Transfer Talk: Bliver FCK’s Haraldsson overhovedet solgt?

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

Transfer-sagaen om FC Københavns Hakon Haraldsson og Lille bliver interessant at følge de kommende uger.

Hvis der er overhovedet bliver noget at følge. Haraldsson har længe været ventet som et oplagt storsalg denne sommer. Jeg er dog ikke sikker på, at han bliver solgt denne sommer.

Det er et spørgsmål om timing, markedets behov og FCK’s prissætning.

Efter BT bragte historien om den franske klubs interesse, så har FCK efterfølgende bekræftet buddet.

Et bud der ifølge avisen antager 112 millioner kroner.

Det er immervæk en stor sjat millioner for en spiller i den danske liga uanset islændingens åbenlyse potentiale. Så stort et beløb at han vil blive den næstdyreste islandske spiller nogensinde kun overgået af Gylfi Sigurdsson.Billedet bliver mere interessant, når man går et spadestik dybere. De 112 millioner kroner er max beløbet dvs. det beløb som den samlede salgspris kan løbe op i, hvis alle bonusser udløses i islændingens kontraktperiode i det nordfranske.

Ifølge franske kilder så er vurderingen at en mere sandsynlig slutpris – baseret på de konkurrenceforhold og sandsynlige resultater som Lille vil rive af sig de kommende sæsoner – mere i lejet i 10 millioner euro.

Det er stadig rasende mange penge, men i FCK har man naturligvis også gjort sig det sandsynlighedsregnestykke og mener derfor buddet er for lavt. På trods af Haraldssons sæson i slutfasen ikke var imponerende og der må sidde mere end en klub derude med Haraldsson på blokken, der tænker ’hvad retfærdiggør den pris?’

Ifølge de franske kilder så er dialogen heller ikke genoptaget efter FCK meddelte, at der ikke er aktuelle forhandlinger.

Det betyder ikke, at handlen er død. Men den ligger stille og der venter et puslespil forude med en vis risiko set med FCK-briller.

FCK’s primære fokus de kommende uger – det kan der ikke være tvivl om – bliver kvalifikationen til Champions League. Her skal der stilles stærkeste hold, hvorfor der næppe er travlt med at sige farvel til Haraldsson her og nu.

Spørgsmålet er så om der kommer et forhøjet bud fra Lille eller en anden udenlandsk klub?

Set fra FCK-stolen vil man også kunne mene, at tiden kalder på is i maven. De italienske og engelske klubber er slet ikke begyndt at røre på sig endnu. Det vil være en vintage transfer kalkule for en klub med størrelse i en mellemliga.

Men det vil være højest overraskende at se en italiensk topklub jagte et talent i norden for så store summer. Den engelske vej er et spørgsmål om timing. Kampen om top-4 bliver knaldhård næste sæson så de store klubber tænker i erfarne folk, der kan gøre en forskel her og nu og de typiske talent-klubber står i en særlig situation denne sommer.

Brighton er ved at blive plukket for profiler og skal bøffe godt op for pengene for at kunne holde niveau i ligaen og samtidig spille europæisk. En freelance-scout der arbejder for Brighton bekræfter det primære fokus er startelleveren denne sommer.

Bournemouths fokus er på at finde spillere, der kan hjælpe den nybagte spanske træner med at sikre en ny sæson i ligaen. Southampton er rykket ned og dermed ude af billedet.

En kilde med indsigt i Brentford siger, de følger Haraldsson, men endnu ikke finder ham moden til Premier League.

Så er der reelt en klub på markedet med behov og budget tunet ind på at hente Haraldsson denne sommer? Jeg er ikke sikker. Det kan blive en transfer-saga uden ret mange kapitler.