Transfer Talk: Stage, Maxsø, Nielsen og Daramy

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

Transfervinduet er nu officielt åbnet og nu er det bare at læne sig tilbage og nyde dramaet de næste uger.

En af de første spillere til at takke af og sige farvel til Superligaen var Jens Stage. Midtbanearbejdsmanden var tidligere sat i forbindelse med Augsburg for en pris på ti millioner euro, men FC København fik noget mindre for ham med salget til Werder Bremen.

Hermed følger jeg op på et tweet, jeg smed ud i forbindelse med salget forleden.

FC København kan få op til otte millioner euro for Jens Stage, men det kræver, at Werder Bremen i den tid, hvor Stage er at finde i det nordtyske baldrer stort set alle tallerkner i det muntre præstationskøkken.

Grundløbet i transferen er fire millioner euro. De resterende fire millioner afhænger af Werder Bremens resultater og skal hele puljen sendes mod Østerbro, så kræver det europæisk kvalifikation af de grønblusede.Det er dog en rimelig pris i dette marked for en spiller på 25 år, der i bedste fald er i periferien af landsholdet. At sælge til top fem ligaer er et grundlæggende kvalitetsstempel, som FCK kan bruge.

Jens Stage støder i dag fredag til Werder Bremens træningslejr i Østrig og møder den sultne tyske presse kl. 15.

Andreas Maxsø er en spiller flittigt nævnt i disse spalter, og hånden på hjertet, så burde han jo også være på vej til Bundesliga-niveau. Men det bliver åbenbart Senest har der været skrevet om interesse fra Konyaspor og Maccabi Tel Aviv. Ikke mindst sidstnævnte kan være ham et interessant eventyr i en fabelagtig Middelhavsby, men ifølge mine oplysninger så er de indløbne bud ikke i nærheden af at udløse den klausulpris, som Maxsø har i sin kontrakt med Brøndby på 1,5 mio. euro.

Andetsteds er Casper Nielsen hovedpersonen i et fascinerende transferspil. Club Brugge har to gange fået afvist et bud på ham med henvisning til, at Royal Union ønskede syv millioner euro for ham. Som skrevet i belgiske aviser bakkede Royal Union på det krav og sagde god for en aftale med Gent på fem millioner euro. Men Nielsen står fast. Det skal være Club Brugge.

Og her bliver det interessant at se om en spiller kan trumfe sin vilje igennem eller Club Brugge må give sig for at lande ham.

Ifølge mine oplysninger så vil de belgiske mestre nemlig kun betale 3,5 mio. euro for danskeren. Det vil være noget af en transfer-kamel at sluge for Royal Union i så fald. Ikke blot måtte de se Club Brugge løbe med mesterskabet, men hvis de også må se sig knægtet i en transferduel om en nøglespiller – det vil gøre ondt. Det sidste ord er næppe skrevet i den sag.

Det samme gælder Mohamed Daramy, der også kan rykke til Club Brugge. Ajax Amsterdams nye træner, Alfred Schreuder har i første omgang ladet forstå, at han ønsker at give danskeren chancen for at vise sit værd i opstartsfasen og i august måned. Dette ikke mindst med Daramys pris in mente.

Men hvis ikke hollænderen kan lide hvad han ser, så vil Ajax Amsterdam åbne op for enten et salg eller en udlejning. I så fald vil dette ske i transfervinduets afsluttende dage.