Vejle-topscorerens omvej: Derfor er det en personlig sejr

AF MARTIN DAVIDSEN

Baggrundsfoto: TT

Da Kristian Kirkegaard for seks år siden forlod Vejle Boldklub for at tage til Kolding IF i den tredjebedste række i landet, havde han ikke regnet med, at han skulle vende tilbage til Nørreskoven og være en del af førsteholdet.

Men i sommeren 2022 skrev Kirkegaard kontrakt med sin barndomsklub, og han har fået en glimrende start på sit comeback med otte mål i de første 11 kampe – heraf seks i NordicBet Ligaen, hvor han er delt topscorer. Han er derfor glad for at være vendt tilbage til klubben, hvor det hele begyndte.

”Det har været fedt. Det er tydeligt at mærke, at jeg træder ind på en lidt større scene, end den jeg kommer fra: Større setup, stadion, og folk omkring klubben og byen. Der kan man godt mærke en forskel, og det er på den fede måde. Det begynder at fylde mere og betyde mere. Det er fedt at være en del af,” siger Kristian Kirkegaard.

NordicBet Liga interview med Abnor Muccoli og Marius Elvius fra Vejle Boldklub.

”Jeg havde ikke troet på det”

Kristian Kirkegaard er opvokset i området kaldet Skibet ved Vejle-egnen, og han spillede ungdomsfodbold i VB frem til 2016, hvor han ikke blev vurderet god nok til at komme på førsteholdet og altså tog til Kolding IF for at fortsætte fodboldlivet, mens han passede et arbejde hos en tekstilproducent i sit sabbatår efter endt gymnasietid. Siden kom han til FC Fredericia, hvor han i sidste sæson imponerede med 14 mål i NordicBet Ligaen, og nu er han altså tilbage i Vejle Boldklub.

”Det er da en kæmpe sejr. Havde du sagt det til for mig for fire år siden, havde jeg grint lidt. Det ved jeg ikke, om jeg havde troet på. Jeg syntes, det var sjovt at spille fodbold, og det passede fint ind, hvor jeg var i mit liv. Det er også kommet bag på mig, at jeg kunne tage så store skridt. Så selvfølgelig er det en stor sejr personligt, og det er også en lykkelig historie,” siger Kristian Kirkegaard, der har et særligt forhold til VB.

”Jeg har altid haft et forhold til Vejle. Jeg voksede op ude i Skibet (område nær Vejle), og så holder man jo med Vejle i seniorfodbold. Så jeg har været med ovre på det gamle stadion, da jeg var en lille dreng og set seniorholdet, og jeg har også set dem inde på det nye stadion. At jeg så selv skulle forbi Kolding og Fredericia, inden det blev min tur, giver måske lidt ekstra krydderi,” siger Kristian Kirkegaard.

En fed følelse

På grund af sin egen og klubbens historik lægger Kirkegaard ikke skjul på, at han er stolt af at repræsentere Vejle Boldklub.

”Det er en fed følelse, og det er svært at kunne forklare det for andre; man skal næsten opleve det selv. Jo, det er specielt at spille for den klub, jeg har fulgt så længe, og som jeg har været glad og trist på vegne af. Så jo; det er specielt, at det er folk, jeg kender, der sidder som tilskuere. Det er den følelse, man gerne vil beskrive, men som er så svært,” siger den 24-årige offensivspiller.

Som Vejle-dreng er Kristian Kirkegaard bevidst om, at der er visse forventninger til klubben og til spillerne, der skal præstere på banen.

”Vejle har altid været en fodboldby, og opbakningen har altid været enorm. Det er det, der definerer det hele; om man lige har tabt eller vundet – humøret er defineret efter det. På den måde kan det godt være hårdt at bære det ansvar. Det, du går og laver i weekenden, har betydning for folks kommende hverdag og uge – også over længere tid. Folk forventer at vi rykker op, man kan godt mærke det. Folk er glade, når man vinder, og folk er frustrerede, når man taber to kampe i streg. Det er jo et pres, men det er sådan noget, der følger med, når man spiller i en klub som Vejle. Det er sådan det skal være,” fastslår Kristian Kirkegaard.

Vejle Boldklub har fået en fin start på sæsonen med 21 point i de første ni runder, og Kristian Kirkegaard er fortrøstningsfuld i forhold til klubbens ambition om at rykke op i Superligaen.

”Vi er blandt de to favoritter, og det er også på sin plads. Vi har et virkelig godt hold, og så skal vi bare lige have justeret nogle ting. Vi skal have vendt det her, og det skal vi nok få. Så tror og håber jeg på, at vi er dygtige nok på den lange bane, om ikke andet, så er vi blevet mindet om det nu. Jeg er stadig fortrøstningsfuld,” siger Vejle-topscoreren.