Transfer Talk: Et spørgsmål om pris og den gode forretning

AF SØREN SORGENFRI


Transfers kan blive officielle med et fingerknips, og så sidder man der med info og er godt og digitalt gammeldags breaking-forsinket.

Så i stedet kommer det til at handle om priser og tilgængelighed i denne omgang Transfer Talk.

FC Midtjylland er nybagte og fortjente mestre. Tillykke med det. Nu kan ulvene læne sig tilbage og heppe på bierne – rykker Brentford op i Premier League, så bliver det mere og mere sandsynligt, at Brentford betaler de 100 mio. kr. +, der skal til for at sikre Frank Onyeka arbejdstilladelse i Premier League.

Penge kan og skal booste FCM’s europæiske ambitioner herunder tilgang af Pione Sisto, hvor der ifølge mine oplysninger tales med Celta Vigo om en præstationsbetinget overgang så eventuelt europæisk gruppespil sender flere penge Celtas vej. Klassisk upside.

FC Midtjylland lurer desuden på en god forretning. Det har været nævnt flere gange, at Flamengos Lucas Silva er på blokken i Herning, og brasilianeren kan ifølge mine oplysninger erhverves for beskedne 1,25-1,5 mio. kroner alt efter, hvordan den skrues sammen plus klausuler.Med tanke for den succes som FC Midtjylland har med blandt andre Evander, så er det næppe prisen, der vil holde FC Midtjylland tilbage.

Andetsteds har Ståle Solbakken flittigt og fornuftigt talt chancen for at se Zanka tilbage i den hvide trøje ned. Zankas ambitioner siges det går i retning af et par år mere ude, men med tanke for EM på københavnsk grund om et år, så vil FCK være ham en sikker havn i forhold til maksimal spilletid.

Og jeg snakkede med ham engang til en landsholdssamling, hvor han sagde, at MLS kunne være sjovt at prøve en dag og skal man lege lidt med den tanke, så er den tid jo ret moden nu. Hvis ikke det lige var, fordi MLS og landshold kan blive en kringlet affære og USA og MLS synes en anelse ustabil for tiden, som verden ser ud nu.

Kilder i agentmiljøet siger, at Zanka forhandler med Fenerbahce om en pakke, der kan få ham fritstillet. Og FCK stadig spøger i kulissen. Det sidste ord er ikke skrevet i den sag, og det er velkendt, FCK er i markedet efter en stopper og en kant. Det er den fase, som transfermarkedet er i nu – der forespørges, sonderes og afsøges – som Brøndby der leder efter en back og en erfaren angriber, hvor man skal træde forsigtigt for at få value for money.

Angribere koster, men omvendt kan en haglbyge af mål være alle pengene værd på vej ind i en sæson, hvor risikoen for nedrykning øges i takt med antallet af hold reduceres.

Apropos en god forretning. Transfer Talk har tidligere været omkring AGF’s interesse i den tidligere AaB’er, Gilli Rolantsson. Den alsidige og arbejdsomme færing er på kontrakt, året ud i Brann Bergen, men kan købes fri siger norske kilder for 20-25.000 euro. Det kan man dårligt nok få et dørhåndtag på det københavnske boligmarked for.Der var en historie fremme forleden om AGF’s Bundu og Lorient. Den har jeg ikke specifik indsigt i, men det siges på vandrørene, at den arbejdspris der er sat på Bundu som udgangspunkt lyder på tre millioner euro. Hvilket ikke er langt fra det beløb, der blev nævnt i Lorient-historien.

Hvis AGF lykkes med den pris og 1-1,5 mio. euro for Casper Højer Nielsen, der har belgiske bejlere, så er der for alvor et godt transferbudget for AGF at bygge videre på efter en flot bronzesæson. En indskudt bemærkning her – dem der taler for en lille dansk liga er en absolut nødvendighed for elitesporten og økonomiens skyld og samtidig har bakket op om, at der også fremover skal spilles playoff om den europæiske billet mellem en slutspilsdeltager og nummer syv. Kom nu lidt. Det vil være et selvmål af rang for dansk fodbold, hvis ikke AGF kommer i Europa med mulighed for at bygge endnu mere på. Det var et sidespring.

Lidt sydpå stiger prisen på Jeppe Kjær eksplosivt. Det siger, at prisen på Horsens-teenageren nu nærmer sig de tre millioner euro og telefonerne i Horsens er rødglødende.

Esbjerg er som bekendt igen rykket ned og er havnet i et værre morads. Der burde jo være en anderledes solid fodboldbutik i det vestjyske med fast placering i det bedste selskab. Nu får de ’fornøjelsen’ af endnu en dyr nedrykning og genopbygning. Her hjælper salget af Jacob Lungi Sørensen nok ikke sportsligt, men så økonomisk i hvert fald.

Ifølge mine oplysninger så lander Esbjerg 1,5 millioner euro for midtbanespilleren, der skifter til Norwich. Måske er det ungdommens vej, Esbjerg skal følge lidt mere nidkært fremover og konsekvent. Der er penge i dem.