Det ligner Bundesligaen for Brøndbys Lindström

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

Jeg begyndte at følge Brøndby som journalist i 2006 som først praktikant og så ansat ved BT Sporten. Den første gang jeg overværede en træningssession var med Michael Laudrup på sidelinjen og Faxe som bjæffende vagtmester på træningsbanen.

Fast forward henover de efterfølgende 16 år, hvor en stor del af fortællingen har været båret af negative overskrifter. Underpræstering, intern splid, lækkede historier fra omklædningsrum og bestyrelseslokalet, tilsat økonomiske kvaler og træner- og direktørfyringer galore.

Og pludselig så vandt de mesterskabet mere eller mindre ud af det blå i en sæson, der havde FCK og FCM som store favoritter. Væk med de sorte skyer og goddag til en ny virkelighed. Også på transferområdet.

Denne klumme ligger i forlængelse af den seneste Transfer Talk, der spåede Brøndby en travl, men positiv transfersommer.

Positiv i den forstand, at en topplacering og europæiske kampe medfører højere priser for de profiler, der skal/kan sælges og samtidig er et vægtigt argument hos de spillere, der måske havde gjort sig overvejelser om at skifte klub og nu kan vælge at blive netop på grund af den kampkalender, der venter i efteråret. Europæiske gruppekampe og heraf flere penge i kassen hos spillerne såvel som fodboldboss Carsten V. Jensen til at handle med.

AGF’s lejesvend Diks er på vej ind. Hollænderens muligheder for spilletid i Fiorentina er ikke-eksisterende, og ifølge mine kilder ligner det heller ikke, at han fornyer opholdet i AGF. Der er dialog mellem Brøndby og Fiorentina, men der er konkurrence fra blandt andet hollandske klubber.

Målmand Schwäbe forlader Brøndby. Det er flere uger siden, at han skrev under på en kontrakt med FC Köln, hvorfor han returner til hjemlandet, og umiddelbart ligner Gedebukkenes kommende førstevalg uanset, om de bliver oppe eller må ned.

Jesper Lindström kan gøre Schwäbe selskab i det tyske, dog ikke hos FC Köln.

To kilder der arbejder tæt med det tyske marked siger uafhængigt af hinanden, at Brøndbys unge midtbanespiller er et varmt emne i Leverkusen, Frankfurt og Mönchengladbach.

Også Sampdoria siges at følge den 21-årige midtbanespiller.

Ifølge kilderne nævnes der er en ’arbejdspris’ på seks millioner euro plus upside for Lindstrøm. Med tanke for de ventende europæiske millioner og sandsynlige salg af Lindstrøm og muligvis unge Bayer fra akademiet som minimum, så ligner det, at Brøndby for alvor får pengekasserne fyldt op denne sommer. Det er for alvor en ny blå-gul hverdag. 

Søren Sorgenfri

42 år. Fast fodbold-blogger for NordicBet. Redaktør for sportsappen ’Sport Inside’, forfatter til flere fodboldbøger, forlægger på sportsforlaget Helmin & Sorgenfri. Tidligere 10 år på BT Sporten og redaktør på fodboldmagasinet ’Clasico’.