Transfer Talk: Lungi solgt og AGF kigger mod Brann

AF SØREN SORGENFRI

Billede: TT


Det danske sommervejr vælter ned over os med rigelige mængder regn, og så kan man da lige så godt skrive en Transfer Talk.

En af de klubber, hvor der er rigeligt at tale om er i Horsens. Jeppe Kjær stjæler overskrifter. Teenageren på 16 somre blev ligaens yngste målscorer forleden og er på blokken i 15 store klubber i Europa, herunder Ajax Amsterdam.

Samtidig bevæger prisen sig op. Det er klart, at AC Horsens er et andet sted i fødekæden end FCK og FCM og kan ikke kræve samme priser som dansk fodbolds duopol, men kilder siger, at prisen nu efter målet er tættere på 2 millioner euro plus upside end en million.

Set på afstand så er den beslutning som Kjær, forældre og rådgivere skal træffe og overvejer disse uger er, om næste step skal være et stort europæisk akademi, eller om han moden nok og klar til at stræbe efter den skal stå på seniorfodbold fra nu af.

Andetsteds har Esbjerg solgt igen. Bold.dk har tidligere bragt rygtet om Norwich’ interesse i Jacob Lungi Sørensen, og nu kan NordicBet Transfer Talk erklære den for en ’done deal’.Lungi Sørensen er dermed klar til Norwich, der med 99 procents sikkerhed rykker ned i The Championship som næste step i midtbanespillerens karriere. Det skal blive interessant, at se hvordan han vil udvikle sig under Daniel Farkes tyske overfaldspresfodbold. Det er kun en kommunikationspolitisk formalitet, der afholder Norwich fra at offentliggøre overgangen.

Nu var Ekstra Bladets irriterende dygtige Klaus Egelund først med Søren Tengstedts opsigtsvækkende skifte til AGF, så her vil vi bare nøjes med at fraråde Tengstedts rådgiver at sætte sine ben i det nordjyske foreløbig. Den kommer til at gøre ondt i det nordjyske den der.

Til gengæld kan vi her fortælle, at AGF langt fra er færdige med at shoppe. David Nielsens genopstandne mandskab skal forstærkes frem mod næste sæson – her kan man med fordel læse den tidligere udgave af Transfer Talk, hvor Casper Højer Nielsen nævnes som salgsemne – og ser mod Brann Bergen. Her spiller en for dansk fodbold velkendt skikkelse, nemlig Gilli Rolantsson. Den 27-årige alsidige spiller har kontraktudløb med Brann til nytår og har den fornemmelse for hårdt arbejde som David Nielsen sætter pris på.

Han har tilmed den fordel, at han som landsspiller ved udtagelse til Færøernes landshold udløser økonomisk kompensation til klubkassen. Og bliver det til et skifte, så kan han få følgeskab af en landsmand i skikkelse af den tidligere OB’er, Joan Simun Edmondsson. Der var vist noget med et mål mod Silkeborg ikke sandt? Offensiv-spilleren er på kontrakt i Bielefeld, men er på blokken i AGF. Hvilket igen må indikere, at AGF ser mod de offensive geledder og eventuelle frasalg her.

Andetsteds så bliver det ikke til et gensyn med Christian Gytkjær i Superligaen. Landsholdsangriberen har kontraktudløb med Lech Poznan denne sommer og er på udkig efter nye udfordringer.Ifølge Transfer Talks oplysninger så forlader Christian Gytkjær polsk fodbold, hvor han ellers har bejlere, der ønsker at kaprere hans evner som måltyv, men det er ikke for at fortsætte i dansk fodbold. Herfra har der ellers også været stor interesse.

Ifølge mine informationer så har Brøndby og flere andre danske klubber fra den bedste halvdel forhørt sig til Gytkjærs karriereplaner, men har fået et nej tak. Og ikke på den der ’Brøndby får en kurv-pegen fingre måde’, men ganske enkelt fordi 30-årige Gytkjær ønsker at gribe muligheden i denne del af sin karriere til et eventyr i et nyt land og klub.

Der var bud efter ham allerede i vinter fra flere klubber, men Lech Poznan sagde nej til at sælge ham der, hvilket giver god mening. Han er topscorer i den polske liga med 21 ligamål.

De evner foran målet havde da pyntet i Brøndby eller en anden dansk klub, men det bliver ikke i denne omgang. Transfer Talk er tilbage i næste uge med mere nyt fra transfermarkedets vandrør.

Søren Sorgenfri

42 år. Fast fodbold-blogger for NordicBet. Redaktør for sportsappen ’Sport Inside’, forfatter til flere fodboldbøger, forlægger på sportsforlaget Helmin & Sorgenfri. Tidligere 10 år på BT Sporten og redaktør på fodboldmagasinet ’Clasico’.