Et år efter Esbjerg-kaos: Brinch er glad for ny hverdag

AF MARTIN DAVIDSEN

Baggrundsfoto: TT

Når FC Fredericias Jeppe Brinch sammenligner sæsonstarten denne sommer med sidste år, er der væsentlige forskelle. I sommeren 2021 var han en del af førsteholdstruppen i EfB, hvor problemerne tårnede sig op omkring træner Peter Hyballa, hvilket førte til massiv spillerflugt og sidenhen flere trænerskifte og en nedrykning til 2.division. Denne sommer er Jeppe Brinch i gang med sin anden sæson i FC Fredericia, hvor der er anderledes ro på efter en solid femteplads i NordicBet Liga i sidste sæson.

Jeppe Brinch var en af de spillere, der forlod Esbjerg i sensommeren 2021, og han kan nu se tilbage på et fint første år i Fredericia, hvor kun en skade i foråret gav en smule malurt i bægeret.

”Jeg synes, at det har været lærerigt og anderledes på alle mulige parametre. Det har været fedt at kunne komme til en klub, hvor jeg passer godt ind. Det er en noget mindre klub, så tingene bliver gjort på en anderledes måde her, end jeg har været vant til i Esbjerg. Men jeg har synes, at det har været fedt at komme til en klub, hvor jeg har kunne få en del spilletid. I samme ombæring er jeg flyttet til en ny by, Århus, og dermed fået en ny hverdag,” siger Jeppe Brinch.

Han ser store forskelle mellem hverdagen i FC Fredericia og rammerne i hans tidligere klub EfB.

”Da jeg skiftede sidste sommer, gik der en uge, og så var jeg på madholdet her i klubben. Der er et cateringfirma, der kommer med maden, og så er vi et hold, der sørger for at stille maden frem, og efterfølgende sørger vi for at tage det hele ud og komme det i opvaskemaskinen. I Esbjerg var jeg vant til, at der var en kok, når man mødte ind om morgenen, og som så gjorde morgenmaden og dernæst frokosten klar. Allerede dér var der et markant skifte. Specielt til sidst i Esbjerg kom der nogle virkelig gode faciliteter med splinterny hybridbane og kunststofbane, og når man gik op på kontoret, sad der 10-15 medarbejdere. Her i Fredericia sidder der tre på markant færre kvadratmeter. Vi kommer hinanden markant meget mere ved, også med de frivillige,” siger Jeppe Brinch, der ser positive ting ved den nye hverdag.

Interview med Jeppe Brinch fra FC Fredericia

”Det giver et større og tættere fællesskab og kammeratskab, netop fordi du ender med at bruge en time ekstra i klubben. Det kunne jeg godt lide, da jeg kom ind på sidstedagen af transfervinduet,” siger Jeppe Brinch.

Et skridt op sportsligt

Alligevel er det Fredericia, der ligger i NordicBet Liga, mens EfB skal spille i 2.division i denne sæson, hvilket naturligvis hænger sammen med den kaotiske sæson, vestjyderne var igennem i sidste sæson.

”Komisk nok er det endt med at blive et skridt op sportsligt. Det har jo været tragisk at følge med i, hvordan tingene stod til i Esbjerg. Jeg vidste selv, hvordan tingene var kørt henover sommeren, men jeg troede trods alt, at tingene ville blive bedre, da de langt om længe skiftede træner. Men det endte med at ligne en case, der ikke stod til at redde, men det har også været hårdt at se på som esbjergenser, bybarn og som tidligere spiller i klubben. Det er jo den klub, jeg har brugt så mange år i, som nu står i forfald,” siger Jeppe Brinch, der begræder derouten i EfB. 

”Klubben endte jo med at blive noget, man heller ikke kunne se sig selv i længere. Det var også derfor, jeg tænkte, at jeg var nødt til at tage skridtet væk dengang. Jeg passede ikke længere ind, og man havde svært ved at se sig selv i noget, der har forandret sig til noget markant dårligere på markant vis. Folk, der havde været i klubben i mange år, var der ikke længere, og spillere med EfB-dna forsvandt. Der var en hel del personer, der betød noget for klubben og dens historie, som lige pludselig blev skippet ud,” fortæller Jeppe Brinch.

Vil være en leder

Mens EfB nu er i 2.division, kan Jeppe Brinch se frem til sin anden sæson i FC Fredericia. I foråret døjede han med en skade, men han er på vej tilbage, og han er ved godt mod i sin nye klub.

”Personligt skal jeg først komme mig over min skade – og der mangler jeg lige det sidste. Men ellers gælder det for mig om at få en hel masse kampe i benene og løfte klubben det sidste stykke. Vi har måske fået en skæv start på sæsonen, men jeg synes virkelig, vi har en god trup, og det havde vi også sidste år. På trods af de afgange, vi har haft af betydningsfulde spillere, synes jeg, at vi står stærkere end sidste år. Jeg skal ind og have en masse kampe og være en leder på holdet og være med til at løfte holdet lige sidste,” siger Jeppe Brinch, der på alle måder er glad for at have taget et nyt skridt i karrieren for et år siden.

”Jeg har ikke fortrudt det et eneste sekund, og jeg bliver også bekræftet, når jeg har snakket med de spillere, der spillede i Esbjerg i sidste sæson. Det var det rigtige valg at forlade klubben, og jeg har ikke fortrudt det et eneste sekund. Så det har været det helt rigtige.”