Transfer Talk: Spillet om Eriksens fremtid begynder nu

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

Christian Eriksen kan syv måneder efter sit hjerteanfald i Parken gøre comeback på banen. At det alene er en mulighed, er så glædeligt. Men meget er sket siden kampen mod Finland, og hvordan ser fremtiden ud for playmakeren? Han bliver i de kommende måneder en særdeles interessant case for os transfer nørder at følge, så lad os bare tage lidt forskud på spekulationerne her.

De seneste uger har jeg forhørt mig hos kilder i det engelske for at blive klogere på Christian Eriksens muligheder i Premier League.

Vi skal i første omgang næppe forvente at se ham i startopstillingen for Brentford de næste uger, men få en rolle som indhopper formentlig allerede mod Newcastle i weekendens gyser. Det bliver dog en balancegang for Eriksen. Selv om han er fit og har spillet træningskampe for lukkede døre, så vil der alligevel være risiko for muskel- og belastningsskader, hvis han presses for hårdt den kommende tid.

Alene det bliver markant anderledes for Eriksen. Fra italiensk mester med Inter med udsigt til kampe i Champions League til bundstrid med Brentfords oprykkere.

Den korte kontrakt med Brentford var den mulighed, der opstod og som på mange synes ideel her og nu. Han kender Frank og danskerkolonien i Vestlondon, spillestilen vil passe ham, og presset ikke større end han kan bruge foråret til at mærke efter kroppens signaler.

Men hvis han vurderer, at kroppen kan holde til fodbold på højeste niveau, hvad vil så være næste step for ham, når kontrakten udløber til sommer?

Hvis Brentford rykker ned, så The Bees være nødt til at vende tilbage til deres solide og gennemprøvede koncept med udvikling af unge spillere, som de sælger videre og samtidig forsøger at slå sig igennem til oprykning. Det er svært at se Eriksen i en rolle i den markant anderledes fysiske The Championship.

Bliver Brentford oppe så er de en mulighed for Eriksen, siges det. Familien Eriksen kan blive boende i London med alle de fordele, som det bringer med sig. Et argument der nævnes her igen og igen er, at Brentford kan være ’nok’ for Eriksen med kampe i Premier League suppleret med det danske landshold. Topklubber med ditto europæiske kampdage kan være en bro for langt for ham.

Men hvis han rammer sit niveau, og alle fysiske tests etc. giver grønt lys til mere fodbold, så nævnes tre klubber: Danskerglade Leicester, ex-klubben Tottenham (der i den grad savner offensive ideer) samt Manchester City, der tidligere har spurgt på Eriksen tilbage i Tottenham-tiden. Der er mange grunde til Citys succes under Guardiola – en af dem er hans evne til fordele spilletid og dermed sprede kampkalenderens fysiske pres og anstrengelser.

En agent med stor erfaring og indsigt i Premier Leagues transferlogik vurderer, at West Ham er en dark horse. Hvis Brentford rykker ned, Tottenham ikke henvender sig (stemningen mellem Eriksens agent og Levy er ikke næppe hjertelig) og familien Eriksen ønsker at blive i London, så er Hammers en oplagt mulighed. Det er svært at se Eriksen af respekt for Tottenhams fans sige ja til evt. interesse fra Arsenal eller Chelsea, men West Ham er kosher i det spil.

En klub der ikke nævnes, men som i min optik også vil være oplagt er Fulham. De rykker efter alt at dømme op, er kendt som en familieklub med god stemning og spiller en type fodbold, der passer til Eriksen. Og danskerens evner vil måske være den nøgle, som Fulham har brug for at forlæse Mitrovics evner som måltyv i Premier League.

Det er måske og spekulationer for nu. Men de kommende uger og måneder vil give os brikkerne til at forstå puslespillet. Det begynder forhåbentlig med et glædeligt gensyn med Eriksen allerede mod Newcastle.

Søren Sorgenfri

42 år. Fast fodbold-blogger for NordicBet. Redaktør for sportsappen ’Sport Inside’, forfatter til flere fodboldbøger, forlægger på sportsforlaget Helmin & Sorgenfri. Tidligere 10 år på BT Sporten og redaktør på fodboldmagasinet ’Clasico’.