Transfer Talk: Kabalen om Thomas Frank

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

I takt med Brentfords sæson har fået mere og mere luft under vingerne, så er efternavnet Frank dukket oftere og oftere op i de engelske mediers overskrifter.

Overskrifter der sætter ham i forbindelse med den ene og anden adresse i Premier League.

Det er en proces ret lig den tur, som Graham Potter var igennem, da englænderen stadig var at finde i Brighton. Lille klub, beskedent budget, men store resultater.

Potter røg som bekendt til Chelsea og resten er for ham en cirka syv måneder lang nedturs historie.

Potters ulykkelige ophold på Stamford Bridge har ikke noget med Frank at gøre. Men navnet Frank er ungt, løfterigt og spændende og bliver naturligvis bragt i spil stort set hver gang, der er en fyring og dem har der så været en del af. 15 styks, hvilket er rekord og senest er Sam Allardyce med blot fire kampe tilbage hentet ind fra golfbanen for at redde Leeds. Det har været en crazy engelsk sæson udi managerjobs.

Og hvor står Thomas Frank henne i den kabale?

Jeg har de seneste uger talt med forskellige engelske journalister med indsigt i denne sammenhæng relevante klubber for at kortlægge interessen for Frank.

Er det rygter eller reelt?

Vi kan roligt gå ud fra, at skal Frank overtales væk fra det vestlige London, så skal det være en interessant pakke og her tænker jeg ikke kun på løn. Vi ved fra interviews etc. at familien trives, et managerjob er lig en god løn, Brentford rider på en bølge, og London er en skøn by.

Med andre ord kan vi roligt konkludere, at der skal meget til at overtale ham til et andet job.

Men der venter en kabale forude denne sommer som om ikke andet kan sætte ham i en situation, hvor han skal overveje om det skal være ja eller nej tak.

Aston Villa og Leicester har udvist interesse for Frank, hvor nu kun The Foxes er en mulighed, men ikke en mulighed, der kan lokke. Hvis Leicester overlever, så venter der et sandt byggeprojekt af en næste sæson, hvor de blåblusede både skal overleve, købe ind og sende videre samt opbygge et nyt hold.Everton er i samme båd, hvis Sean Dyche alligevel ikke viser sig som den rette løsning.

Så reelt står der tre muligheder tilbage: Chelsea, Tottenham og West Ham. Den engelske dagspresse flyder over med skriv om Pochettino bliver næste mand på Stamford Bridge. Man kan spekulere de vedholdende rygter blandt andet fodres via Chelsea for at signalere til fansene, at selv om der er krise lige nu, så er vi ved at have en løsning, men intet offentliggøres, før vi er sikre på at blive oppe.

Tottenham har Frank på blokken. Det siger flere kilder uafhængigt af hinanden, men er endnu ikke ved vejs ende og afklaret, hvorfor også navne som Alonso og Svensson popper op. Også her er ledelsen presset til at signalere ro på til fansene.

West Ham er dark horse i spillet om Frank. Det ventes, at Moyes takker af efter sæsonen og budget, stadion og fanbase er markant større i West Ham. Managerjobbet i Stratford er et topjob – det skal man ikke tage fejl af. West Ham er en sovende gigant, der bare skal vækkes, og forløser man det potentiale som træner, så har man et bæst.

West Ham er interesserede i Thomas Frank og han står højt på listen over kandidater, siger en kilde.

Men er West Ham også interessant for Frank? Når sæsonen er slut, så begynder managerkabalen og Frank vil være et af de kort, der skal placeres. Det mest sandsynlige synes at være han bliver i Brentford, men alt kan ske i fodbold. Bare spørg Sam Allardyce.