Transfer Talk: FCM siger farvel til Erik Sviatchenko

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

Søndag skrev amerikanske medier om Houston Dynamos interesse for FC Midtjyllands stopper, Erik Sviatchenko.

Der er tale om langt mere end interesse og rygter. Dialogen bliver senere denne uge til done deal. Onsdag flyver han ifølge mine oplysninger til USA for at lukke aftalen med MLS-klubben og sige goddag til et nyt eventyr i karrieren.

Det kan ikke overraske ret mange, at han siger pænt farvel til FCM på nuværende tidspunkt. Der har i de seneste transfervinduer været interesse for ham fra flere adresser i Europa, men det eventyr, som han også flere gange har luftet ønske om, kom ikke.

Det gør det nu.Med skiftet til MLS og Houston Dynamo siger Superligaen farvel til en af ligaens største profiler og bedste forsvarsspillere siden oprettelsen af Superligaen. Som en stopper med et fremragende topniveau, en kulturbærer og et talerør for den ændring, der har fundet sted på heden. Fra lige ved og næsten til at blive vindere. Spillere er hentet ind og solgt igen for store beløb, men siden Erik Sviatchenko vendte tilbage til Herning efter opholdet i Celtic, så har der været en chef i forsvaret.

FCMs sæson er på katastrofekurs. De har reelt et skud tilbage i bøssen – 7. pladsen og den mulige playoffkamp om en billet til Europa.

Houston Dynamo med manager Ben Olsen i spidsen kom på banen for en måneds tid siden. Interessen for Erik Sviatchenko tog hurtigt fart og blev til alvor. Så alvorlig en proces, at det ikke havde ændret noget, hvis FCM var gået i top-6. Det var nu tiden var den rette til skiftet.

Det vidner på mange måder om FCM igen skal finde tilbage til basis. Den spillestil og de dyder, som gjorde dem til danske mestre samt udviklede salgbare spillere. Og nu også med behov for en ny frontfigur og anfører.