Transfer Talk: Hjulmand et af to navne på listen i Ajax

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

Hollandsk presse har bragt Kasper Hjulmand op som et emne i den hollandske storklub Ajax. En spekulation som Transfer Talk er dykket ned via kilder omkring og med indsigt i Ajax.

Det er mere end et rygte. Kasper Hjulmand er reelt et emne i Ajax som ny cheftræner. Og et varmt et af slagsen.

Der er dog en kabale foran os.

Ajax har skuffet fælt denne sæson med en tredjeplads langt efter Feyenoord på førstepladsen. Tilmed tættere på femtepladsen end andenpladsen.

Det er ikke resultater, som er tilfredsstillende for Ajax, som er i gang med en større rokade.Tyske Sven Mislintat er hentet ind som ny sportschef til den post, der har stået ledig siden Marc Overmars trak sig.

Tyskeren er kendt som ’Diamond Eye’ takket være hans track rekord ikke mindst i Dortmund. Hans ry fik lidt et knæk efter opholdet i Arsenal, men han har dog redegjort for sine indkøb og salg i London-klubben med en vis fornuft.

Nu skal han bringe Ajax tilbage på sporet. Det letteste for en tysker med det job ville være at hente et stort hollandsk navn ind, men et sådan er ikke ledigt eller oplagt lige nu.

Derfor forklarer kilder, at Ajax’ shortlist er nede på tre navne, men reelt kun to. Johnny Heitinga har trådt til denne sæson som træner, men uden den større succes. En hård hund som aktiv og Heitinga har ikke formået at forvalte Ajax’ traditionen for fodbold. Men han er populær blandt tilhængerne, forklarer en kilde. Derfor kan Mislintat af politiske årsager ikke bare sige, at han ikke er inde i varmen. Men Heitinga skal så at sige søge sit eget job. Allerede det indikerer en vis usikkerhed.

Det ventes da også, at det er ren proforma. Han har reelt ikke en mulighed for at lande jobbet permanent. Så de facto har shortlisten ikke tre, men kun to navne: Kasper Hjulmand og Bodø Glimts Kjetil Knutsen.

Det kan blive endnu en spændende case med et dansk trænernavne på attraktiv udenlandsk adresse.