Transfer Talk: FCN i nyt stort millionsalg og døren åben for Maxsø

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

Transfer Talk er tilbage med ’hørt på vandrørene’ news. Og vi åbner Transfer sæsonen med et solidt brag og tordenskrald med millionsalg ud af Superligaen.

FC Nordsjælland gør klar til endnu et stort og flot salg. Dette på trods af en sæson som har været under det snit, som vi plejer at se fra Farum-klubben, men tigerne har ikke mistet biddet, når det kommer til salg i den tunge millionklasse.

Der venter nu nordsjællænderne et salg til Premier League. Offensivspilleren Simon Adingra er stort set solgt og kun få detaljer mangler, før han forlader Superligaen til fordel for England og Brighton. Her får Simon Adingra en kontrakt af fem års varighed.

Spilleren er pt. i Frankrig for at ordne papirarbejde og en omgående udlejning med tanke for Brexit-reglerne synes oplagt.

Brighton betaler ifølge engelske kilder i lejet 7-8 millioner euro for ivorianeren. Altså omkring 55 millioner kroner før bonusser for spilleren, der nettede ni gange i den forgangne sæson og rates som en af Elfenbenskystens største talenter pt. og spås en ledende rolle på landsholdet om få år.

Adringa har været på blokken i flere andre store klubber som Club Brugge. Den belgiske mesterklub er i det hele taget i vælten angående spillere med en dansk krog.

Dialogen med Union Saint-Gilloise omkring Casper Nielsen er således ikke helt død, men grundstødt på et priskrav på syv millioner euro for danskeren. Club Brugge afsøger derfor pt. andre muligheder, men kan vende tilbage, hvis denne sondering ikke bærer frugt.

De seneste dage har blandt andre set BT skrive om 23-årige Jens Odgaard. Kilder i AZ forklarer, at man endnu ikke er helt på plads med den danske angriber for en pris på 4,5 millioner euro plus upside, men at der kun mangler formaliteter. En kontrakt på fem år kan synes som lang tid, men er ikke overraskende, når det kommer til AZ – det er en standardkontraktlængde for hollænderne, der som udgangspunkt altid giver unge spillere en kontrakt på fem år.

FC København har som bekendt sendt Mikkel Kaufmann til Karlsruhe på lån, og det kan blive en dobbelt dansk angrebsduo. Det er nemlig mere end rygtesnak, når det kommer til 2. Bundesligaklubbens interesse for Simon Makienok. Den høje angriber er et reelt emne til at booste offensiven efter endt ophold hos St. Pauli. En afklaring ventes de nærmeste dage.

Som nævnt i tidligere klummer så ventes det, at Andreas Maxsø siger farvel til Brøndby (igen, igen..) denne sommer. Alle parter er indstillet på, at stopperen skal videre, men døren til et forlænget eventyr hos Brøndby er ikke lukket endnu.

Hvis ikke der kommer et attraktivt bud på bordet fra det store udland til forsvarsspilleren, så har Brøndby ifølge mine oplysninger lagt en åben kontraktforlængelse på bordet, hvor Maxsø mere eller mindre ’selv bestemmer lønnen’.

Det vil være et scoop for de blå-gule at holde på ham idet han som 28-årig bevæger sig ind i den alder, hvor han statistisk vil toppræstere. Efter forliste og mærkværdige transferflirter som russiske Rostov og økonomisk skandaleramte Bordeaux, så må man gå ud fra, at der skal noget mere solidt på bordet denne gang ikke mindst med tanke for eventuel plads i VM-truppen for forsvarsspilleren. Eller forlænge med Brøndby.

Andetsteds er backen Ryan Laursen fortid i OB, men træner med i Lyngby, som med stor sandsynlighed bliver næste destination for forsvarsspilleren. Med mindre der sker et salg i Silkeborg af Rasmus Carstensen, der kan åbne en dør for Laursen, der har interesse fra flere danske klubber.