NordicBet.dk - Online Sports Betting, Live Betting, Casino & Poker

  • Din guide til Premier League - NordicBet


   PL 16/17PL 15/16OM PLSTATISTIKTIPS

   Premier League 2016/2017 – hvad kan vi forvente?

   Den 13. august sparkes Premier League i gang igen. For langt de fleste fodboldentusiaster er der automatisk sat et stort kryds i kalenderen, når verdens største liga starter op på ny. Den bedste engelske fodboldrække er nemlig garant for overraskelser hvert år, og sidste år var ingen undtagelse. Det bliver svært at glemme sensationen fra Leicester, og det er en bedrift, der aldrig bliver slettet fra historiebøgerne. Men er det rimeligt at tro på endnu et mirakel i Premier League? Hvad kan vi forvente af sæsonen, og hvem har noget at bevise? Alt det har vi kigget nærmere på.

   En kæmpe udskiftning

   Svingdørene i de store engelske klubber har stået på vid gab. Et stort antal spillere er røget ud, og lige så mange er kommet ind. Men det er specielt i trænersæderne, at de helt store udskiftninger har fundet sted, og det kommer uden tvivl til at afspejle sig i den kommende sæson.

   Mourinho i United

   Mourinho har tidligere ført Chelsea til tops i Premier League, så den portugisiske taktiker er sejrsvant i den bedste engelske række. Nu skal han med hjælp fra Zlatan Ibrahimovic og co. føre trofæløse United til et tiltrængt mesterskab. Manchester United har nok stået for sæsonens mest bemærkelsesværdige spillerkøb. Med et historisk skifte til Premier League skal Zlatan Ibrahimovic for første gang nogensinde prøve kræfter i den engelske liga. Stærkt akkompagneret af Paul Pogba, Henrikh Mkhitaryan og Eric Bailly er United vel nok de største titelbejlere.

   Kan Guardiola føre City til tops

   Lige i hælene på rivalerne fra Manchester United kommer City-truppen, der for alvor har fået selvtillid. Under kyndig ledelse af Pep Guardiola er Manchester City på intensiv titeljagt. Man vil vinde. Og med en sand vindermentalitet fra Pep Guardiola skal man passe på med at afskrive City fra en topplacering. Det er imidlertid en anden virkelighed, den spanske træner møder i Premier League. Hvor han i Bayern München har smadret alle rekorder og snuppet det ene trofæ efter det andet, vil han opleve, at der er langt større kamp om trofæerne i det engelske. Dog har han allieret sig med spillere som Ilkay Gundogan og Leroy Sané, der virkelig forventes at forbedre Manchester Citys midtbane.

   Guldduft på Anfield

   Det er en hel del år siden, at Liverpool sidst fik hængt guldmedaljer om halsen. Faktisk er det så lang tid siden, at Peter Schmeichel i mellemtiden har nået at vinde guld fem gange, få en søn, som nu altså ligeledes har vundet Premier League. Der er derfor en ufattelig medaljetørst i den gamle havneby, Liverpool. Men under ledelse af Jürgen Klopp har man for alvor fundet spillelysten igen. Efter et par år i Europa League er målsætningen klokkeklar for Merseyside-holdet. Liverpool skal tilbage i Champions League, og i år kan være året, hvor Liverpool igen rejser sig.

   Sandhedens time for Arsene Wenger

   Den evige to'er jagter for alvor guld i dette års Premier League. Arsenal havde en uhyre god sidste sæson, hvor man var lige ved og næsten at hente Leicester. Men det er begyndt at blive et ærgerligt mønster for de mange Arsenal-tilhængere. Det er over 10 år siden, at trofæet sidst blev kørt igennem Londons gader, og sidenhen har man hevet et utal af Top 5-placeringer hjem. Så mon ikke Arsene Wenger og co. er villige til at gøre alt for at bryde det uheldige mønster. De har i hvert fald holdet, der sagtens kunne gå hele vejen. Samtidig er det på tide, at Arsene Wenger – ud over FA Cup-titler – beviser, at han kan føre sit hold til tops.

   Kan Chelsea og Tottenham rejse sig?

   Man må aldrig snakke om titelkandidater uden at nævne hold som Chelsea og Tottenham. Sidstnævnte var som bekendt tæt på at snuppe klubbens første Premier League-titel siden 1960. Selv om det ikke er de helt store stjerner, der huserer i den engelske London-klub, så kan The Spurs med danske Christian Eriksen godt true favoritterne endnu en gang. Chelsea derimod har haft en rigtig hård sæson, hvor man slet ikke kunne få det sædvanlige gode spil til at rulle. Eden Hazard floppede gevaldigt, angriberne manglede mål i støvlerne, og klubkoryfæet John Terry kæmpede med at styre forsvarskæden. Men endnu en trænerlegende har fundet vej til Premier League. Den tidligere italienske landstræner Antonio Conte bliver nemlig den nye styrmand i Chelsea, og han står for at rette kursen op for de femdobbelte Premier League-mestre.

   Åbner Premier League for flere overraskelser?

   Som nævnt tidligere leverede Leicester City den vel nok største overraskelse i moderne fodbolds historie. Premier League lukkede endelig op for en sensationel sæson, men var det blot et engangsshow, eller er den bedste engelske række åben for flere overraskelser? Kan Leicester true i toppen endnu en gang, eller var det blot en enkel mesterlig præstation af store underdogs? For underholdningens skyld håber vi det ikke. Men hvem skal kunne levere samme nummer som Vardy og co.? Oprykkerne fra henholdsvis Hull, Middlesbrough og Burnley er næppe hold, der hører til i toppen af den engelske liga. Dog skal man huske på, at de tre hold går ind til sæsonen med samme udgangspunkt som Leicester, og hvem ved, om disse tre hold kan drille de store drenge i klassen. Derudover skal man ikke afskrive hold som Everton og Southampton, som flere gange sidste sæson leverede fodbold på topniveau, og som sagtens kan stå for årets store overraskelse.

   Der er ingen tvivl om, at Premier League har været savnet. Den engelske række er og bliver en liga med en umådelig masse action og spænding, så vi ser frem til endnu en sæson med noget af verdens bedste fodbold.

   Premier League-sæsonen 2015/2016 – et sensationelt år

   Premier League-sæsonen er ovre, og det har muligvis været den mest bemærkelsesværdige sæson i mands minde – både på godt og ondt. Der er de store vindere, men der er i den grad også de helt store tabere. Det er ikke til at komme uden om sensationen fra det centrale England. Leicester, en by med 300.000 indbyggere, kendt for sit universitet, et nogenlunde rugbyhold og altså nu de engelske mestre i fodbold. Ingen havde set den komme, hverken bookmakere, eksperter eller spillerne selv. Under selve fejringen af de nykårede engelske mestre kan man se et billede af en ekstatisk Jamie Vardy, der har vendt pokalen om og sat den på sit hoved. Det er et meget godt billede på, hvordan denne sæson har været. Premier League blev fuldstændig vendt på hovedet, og nu kan Leicester-spillerne altså skrive sig ind i historiebøgerne og fejre klubbens første mesterskab.

   Sidste år lænede Leicester sig op ad den røde linje, men efter en god sæsonslutning fik klubben tilkæmpet sig et ekstra år i Premier League, og så troede man egentlig, at det var det. I stedet fik man en flyvende start i denne sæson, og nederlagene kom sjældent. Faktisk er det kun blevet til 3 nederlag i denne sæson, ligesom Leicester kan fremvise den mest imponerende hjemmebanestatistik i klubbens historie. Ingen har kunne knække kampmaskineriet på midtbanen, udplacere en storspillende Kasper Schmeichel i målet eller forhindre Riyad Mahrez og Jamie Vardy i at score sammenlagt 41 mål. Statistikkerne er imponerende i sig selv, og samtidig så er hele fire Leicester-spillere blevet belønnet med en plads på Årets Hold (Wes Morgan, Kanté, Riyad Mahrez og Jamie Vardy red.)


   Spiludbyderne mente fra sæsonstart, at Leicesters muligheder for at vinde titlen var 1/5000, og aldrig har de mange bookmakere måttet se pengene strømme den anden vej ud. De mange mennesker, der har spillet på The Foxes før og under sæsonen, er altså blevet en del tusinde kroner rigere. Det er spil som disse, der gør dette felt så spændende og charmerende. Du ved aldrig, hvad der kommer til at ske.

   Et ukendt mandskab, en tidligere stjernetræner og et sammenhold, der er guld værd. Det har været opskriften på Leicesters drømmesæson. Spillere, der vil gøre alt for hinanden og en loyal fanskare, der har hængt ved, siden Leicester rodede rundt i de lavere divisioner. Leicester City er beviset på, at alt kan ske i fodbold. Det er eventyret om et arbejderhold, der overraskede hele fodboldverdenen, og en historie, der i de næste mange årtiet vil inspirere alt og alle inden for sportsverdenen.

   I den anden ende af skalaen har der også været nedture i Premier League. Newcastle og Aston Villa har trukket de korteste strå, og de må nu dykke en tur ned i den anden bedste række. Det er begge hold, som har været fast inventar i Premier League i de seneste mange år, og det er to hold, man slet ikke havde set som nedrykningskandidater. Men igen; alt kan ske i fodbold. I stedet får Burnley og Middlesbrough endnu en gang chancen for at mænge sig med nogle af de største klubber i verden. Og hvem ved; måske kan du ramme jackpot ved at ramme næste års vindere af den prestigefyldte turnering.

   Hvad er Premier League for en liga

   Den bedste engelske række har cementeret sig i toppen af international fodbold. Det er her, de bedste spillere boltrer sig, her, de bedste trænere styrer tropperne, og her, hvor de fedeste lønchecks bliver udbetalt. Fodbold i England er kolossalt stort og en livsvigtig nerve i det fodboldglade land. Premier League handler ikke bare om 22 spillere, der jagter en læderbold. Det handler om flere hundrede millioner af fans, hvis hjerter banker for en af de 20 klubber, der alle kæmper for overlevelse og den prestigefyldte mesterskabstitel. Det er en liga fyldt med intense lokalopgør og derbys, der gør denne liga til den mest eksponerede og prestigefyldte i verden.


   Men hvad er det, der gør den engelske liga så spændende?

   Hvordan kan flere hundrede millioner fans samles om historiske klubber som Manchester United, Arsenal og Liverpool? Og hvordan kan de store underdogs lige pludselig være mesterskabsfavoritter? Premier League er både uforudsigelig og uberegnelig, og det er netop det, der gør den engelske liga til den mest fulgte i verden.

   Plads til overraskelser

   Hver sæson byder altid på nye overraskelser, og det er ikke altid let at forudsige udfaldet af de i alt 38 spillerunder. I år har den store overraskelse været Leicester City, der har taget hele fodboldverdenen med storm i deres eget lille fodboldeventyr. Ikke mindst takket være holdets danske målmand, Kasper Schmeichel, der meget vel kan gå i farmands fodspor og vinde en Premier League-titel.

   Også en spiller som Jamie Vardy, der for få år siden spillede non-league-fodbold, har del i Leicesters succes. Vardy har nemlig smadret målrekorder i flæng og samtidig toppet målscorerlisten. En ukendt algerisk fodboldspiller i form af Riyad Mahrez har ligeledes hamret mål og assists ind på kontoen. Historien om Leicester er bjergtagende.

   Storhed og fald

   I den modsatte ende af spektret byder Premier League også på overraskelser med negativt fortegn. Siden Sir Alex Fergusons afsked med Manchester United har klubben kæmpet for atter at bide sig fast i toppen af engelsk fodbold. I stedet er det blevet til chokerende nederlag – ikke mindst da United gæstede et veloplagt FC Midtjylland-hold, samt de manglende kvalifikationer til de store europæiske turneringer.

   Den 141 år gamle klub Aston Villa, der ellers altid har været selvskrevet i Premier League, står nu til nedrykning, mens oprykkerne fra Watford, som ingen havde regnet med, har fundet sig fint til rette lige under midten af tabellen. Den er evigt omskiftelig. Sådan har det været, siden ligaen i 1992 blev til Premier League, og sådan vil det altid være

   Høj spænding og store gevinster

   Premier League er så charmerende uberegnelig, og spændingen i ligaen er ubegrænset. Derfor er denne liga også en sand fornøjelse at spille på. Mulighederne er uendelige, og chancen for at ramme jackpot er altid realistisk. Som f.eks. en engelsk mand, der før ligaens sæsonstart spillede på, at Leicester ville vinde ligaen. Et par måneder senere er hans indskud på ca. 500 kroner blevet godt og vel en kvart million værd.

   Som sagt er mulighederne ubegrænset, og værdien i hver kamp er i top – modsat ligaer som den spanske og den tyske, hvor det kan være svært at finde ordentlig værdi i de forskellige kampe. Premier League er der, hvor fodboldhjerter banker hårdest, hvor spillerne vil gøre alt for at vinde, og hvor de mange fans vil dø for deres klubber.

   Hvorfor skal du spille på Premier League?


   Du skal spille på Premier League, fordi der er fart over feltet, når hver enkelt kamp fløjtes i gang. Niveaumæssigt ligger engelsk fodbold på et andet plan end så mange andre ligaer. Og selv om Neymar, Messi eller Ronaldo ikke laver sprøde finesser på engelsk grund, så er det nogle andre ting, der bliver opvejet i engelsk fodbold. Det er fighten, viljen og de tusindevis af fans, der råber i kor. Du er ikke i tvivl, når du ser en engelsk kamp: Spændingsniveauet er tårnhøjt, og hvis du samtidig har smidt penge efter en Premier League-kamp, så er du garanteret spænding til sidste sekund.

   Premier League er samtidig den hårdeste liga i verden. Her bliver der uddelt gule kort i hobetal, og infighten på banen er fænomenal. I hver spillerunde er det så sikkert som amen i kirken, at du får en masse mål, overraskende momenter og 22 spillere, der i hver kamp giver alt, hvad de har i sig.

   De bedste odds


   Engelsk fodbold er nervepirrende og spændende på samme tid, og så er det her, du finder de bedste odds. Værdien på de lidt mere risikable spil er enormt høj og samtidig ikke urealistiske. Årets topscorere, Harry Kane, Jamie Vardy, Lukaku og Mahrez, var ikke i nærheden af topscorerlisten for få år tilbage, og næste år er det måske fire nye navne, vi ser. Premier League skiller sig ud i forhold til andre europæiske ligaer, hvor det er de samme navne, der år efter år brager ind på topscorerlisten. Det kan i den grad anbefales at placere væddemål før sæsonstart, da spændet mellem de helt store overraskelser er så enormt. Her er der særligt høj værdi i at spille på topscoreren, nedrykkerne og vinderne af Premier League. Og hvem ved, om du en dag løber med den store gevinst?

   Statistikken er din ven


   Fodbold vil altid være uforudsigeligt, indtil dommeren har blæst i fløjten for sidste gang. Vi har altid fået at vide, at bolden er rund, og en tremålsføring kan hurtigt vendes til en uafgjort. Dog er der et par gennemgående statistikker, der tydeligt viser en tendens i engelsk fodbold. Det kan derfor hjælpe dit odds at tage et kig på statistikkerne, til trods for at bolden jo altså stadigvæk er kuglerund. Det er selvsagt en fordel at spille på eget græs i de tættere kampe. Der er dog stadig utrolig høj værdi i at placere sit væddemål på hjemmebanesejren i de mere tætte og uforudsigelige kampe.

   Premier League er samtidig målenes liga. I de sidste år har den bedste engelske liga sørget for godt og vel tusinde mål i hver sæson, mens den italienske, den franske og den tyske liga har budt på langt færre mål.

   Premier League 2015/2016Premier League 2014/2015Premier League 2013/2014
   Hjemmesejre: 40 %Hjemmesejre: 45 %Hjemmesejre: 47 %
   Uafgjort: 28 %Uafgjort: 24 %Uafgjort: 21 %
   Udesejre: 32 %Udesejre: 30 %Udesejre: 32 %
   Mål: 840 (60 kampe igen)Mål: 975 Mål: 1052
   Mål pr. kamp: 2,63Mål pr. kamp: 2,57Mål pr. kamp: 2,77
   Begge hold scorer: 50 %Begge hold scorer: 49 %Begge hold scorer: 46 %
   Over 1,5 mål: 71 %Over 1,5 mål: 72 %Over 1,5 mål: 73 %
   Over 2,5 mål: 51 %Over 2,5 mål: 48 %Over 2,5 mål: 52 %


   Premier League er uden tvivl den fysisk hårdeste liga i verden. Der bliver for alvor gået til stålet i England, og det har altid været kutymen i den engelske liga. Det hårde spil er et varemærke for ligaen og på den måde en nødvendighed for ligaens image. Det betyder, at der ofte dømmes frispark, fordi dommerne også lægger en hård linje.


   Premier League 2015/2016, alle kort givet, for og imod.Premier League 2014/2015, alle kort givet, for og imod.   At både de røde og gule kort hyppigt bliver fisket op af dommernes lommer, betyder, at det kan være fordelagtigt at spille på netop kort. De mange frispark og kort resulterer desuden i en masse skader, hvilket i den grad er med til at påvirke udfaldet af de fleste kampe.Premier League 2013/2014, alle kort givet, for og imod.


   Skader og transfers


   Premier League er ligeledes den liga, der spenderer flest penge på import og eksport af spillere. Prisskiltene på de bedste spillere er astronomiske, og da transfervinduet blev åbnet i vinter, blev der handlet for en milliard pund i Premier League. Det betyder selvfølgelig, at spillere flyver ind og ud af svingdøren. Manchester United med Louis van Gaal i spidsen har i de seneste tre år bygget et helt nyt hold. Manchester City har med deres kæmpe økonomiske budget hentet nogle af verdens bedste spillere. Leicester derimod har det laveste transferbudget i ligaen, men alligevel er de nu storfavoritter til at vinde mesterskabstitlen.

   Derudover har Premier League de længste skadeslister i verden, hvilket skyldes det faktum, at den engelske liga uden tvivl er den fysisk hårdeste i verden. Det betyder, at de 20 hold tit og ofte mangler et par betydningsfulde spillere.

   Det er helt umuligt at forudse de i alt 380 kampe, men det kan alligevel pege dig i den rigtige retning, hvis du har styr på de seneste holdopdateringer og skadeslister.

   Tips og spilfiduser


   Der er tonsvis af mulige spil i England, og markedet for betting er enormt. Det betyder også, at der er flere forskellige måder at spille på. Der er selvfølgelig den "sikre" vej, hvor du kombinerer to-tre kampe med en værdi på 1,40-1,80, hvilket til sammen giver omkring 3-4 gange pengene igen. Det er naturligvis beregnet til de store beløb. Men hvis du ikke er fan af de store indsatser, men hellere vil gå efter guldet på en forholdsvis lav indsats, så er Premier League stedet at gøre det. Der er mange måder, hvorpå du kan bette på engelsk fodbold, og som regel kan det ikke betale sig kun at spille på favoritterne, medmindre du benytter dig af Asian handicap.

   Det kan være en god idé at holde sig fra kun at spille de traditionelle 1X2. Premier League har i løbet af de seneste 10 år været i en massiv eksponentiel udvikling, hvor den engelske liga er blevet omdrejningspunkt for de fleste bookmakere. I takt med at den kommercielle værdi for ligaen er steget, så er mulighederne inden for spil og odds ligeledes steget.

   Udnyt alle spilmulighederne


   Som nævnt tidligere kan det være svært selv at forudse favoritsejrene, og det er ikke altid, at topholdene præsterer som forventet. Mange overser samtidig de mange andre mulige spil, heriblandt hjørnespark, kort givet og målscorere. Selvfølgelig kan det være svært at ramme en præcis målscorer eller antal hjørnespark, men hvis du blot ser på statistikkerne, så følger udfaldet oftest med. Her er spil som først til 3, 5, 7 og 9 hjørnespark, næste målscorer, halvleg/fuldtid og kort.

   Set i det store billede er mulighederne mange, og der er ingen grænser for de mange særlige spilmuligheder. Men hvis du kigger på resultaterne og statistikkerne, så er den store værdi ikke at hente i forventede favoritsejre. Det er selvfølgelig aldrig en dårlig idé at fylde sin kupon med sejre til storfavoritterne, og det kan til tider give nogle gunstige gevinster. Det skal dog være sagt, at Premier League er blevet langt mere jævnbyrdig i løbet af de seneste år. Mindre klubber har fået gigantiske pengeindsprøjtninger, og det har gjort, at de små klubber nu kan etablere sig i den bedste liga i verden. De største betvalues ligger derfor ikke i at spille på dem, som bookmakerne tror på, men i stedet kan du med fordel flytte fokus hen på spil som antal mål, målscorer, hjørnespark og antal kort. Det er her, værdien er, og her, hvor du kan hive gevinsterne hjem.

   For nyheder i sport, konkurrencer, gode kamp-opdateringer og god underholdning - Følg os på Facebook og Twitter:


   • Gambling kan være vanedannende - spil med omtanke

   Nordicbet.dk indsamler data ved hjælp af cookies, for at forbedre indhold og brugeroplevelse. Du kan slette cookies fra din browser, til enhver tid.