Transfer Talk: Det ligner Bundesligaen for AaB’s stortalent

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

Først skal vi lige spise os igennem julen eller ligge under dynen og forbande en vis virus langt væk. Derefter bliver det igen jul for os fodboldtosser, når transfervinduet åbner.

Smutter Maxsø? Løser FCK 6’er problemet med Albin Ekdal og skal Sønderjyske forsøge det umulige via indkøb?

Et af de salg, der formentlig kommer til at ske, bliver Malthe Højholt. Den unge AaB’er har fået lidt af et gennembrud.

AaB’s norske sportschef Inge Andre Olsen har tidligere fortalt, at Højholt er en af de spillere, der kan forlade nordjyderne her til vinter, men prisen skal være den rigtige.

Og netop prisen kan blive en sten i fodboldstøvlen.

Ifølge mine oplysninger har Eintracht Frankfurt flere gange haft repræsentanter på stadion i Aalborg for at se Højholt nærmere efter, og de kan lide, hvad de ser. Frankfurt har allerede haft succes med at hente en anden ung dansker, nemlig Lindström fra Brøndby.

Højholt kan blive den næste, men tyskerne er indtil videre ikke helt tilfredse med det prisskilt, som der er sat på Højholt.

I en tidligere Transfer Talk fremhæves det, hvordan der er gået mode i priserne i Superligaen. Så når X klub med visse meritter sælger ung spiller for Y beløb, så forventer A klub uden de samme meritter ligeledes at kunne sælge for solidt beløb.

Måske er det markedsmekanismer, måske er det mode, måske er det forkert prissætning. Men for AaB solgt til den ønskede pris, så er missionen jo lykkedes.

Den arbejdspris der ifølge kilder er sat på Højholt er på fire millioner euro – altså 30 millioner kroner.

Der er flere tyske klubber inde i billedet, men Eintracht Frankfurt er længst fremme i feltet. Tyskerne håber dog at kunne handle nordjyderne lidt ned i pris.

Søren Sorgenfri

42 år. Fast fodbold-blogger for NordicBet. Redaktør for sportsappen ’Sport Inside’, forfatter til flere fodboldbøger, forlægger på sportsforlaget Helmin & Sorgenfri. Tidligere 10 år på BT Sporten og redaktør på fodboldmagasinet ’Clasico’.