Transfer Talk: Yakob, Onyedika, ’Ohi’, Sørensen og Jørgensen

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

Der sker spændende ting og ser her mod transfervinduets afslutning.

Expressen har snorlige kørt casen om Kevin Yakob i mål – Wulcan kan sit shit. Ifølge mine oplysninger så får IFK en upside i lejet 15 procent af svensk-irakeren, som kan blive en del penge værd på sigt. Yakob kan nemlig vise sig som et regulært scoop for AGF.

Han er brugt på stort set alle offensive pladser i IFK, men styrken er helt afgjort som den gennembruds- og målfarlige offensive midtbane. Han bliver Rösler et vigtigt taktisk våben, og kan AGF bygge på Yakobs næse for mål, så er der en god sjat penge at tjene på ham måske allerede til næste sommer. Dertil de resultater som han kan bidrage til. Han er ikke et lyn, men ekstremt opsat på at lykkes og komme så langt som muligt med sin fodbold, og holder han den damp, så stopper karrieren med Aarhus som højdepunkt. Done deal.

FC Midtjylland og Club Brügge er langt i forhandlingerne om Onyedika. Medmindre de forhandlinger bliver ramt af et transfer-godstog i siden, så falder alting på plads i løbet af de næste dage og transferen går igennem i løbet af weekenden, fortæller kilder. En handel der sender ni millioner euro plus upside til heden. Næsten done deal.

Brøndby leder efter en ny angriber her tæt mod tæppefald, og ifølge mine oplysninger så er de blågule i dyb dialog med Røde Stjerne om Ohi Omoijuanfo. Forsøget på at lande Sebastian Andersson er endegyldigt sat på grund, og nu er det den norske boksangriber det gælder.

Han blev forleden meldt inde i varmen i Brøndby, dernæst blev handlen meldt afblæst på grund af uenighed om de personlige vilkår, men ifølge oplysninger så er den transfer nu på igen. En transfer der igen er mulig, da Røde Stjerne ikke lykkedes med at kvalificere sig til Champions Leagues gruppespil. Går den igennem? Tror det, men kan stadig gå galt.

Christian Sørensen og Brøndby bliver derimod ikke til noget.

Derudover bliver jeg ikke overrasket, hvis OB henter fri transfer Nicolai Jørgensen.