Brøndby-legende i direktørstolen: Fremad Amager er som en dynamitstang, der skal detoneres

AF MARTIN DAVIDSEN

Den tidligere Brøndby-spiller Allan Ravn har siden 2020 stået i spidsen for Fremad Amager, hvor han arbejder på at skabe et fundament, så klubben en dag kan tage skridtet op i Superligaen. Men det skal gøres på den rigtige måde, og her kan han hente inspiration fra sin spillerfortid.

Siden sommeren 2016 har Fremad Amager været en del af NordicBet Liga, men de senere år er der sket noget i den traditionsrige klub. I juli 2018 blev Fremad Amager købt af et monegaskisk investorkonsortium, og siden da har udviklingen taget en ny retning i klubben. På sigt er ambitionen at komme i Superligaen, men i første omgang handler det om at blive en stabil klub på flere parametre.

Det fortæller Allan Ravn, der i 2020 tiltrådte som direktør i klubben.

”Ambitionerne er at blive sportsligt og økonomisk stabile. Det er vores ledestjerne i øjeblikket. Det er selvfølgelig lidt bredpenslet forklaret, men vi kan konstatere, at der er blevet investeret meget i Fremad Amager de senere år fra vores ejere, så nu investerer vi ikke så hårdt som tidligere. Vi skal være økonomisk stabile, og vores indtægtsgrundlag skal være styrket. Vi skal også være sportsligt stabile, både i forhold til vores udtryk på banen og i vores position i ligaen. Det er vores projekt i dag, fortalt med den brede pensel, og så ligger der jo tusindvis af arbejdstimer under det,” siger Allan Ravn.

Mange kender Allan Ravn som en legende i Brøndby IF, hvor han spillede over 200 kampe for klubben frem til 2002, og som direktør i Fremad Amager lægger han en stor portion arbejdstimer i projektet på Sundby Idrætspark.

”Fremad Amager er en historisk klub, der har en spændende historik og et spændende DNA. Men for mig personligt handler det også om det at drive en fodboldvirksomhed. Det er for mig enormt interessant, fordi der er så mange bevægelige dele. Der er ingen virksomhed i verden, der har så mange interessenter som en fodboldvirksomhed. Det handler om alt fra forældre til akademispillere til udenlandske aktører, agenter, sponsorer, fans og en kommune, der ejer stadion. Der er så mange aktører og interessenter, så forretningsmæssigt er det helt utroligt spændende at sætte sammen,” siger Allan Ravn.

Erfaringer fra Brøndbys guldalder

Netop fortiden i Brøndby kan Allan Ravn trække på, når han til daglig arbejder for, at Fremad Amager skal blive en stabil klub i NordicBet Liga, der med tiden kan rykke op i Superligaen, for han ser flere ligheder mellem de to klubber.

”Jeg er helt på linje med, at jeg hver eneste dag trækker på erfaringer fra den tid, jeg havde i Brøndby. Jeg var i klubben i næsten 15 år; fra jeg var ung spiller til veteran. Jeg trækker meget på de erfaringer. Fremad Amager er et andet sted, end Brøndby var i 1990’erne, men der er nogle sammenhænge og nogle ting, der er det samme. Potentialet er gigantisk,” siger Allan Ravn.

”Den energi, power, drive og lyst, som var i Brøndby i 1990’erne, kan jeg mærke også er her i Fremad Amager nu. Derfor er jeg meget optimistisk omkring projektet, men jeg ved også, at min opgave handler om at få folk til at løbe i samme retning, og det er lidt vanskeligere,” tilføjer han.

I Brøndby lykkedes det at forløse potentialet i kraft af mesterskaber og store europæiske kampe, men selvom Fremad Amager lige nu er på et andet niveau, ser Allan Ravn spændende perspektiver i klubben, fordi den har nogle af de samme værdier.

”Jeg har været spiller i Brøndby, og jeg er nu direktør i Fremad Amager. De to klubber har den samme DNA på to forskellige hylder. Jeg nød al min tid i Brøndby, og jeg er voldsomt glad for at være her. En af årsagerne til det, er at det er den samme power, der er i de to klubber. Noget af det er bare blevet forløst på et andet tidspunkt, og noget af det ulmer lidt. Fremad Amager er som en dynamitstang, der skal detoneres,” siger Allan Ravn, der håber, at han kan være med til at forløse potentialet på Amager.

”Der er kun en måde at gøre det på: Vi skal lægge sten på sten. Man må aldrig tro, at det kan gøres hurtigere. At bygge fodboldkultur og fodboldhold, der kan vinde, er et maratonløb og ikke en sprint. Hvis jeg gik på arbejde og troede, at jeg skulle sprinte opgaven i mål, ville det gå grueligt galt. Jeg skal selvfølgelig løbe hurtigt, men jeg skal også være bevidst om, at jeg skal løbe langt. Overfører vi det billede til fodbold, handler det om hver eneste inderside. Vi skal ikke kun fokusere på det smukke mål; vi skal sætte store krav til hver eneste detalje i træningen og i hverdagen. Det er den eneste vej til at nå Superligaen. Det er inderside efter inderside efter inderside,” siger Allan Ravn, inden han igen kan trække en parallel til sin spillertid i Brøndby.

”Brøndby er også en arbejderklub ligesom her, så dengang var det også sten på sten og dag for dag. Vi lagde små procenter på, og nogle gange var det en my af en procent. Det handler også om at hæve standarden for sig selv og dem omkring sig hele tiden og skubbe til grænserne for, hvor langt man kan nå. Jeg var enormt heldig, at jeg i min professionelle karriere kom ind og blev en del af en trup, der satte voldsomt høje standarder til hinanden. Det har jeg taget med mig til i dag,” siger han.

Små skridt Fremad

Fremad Amager har fået en svingende start på sæsonen, så på den korte bane handler det for Allan Ravn og Fremad Amager om at komme tilbage på sporet i NordicBet Liga, men på sigt skal klubben være mere end det.

”Kigger man på fodboldhierarkiet, gik vi ind til denne sæson med en ambition om at være i Top 6 i NordicBet Liga. Nu har vi fået en pointmæssigt dårlig start, og man skal passe på med at blive Komiske Ali og holde krakilsk fat i noget. På nuværende tidspunkt ændrer vi ikke noget, men når vi taler om at være sportsligt stabile, handler det om at etablere os i NordicBet Liga som et hold, man er meget sikker på, er en stærk konkurrent. Hvis man er det, er man nødt til at være i Top 6,” siger Allan Ravn, der heller ikke er bange for at tale om drømmen om Superligaen.

”For mig er det ikke en drøm. Det er et mål, som vi på et tidspunkt skruer op for. Så længe jeg sidder i front her, er det noget, jeg går efter. Vi tager det i små skridt. Man rykker ikke bare lige i Superligaen – især ikke, hvis man ikke har et solidt fundament. De hold, der rykker i Superligaen, er bygget med meget tunge fundamenter, for hvis de ikke er, får de voldsomt mange problemer, når de rykker op. Jeg har ingen ambition om, at vi skal rykke op i Superligaen for at blæse ned igen bagefter,” siger Allan Ravn, der understreger, at han og klubben ikke skal i Superligaen inden for de næste 12 måneder.

”Jeg er en tålmodig mand, så jeg kan godt vente et år eller to med at komme i Superligaen, hvis vi gør det på den rigtige måde. Jeg taler stadig om Superligaen som en ambition, når jeg bliver spurgt om det. Vi skal være et sted på det danske fodboldlandkort, der bliver betegnet som et Superliga-mandskab, men det bliver ikke i denne sæson. Det bliver heller ikke i næste sæson, men det kan være, at vi skruer op for charmen om to et halvt år,” siger Allan Ravn.