Transfer Talk: Brøndby var klar til en hverdag uden Maxsø, men …

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

Jeg er ikke den overtroiske type, men i tilfældet med Andreas Maxsø er det lige før, det er tid til at hente en åndemaner for at hæve ’forbandelsen’.

Han har som en af ligaens bedste – måske tilmed den bedste – stoppere leveret varen for Brøndby med en stor andel i klubbens guldsæson. Det har dog hele tiden været tanken, at han skulle ud igen, og det er som regel, når flaskehalsen peger på udlandet, at det er gået galt for ham. Mystiske transfereventyr med russiske Rostov og nu kuldsejlede Bordeaux er gået i vasken, og denne sommer lignede det så, at det omsider ville falde på plads for ham. Maccabi Tel Aviv var angiveligt lune på stopperen, uden Brøndby dog havde modtaget et tilfredsstillende bud, og i forlængelse heraf var et israelsk medie ude med en historie om, at Maxsøs agent ikke ønskede sin klient skifte til israelsk fodbold. Det er irrelevant nu, da Maxsø som bekendt pådrog sig en skade, der holder ham ude i 12 uger. Tel Aviv har derfor droppet interessen.

Maxsø har flittigt optrådt i denne klumme takket være kuriøse bejlere, men det vil han næppe gøre igen før til foråret. Hvor stiller det så Brøndby?

Uændret. Bortset set fra på et parameter.

Brøndby har hele to gange indkøbt en afløser for Maxsø i Alves og Heggheim. Det har hele tiden været ventet, at han ville forlade klubben senest denne sommer (og egentlig før), hvorfor de blå-gule transferplaner ikke ændres. Der vil ikke blive brugt penge på en erstatning, og da Brøndby i løbet af de seneste 12 måneder har solgt mere end forventet, så vil der ikke blive solgt yderligere ud med mindre, der lander et ekstraordinært stort bud på en spiller. Der var derfor lagt en køreplan for længe siden, der hed en hverdag uden Andreas Maxsø.

For Maxsø selv er skaden naturligvis bittert. Selv med en udvidet VM-trup på 26 spillere, så er det svært at se ham komme ind i landsholdsvarmen, når han først er tilbage til efteråret.

For Brøndby er det også bittert. De får formentlig ikke en krone for ham nu. Selvom klubben blandt andet i forhandlingerne med Bordeaux udviste gentleman stil, så var det dog forventet, at der skulle falde en rimelig transferindtægt af. Som han har præsteret i Superligaen, så er det 11 ’sikre’ millioner kroner, som de går glip af. For når først Andreas Maxsø er tilbage, så vil han allerede til januar frit kunne forhandle med andre klubber om et skifte sommeren ’23 uden Brøndby får en transfersum. Medmindre der kan laves et salg for et lille beløb til januar. Eller han slår til på den kontraktforlængelse, der ligger på bordet i Brøndby. Med tanke for, hvordan det går, når han kigger udenlands, så er en kontraktforlængelse måske vejen ud af ’forbandelsen’. Hvis man tror på den slags.