Transfer Talk: Der kan komme 100 mio. + salg fra Superligaen

AF SØREN SORGENFRI

Billede: TT


Transfervinduet begynder så småt at baske med vingerne og dermed også en ny omgang Transfer Talk denne sommer.

Men det er usikkert farvand vi bevæger os ud i dette transfervindue. Som følge af forårets ligasuspenderinger så slår også spillermarkedet kolbøtter, og det er svært at sige i hvor høj grad det vil påvirke det danske spillermarked. Og derfor så vil klummer som denne så tidligt i vinduet uvilkårligt blive med en note af spekulation.

Dem der har penge, kan lave et scoop. Og dem der håber at få solgt for millioner kan ende med neglebideri og skuffelser.

Alene i de tre bedste tyske divisioner står mange hundrede spillere uden kontrakt og oversvømmer markedet. Det vil også få betydning for Superligaens afsætningsmuligheder.

Som Ekstra Bladet skrev, så har Brøndbys målmand Schwäbe et prisskilt på 1,5 mio. euro – har ikke fået den pris bekræftet, men mon ikke det stemmer selv om Transfermarkt prissætter ham til cirka det halve – og den bliver svær at lande.Som bekendt rygtes han til Stuttgart, men ifølge mine oplysninger er han blandt et af flere navne på en lang liste, hvor navnet Schwäbe ikke står øverst for det kommende Bundesligamandskab.

Med kontraktudløb om et år så vil 4-5 millioner kroner plus upside være en mere forventelig pris, men umiddelbart peger pilen ikke mod Stuttgart.

AGF bliver også en interessant størrelse dette vindue. Bundu skal sælges – men også Casper Højer Nielsen ligner en mand på affyringsrampen. Der er skrevet meget om Standard Liège, men ifølge gode belgiske kilder har Charleroi i Vallonien førertrøjen angående backen, der for alvor har strålet denne sæson. Bundu og Højer Nielsen vil give et godt skud vitaminer i AGF’s budgetkasse til at bygge på.  

Belgisk fodbold kan igen denne sommer blive lidt af et epicenter for danske spillere/klubber og Belgien har på mange måder overtaget den plads i fødekæden som hollandske klubber plejede at have for vores breddegrader og pas. Hollandsk bold står til at miste en milliardindtægt og beskeden transferaktivitet – med betalte transfers – og der kommer mere gang i den belgiske markedsplads.

FC Nordsjællands stopper Abdul Mumin er således et varmt navn i Zulte Waregem og Kortrijk. Han er nævnt i Anderlect og Gent, men de to førstnævnte klubber siges af kilder at være varmest. Club Brugge har også vurderet ham, men cheftræner Phillipe Clement har vendt tommelfingeren ned.En af de transfer-sagaer jeg glæder mig mest til, er Joakim Mæhles flirt med engelske klubber i stort tal. Så vidt jeg forstår, så er Burnley og Southampton længst fremme, men Genk afviser kategorisk at sælge forsvarsspilleren. Indtil prisen er rigtig naturligvis, og der er vi over 100 mio. kroner, men det kan blive en juicy omgang i pressens spalter sommeren over.

Tallet 100 mio. + kan også blive et tal i overskrifterne i Superligaen. For man skal ikke tage fejl – både FCK og FCM kan gå over 100 mio. kroner mærket denne sommer.

FCM’s Frank Onyeka har udviklet sig med stormskridt og er helt klart top fem liga emne, men skal han til engelsk fodbold, så skal han koste over 100. mio. kroner for at få grønt lys til arbejdstilladelse og med hans potentiale kan det vise sig som en fin pris. Her er det naturligvis oplagt at tænke ham ind i en Brentford-kontekst. Hvis The Bees rykker op, så vil det være en case, der er helt logisk. Han bliver i FCM-familien og FCM styrkes økonomisk frem mod CL-kvalen, men det er ikke et puslespil, der er lige til.

For Onyeka-lejren har meldt ud, at man drømmer om nye udfordringer, men FCM har næppe interesse i at sælge til belgiske eller franske bejlere, der vil ligge i lejet 50-60 mio. kroner. Jeg har kendskab til interesse fra klubber fra begge lande, men endnu ingen bud. Og det kan også blive en umulig opgave for The Club Brugges at ramme den pris, som FCM ønsker. Derfor gætter jeg, at man i Herning holder gevaldig godt øje med Brentfords optur.

Det siges i øvrigt, at FCM kigger mod det brasilianske marked denne sommer. Transfer Talk er tilbage senere på ugen.