Transfer Talk: Brøndbys Hermansen kan blive et 40+ salg

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

A-landsholdet er samlet i disse dage og i sidste udgave af Transfer Talk gik jeg i dybden med landsholdets betydning for en spillers karriere og ikke mindst pris.

Denne klumme holder sig i det kølvand med link tilbage til yderlige en tidligere klumme nemlig om, hvordan der kan være transfer-guld at hente for Superligaens klubber på unge målmænd.

Som f.eks. Brøndbys Mads Hermansen.

Han er uden tvivl et af Brøndbys største salgsaktiver og kan sommeren ’23 blive skudt af for et stort millionbeløb.

Når VM er overstået, så vil det give god mening, hvis Kasper Hjulmand giver landsholdstruppen en foryngelseskur heriblandt målmændene. Hvis Hermansen holder sit udviklingsniveau, så bør han komme ind omkring truppen måske allerede til VM, men senest lige derefter.

Det stempel vil booste prissætningen yderligere på den 21-årige målmand. Et stort salg forudsætter naturligvis en stærk afslutning på den igangværende sæson samt hele næste sæson og gerne med europæiske kampe for såvel Hermansen som Brøndby. Det siger sig selv. Men går den kabale op, så ligger en prisvurdering sommeren ’23 ifølge mine oplysninger i lejet 40-45 millioner kroner og går alt op i en højere enhed for spiller og klub, så er vi i 50+. Men ikke under 40.

Brøndbys klubejer Jan Bech Andersen sagde forleden i et interview med BT:

”Vi skal være klar til at lave de rigtige investeringer og give lidt flere penge for de rigtige spillere. Dels skal de kunne støtte nogle af de unge spillere, hvis det er etablerede spillere, vi henter, eller så skal det være unge spillere med stort salgspotentiale. Det er ingen hemmelighed, at det er vores strategi.”

Også her det en sag for Kaptajn Indlysende, at skal den strategi lykkes, så kræver det de rette indkøb, men sker det, så vil det være på spillere som Hermansen og Bell, at gevinsterne hentes hjem.

Bedre etablerede spillere giver bedre resultater og løfter hele holdet og heraf prisen på de unge. Og ud af Jan Bech Andersens kommentar – som vanen tro har fået en del flak på de sociale medier – behøver man ikke læse, at Brøndby nu står klar til at smide store formuer efter spillere. Selv en lille justering i transferbudgettet kan være nok. I et spillermarked stadig ramt af covid-19, hvilket det vil være i mange år fremover, så er de høje priser på de unge. De etablerede spiller koster som tidligere gennemgået ikke længere før-covid-19 priser. Langt fra. At en spiller som Rasmus Falk stadig løber rundt i Superligaen, og at Andreas Maxsø kun har fået tvivlsomme henvendelser er fine beviser for et spillermarked i forandring. Tidligere ville begge spillere af den kaliber og alder være skudt af for længe siden til udlandet og ikke til russiske eventyr.

Det som Jan Bech Andersen reelt siger, er at Brøndby er et sted, hvor de er klar til at investere i butikken for at kunne sælge bedre ’produkter’ dyrere.

Det er ikke et sats på rød på rouletten, men ren logik ud i fodboldkøbmandsskab. Hvilket Mads Hermansen om knap halvandet år kan blive et godt bevis på målt i millioner.

Søren Sorgenfri

42 år. Fast fodbold-blogger for NordicBet. Redaktør for sportsappen ’Sport Inside’, forfatter til flere fodboldbøger, forlægger på sportsforlaget Helmin & Sorgenfri. Tidligere 10 år på BT Sporten og redaktør på fodboldmagasinet ’Clasico’.