Lars Seiers guldløfte er ikke nok for FCK

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

FC Københavns sæson skal reddes med en billet til Europa. Helst andenpladsens adgang til Champions League-kvalen, hvorfor sejren over AGF og den fortsatte jagt på Brøndby lever videre.

Det vil være et stærkt signal ikke mindst at sende til fansene, hvis de hvidblusede i en flosset sæson, kan snige sig med i kvalifikationen mod det forjættede land med de mange millioner på højkant.

Som et plaster på såret efter en uskøn sæson, hvor ikke mindst skilsmissen med Ståle Solbakken har domineret og stadig gør det.

Afløser Jes Thorup har stadig til gode at overbevise klubbens tilhængere om, at han er værd at stole på som en langsigtet løsning og i diverse fan-fora er de første – og ellers så tidligere Solbakken-kritiske røster – die hard fans begyndt at tvivle på, at fyringen af nordmanden var det rette at gøre.

Det er muligt, at nordmanden var kantet og til tider arrogant og spillet ikke altid var sprudlende, men hans attitude gav FCK en vis præstationsmæssig bund. De færreste var i tvivl om, hvem der var chef og chefens mening og forventninger. Et stort pokalskab og budget medfører ikke automatisk succes.

Mødet med AGF er vigtige for begge hold – af flere årsager. For det første jagten på Europa, men også et møde mellem to hold, som efter FCK rekrutterede PC kender hinanden bedre end AGF bryder sig om ..

AGF har varslet et øget transferbudget til sommer i bestræbelserne på at vinde terræn på FCK og FCM, så når aarhusianerne mødes med rivalerne, så er det styrkeprøver med flere lag og signalværdi.

Går man ti år tilbage i den danske fodbolddebat, så blev der talt meget om frygten for FCK ville vinde sæson efter sæson og det uretfærdige i klubbens store budgetter. FCK sikrede sig ikke den frygtede dominans, og det ligner FCM nu er foran på point i mere end en forstand.

At FCK gør klar til at slå igen kunne man forleden læse om i et interview med medejer og storinvestor Lars Seier i Ekstra Bladet, der jo som bekendt kom til FCK med udmeldinger om, at FCK skal være ’nordens FC Porto’.

I interviewet med Ekstra Bladet forklarer han blandt andet, at fyringen af Solbakken var nødvendig blandt andet fordi nordmanden havde for mange kasketter på, men understregede også, at FCK vil bygge op og ’du kommer til at se os spille om mesterskabet og vinde det i næste sæson’.Ifølge mine oplysninger så er FCK’s transferarbejde allerede i gang og budgettet afstemt og afsat, og budgetomfanget bliver ikke påvirket af, hvorfor Thorup og co. kvalificerer sig til Europa eller ej. PC’s transferbudget står fast, hvilket helt indlysende også er nødvendigt, hvis FCK til næste sæson skal have et gear mere at byde ind med.

Det er alligevel noget af et løfte, som Seier søsætter i et ellers ikke videre opsigtsvækkende interview. Så ved PC og Thorup, hvad der venter og ikke mindst førstnævnte skal være snu på spillermarkedet, hvis den nuværende trup skal bøffes op til tage titlen 2021/22.

Uagtet Seiers jævnlige udfald mod Solbakken så kommer man ikke udenom, at Solbakken rykkede FCK på mange måder. Ikke mindst europæisk, men blandt andet også i forhold til salg af spillere. Mange agenter fortæller, at Solbakken var en hård, men fair nyser at forhandle med, og at de vidste, at skulle de tage en spiller ud af FCK, så krævede det store beløb. Dette lagt sammen med kontinuerlige kvalifikationer til europæiske gruppespil gav penge i kassenSolbakken har som bekendt skudt tilbage på FCK’s ledelse med ord som ’fodboldmæssige amatører’, og hvor uretfærdigt det end kan være, så er det faktisk op til Seier og co. at bevise, at Solbakken ikke har ret i sin ’amatør’ analyse. Nordmanden smækkede nemlig med døren og ordene i det berømte TV3 interview, hvor han understregede, at det ikke ville være et problem for FCK at vinde det danske mesterskab, men præstationerne i Europa er han meget bekymret for, hvis ikke top-50 placeringen skal formøbles.

Så udover at Seiers løfte om et mesterskab og er en pres-bold i sig selv, så er det faktisk ikke nok til at tage FCK ud af Solbakkens skygge. Der skal Europa til. Igen og igen. Ikke mindst med tanke for Porto-sammenligningen. Kan Seiers FCK gøre det, så tog Solbakken med sin amatør-udtalelse fejl og Seier fik tordnende ret. Og uanset om Seier er fan af Solbakken eller ej, så vil det være nordmandens bedrifter, som investorens vidtløftige ambitioner vil sammenlignes med.


Søren Sorgenfri

43 år. Fast fodbold-blogger for NordicBet. Redaktør for sportsappen ’Sport Inside’, forfatter til flere fodboldbøger, forlægger på sportsforlaget Helmin & Sorgenfri. Tidligere 10 år på BT Sporten og redaktør på fodboldmagasinet ’Clasico’.