Transfer Talk: Et FCK sats til mindst en kvart milliard

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

De resterende seks runder af Superligaen bliver rasende interessante. Det kan nemlig markere en ny tid for FC København.

Med 2-1-1 i mesterskabsslutspillet har de ikke for alvor imponeret, men har alligevel lagt sig i spidsen for ligaen med to point ned til FCN, der er 1-1-2 for slutspillet.

Det er kun mesterskabet, der tæller for FCK, så alt andet vil være en skuffelse ikke mindst med FCN’s formnedgang taget i betragtning, men noget er alligevel anderledes denne gang.

Med mesterskab følger billet til CL-kvalen og større europæiske indtægter samt en lettere gang på jorden transfermæssigt, når der skal hentes spillere ind til sommer.

Mit bud er Ståle Solbakken på dette tidspunkt i sæsonen havde gået all in med en garde af de mest erfarne spillere for at undgå gummiben og køre titlen i hus og kun bruge de unge spillere i mindre omfang.

Det aktuelle FCK har mellem 3-4 af de helt unge på banen til hver kamp fra start.

Det handler naturligvis om kvalitet. Er du god nok, så er du gammel nok, som de siger og tænker i Ajax. ’VK’ gjorde kometkarriere i FCK og blev skudt af til Leicester for 100+, hvor han gør det glimrende. Unge spillere er også repræsentanter for den sælgende klub og han gør god reklame for FCK for tiden på venstre backen i Leicester.

Men der er et mere i det for ifølge agenter, scouts og et par udenlandske sportschefer, som jeg har talt med de seneste, så kan FCK i runde tal lande mindst en kvart milliard kroner samlet set på salg af Haraldsson, Lund, Klem og Jelert til sommer.

Dette på grund af FCK’s talentudviklingsniveau og placering i den europæiske fødekæde plus efter salget af Højlund, så får ingen større talenter lov til at smutte for 15-20 millioner kroner fra FCK længere.For en dansk klub så er en kvart milliard kroner et heftigt beløb at have bundet op på fire unge spillere, som man reelt ikke ved, om stadig er pengene værd om 1-2-3 år. Derfor kan det blive en gylden sommer for FCK. Det er nu, der skal sælges og gerne med et mesterskab i ryggen.

Den præmis åbner naturligvis også for spekulationer. Hvor meget betyder sådanne prislapper, når der skal sættes hold? Vælger man den unge spiller foran den erfarne?

Det er ren spekulation, men det bliver interessant at gøre bundlinjen op efter sæsonen. Bærer satset og strategien frugt? Eller står FCK tilbage efter sidste spillerunde med en ærgerlig smag i munden og spørgsmålet ’hvad nu hvis’ hængende i Parken efter slutfløjt?

Hvis FCK lykkes med at tage titlen og samtidig storsælge af de unge spillere til sommer, så har de for alvor manifesteret sig som Nordens Ajax eller FC Porto. Når vi ser bort fra de europæiske resultater.

Hvis guldet havner et andet sted, så kan, vil og bør de stadig sælge de unge spillere og lande et enormt beløb, men det bliver uden smag af bladguld i munden.