Gehrts nye rolle: Sådan blev Brøndby-talentet en leder på Falster

AF MARTIN DAVIDSEN

Baggrundsfoto: TT

Det var en af de mere rutinerede navne, som Nykøbing FC i foråret forlængede kontrakten med, da Mathias Gehrt satte sin signatur på en forlængelse af sin aftale med klubben frem til sommeren 2023. For Mathias Gehrt har været i Falster-klubben siden 2018 og kom til klubben efter et ophold i Roskilde. Siden da har han både fået fodboldglæden tilbage og tilmed udviklet sig til at være både en profil og leder i truppen.

Efter fire år og mere end 100 kampe for klubben trives Mathias Gehrt i Nykøbing FC, selvom klubben aktuelt kæmper med en svær start i NordicBet Ligaen.

”Jeg er utrolig glad for at være hernede. Det er fantastiske mennesker, der er i og omkring klubben. Jeg kan godt lide filosofien i klubben, måden de vil bruge de unge på og på længere sigt sælge dem. Det allerfedeste er måden, vi gerne vil spille fodbold på; boldbesiddelse, chanceskabende og med højt pres. Det er noget, der passer mig som fodboldspiller godt. Lige siden jeg kom herned, har jeg bygget på; både personligt, men også fodboldmæssigt. Jeg er blevet en ledertype inde på holdet, hvilket jeg også synes er fedt. Jeg er også kommet ind omkring U19-holdet, hvor jeg hjælper til som en ekstra assistenttræner. Det er fedt,” siger Mathias Gehrt.

Mathias Gehrt brød igennem som ung spiller i Brøndby, da han 2011 fik Superliga-debut og straks viste sig som en talentfuld og spændende spiller. Efter et par sæsoner med kontinuerlig spilletid, blev han solgt til hollandske ADO Den Haag, hvor han egentlig var inde i en god periode, da han blev ramt af skader. Siden har han kæmpet med at finde tilbage til sit topniveau, men efter ophold i FC Helsingør og Roskilde FC, har Mathias Gehrt fundet en god hylde i Nykøbing, hvor hans fokus er et andet end tidligere.

”Da jeg var yngre, tænkte jeg mere på mig selv og havde ikke overblikket og overskuddet til at hjælpe de andre, men da jeg kom herned, var der en tiltro på mig som leder. Jeg føler ikke, at jeg var den fødte leder, men klubben og lederne har hjulpet mig utrolig meget og har haft fokus på, at når jeg er en af de bedre spillere, så bliver der også kigget min vej,” siger Mathias Gehrt om sin egen udvikling.

”Det nytter ikke, at man slår ud med armene og brokker sig hele tiden; man skal hjælpe de andre med at komme videre. Det er det, der rykker os som hold; det har jeg tænkt utrolig meget over. Jeg tror også, at det har gjort, at jeg er blevet viceanfører; det har hjulpet mig meget,” siger Mathias Gehrt.

I sin rolle som viceanfører trækker han på nogle af de erfaringer, han gjorde sig som ung spiller i Brøndby og Holland.

”Det kan jeg helt sikkert. Da jeg spillede der, ville Brøndby også gerne have talenter, der kunne blive solgt, og det er det samme vi arbejder med her. Vi vil gerne udvikle og have de unge til blive en del af førsteholdstruppen, og så blive solgt. Jeg har været igennem systemet og kan hjælpe de unge den vej. Jeg har spillet på højt niveau, både i Superligaen og Æresdivisionen, så selvfølgelig er der noget erfaring, man kan give videre,” siger Mathias Gehrt, der tydeligt husker tiden i Brøndby.

”Det var en anden tid dengang. I starten var det lidt hårdt at komme op, for der var nogle store profiler der, og man var langt nede i hierarkiet. Man skulle overbevise alle om, at man var god nok og fortjente at være der. Det fik jeg hurtigt gjort, og jeg begyndte hurtigt at spille fast. Det gik rimelig stærkt. Der er selvfølgelig masser erfaringer, man kan tage med sig, og jeg forsøger virkelig at tage snakken med de unge og fortælle, hvad jeg synes, de skal gøre, og hvordan de kan gøre det bedre. Der er trods alt et godt stykke fra at spille U19 hernede til at spille Superliga, men det er det, vi arbejder på: De unge kan komme op og vise sig frem, og jeg synes også, at vi har mange spændende på vej,” siger Mathias Gehrt.

Selvom sæsonen altså er startet skidt for Nykøbing FC, er Mathias Gehrt fortrøstningsfuld og tror på bedre tider for falstringerne.

”Jeg tror, at vi går en god fremtid i møde. Vi har flere unge, der banker på og ser virkelig spændende ud. Jeg synes også, at holdet ser spændende ud. Efter at vi fik hentet lidt ind, ser holdet solidt ud igen. Når man taber nogle kampe, så ryger der noget selvtillid, og det er vel egentlig det, vi er ramt af pt. Så det handler om at få nogle succes-oplevelser, som vi kan bygge videre på. Vi har nogle utrolige vigtige kampe det næste stykke tid, først OB i pokalturneringen, men dernæst Fremad Amager og så Hillerød weekenden efter. Det er virkelig nogle vigtige kampe. Jeg vil gerne sige, at vi skal have to sejre, men det er lidt svært, når vi ikke har vundet endnu, men som minimum fire point skal vi have med, og det er utrolig vigtigt,” siger Mathias Gehrt.