprykning: Fodbolden ulmer i Aalborg

Mathias Jørgensen skiftede denne vinter Esbjerg fB ud med AaB, og straks fra start i Aalborg har den 23-årige sjællænder været afgørende for sin nye klub. Selvom AaB endnu ikke matematisk er rykket op, så er der noget, der ulmer i byen.

Mathias Jørgensen kan sammen med AaB rykke op i Superligaen, hvis bare de snupper ét point i lørdagens kamp mod Sønderjyske.

Med fire kampe tilbage skal AaB bare have yderligere ét point for at sikre oprykningen matematisk, mens de ligeledes kan få hjælp udefra, da ethvert pointtab til FC Fredericia også vil give nordjysk oprykning.

Endnu er oprykningen altså ikke matematisk sikret, men hvis det sker, så har Mathias Jørgensen rykket fra 2. Division til NordicBet Ligaen og videre til Superligaen på under et halvt år, efter han i februar skiftede Esbjerg fB ud med AaB.

Den 23-årige angriber lægger ikke skjul på, at han er faldet godt til i Nordens Paris.

”Lige nu nyder jeg virkelig at være en del af AaB og Aalborg, for det ulmer af fodbold heroppe. Det er rigtig gode mennesker, der er i og omkring klubben, og det er noget, der gør mig tryg, og det gør det nemmere at præstere i hverdagen, og man kan holde fokus, så jeg nyder det lige nu – AaB er en fed klub at være en del af,” lyder det fra Mathias Jørgensen.

Sin unge alder til trods, så har Mathias Jørgensen allerede repræsenteret New York Red Bulls i den amerikanske MLS, mens herhjemme har været forbi fire af provinsens historisk set største klubber i OB, AGF, Esbjerg fB og nu altså AaB.

”I forhold til de steder, jeg har været i Danmark, så er der ingen tvivl om, at AaB er en stor klub med en kæmpe fanskare og kæmpe opmærksomhed. Det kan man mærke, når man går rundt i buen, og det kan vi mærke, når vi spiller på både hjemmebane og udebane.”

”Jeg har kun spillet på Aalborg Portland Park én enkelt gang som modstander, da jeg var i OB, og det var ikke sjovt at komme herop, det kan jeg godt huske. Det er også som om, at fanskaren har taget endnu mere til i forhold til dengang, og det er vi sindssygt glade for og stolte af, og det skal vi ikke tage for givet,” lyder det fra Mathias Jørgensen.Selvom det altså er fire provinsklubber, Mathias Jørgensen har repræsenteret i dansk fodbold, så er ophavet nordsjællandsk. Med godhjertede drillerier og store smil er der ikke den store tvivl om, at Mathias Jørgensen er faldet godt til i truppen.

”Jeg er stadig ny, men jeg synes, at vi har et godt omklædningsrum, og der er den blanding af mennesker, der skal være. Der er ingen tvivl om, at en god kombination er klogt. Den nordjyske ydmyghed og hårde arbejde ser jeg meget op til, selvom jeg er fra Sjælland, så mine værdier er meget ens med de nordjyske værdier,” lyder det fra Jørgensen.

Selvom Mathias Jørgensen kun har spillet 10 af AaB’s i alt 28 kampe i denne sæson, så er han med sine otte mål topscorer hos oprykningsfavoritterne.