Transfer Talk: Den langt mere realistiske pris på Lindstrøm

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

Forleden kunne man læse Frankfurt har givet Jesper Lindstrøm ’lov’ til at skifte klub til sommer. Til en pris på langt over 300 millioner kroner med klubber som Arsenal og Liverpool inde i billedet.

Faste læsere af denne klumme vil vide Brøndby står til 15 procent i videresalgsklausul af det beløb (fratrukket Frankfurts købspris), men rygterne forleden virker noget oppustede.

Det er som bekendt en case jævnligt rundet i disse spalter, og ifølge mine oplysninger så ser forløb og proces noget anderledes ud.

Det har hele tiden været Frankfurts plan at sælge Lindstrøm sommeren ’23 (forudsat han leverede som forventet). Han har kontrakt til ’26, men spillere er som oftest trappelønnet, hvorfor det giver mening at skyde ham af nu til større adresse, hvor der også er en salgsmotiverende hype omkring ham.Det har også hele tiden været planen at næste step er England (og deres budgetter), men om det bliver Arsenal eller Liverpool og til den nævnte pris er nok tvivlsomt.

Arsenal kan se frem til en sommer, hvor de skal geare op til CL-deltagelse og sandsynligt titelforsvar. Liverpool skal gennemgå en større renovering, og en type som Lindstrøm står ikke først for.

Det kan åbne døren for Brentford. Thomas Frank og co. vil ikke bekymre sig stort om Lindstrøms skadede forår – de ved præcis, hvad han står for og han vil byde ind med alsidighed og noget af den speed, som Brentford kan miste i en periode, hvis Toney skal være ude med karantæne i flere måneder (de spiller ikke samme plads, men Brentford får hurtighed ind i holdet). Derudover vil Brentford se videresalgsmuligheder i Lindstrøm, idet større klubber har økonomi og tålmodighed til at se ham tage en sæson hos Bierne og modnes og så slå til, hvis han virker sig egnet til Premier League, som også Frankfurt kan købe ind på via en attraktiv videresalgsklausul.

Ifølge mine tyske kilder har Frankfurt som udgangspunkt en arbejdspris på 30 millioner euro, men kan ende med at gå ned til 25 millioner euro, hvis den samlede pakke synes rigtig.

Vi kender transfermarkedet. Alt kan ske, kaos opstå og nye døre åbne sig, men som udgangspunkt er ovenstående en langt mere oplagt køreplan for Lindstrøm end de aktuelle rygter.