Transfer Talk: Andersson, Vallys, Daramy, Carstensen og Dessers

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

Denne uge har primært set Brøndby og FC København i overskrifterne om deres transferaktiviteter.

Transfer Talk dykker derfor ned i ugens turbulens.

Det skal med i regnestykket, at denne klumme skrives tidligt fredag morgen, hvorfor den kan være overhalet af virkeligheden ved udgivelse. Det er præmissen for denne ugentlige klumme, så bær over i givet fald.

Ifølge en tysk kilde er Sebastian Andersson klar for Brøndby. Den svenske angriber skal tilføre Brøndby erfaring og fysisk tilstedeværelse.

Der har været skrevet en del om en transfersum, men ifølge mine oplysninger er en sådan sum mere et spørgsmål om at forsøde FC Kølns tilgang til transferen som et de facto løntilskud.

Sebastian Andersson ligger nemlig på en årsløn i lejet 2,5 millioner euro, fortæller den tyske kilde, og selv om boksangriberen er uønsket i FC Køln, så ønsker han naturligvis ikke bare at slå en streg over de skillinger, der er noget over en Superliga-topløn.

Andersson har blot et år tilbage af aftalen med tyskerne og er ikke ønsket hos Gedebukkene.

To elementer spiller ind i vurderingen af den 190 cm høje svensker. Han har tidligere scoret et solidt antal mål i karrieren, ikke mindst i sin tid i Union Berlin, men gik totalt i stå på målkontoen i FC Køln. Blot en stor håndfuld mål i 47 kampe er det blevet til for kaosklubben, men skader og corona har dog også forfulgt hans ophold i det tyske.

Han er derfor forsøgt afsat ad flere omgange. I juli måned var han inde i billedet i schweiziske Grasshoppers, men de trak interessen på grund af svenskerens tilbagevendende knæproblemer.

Og her er det andet element. Knæskaderne. Han har i flere omgange været ude på grund af knæproblemer og dumpede således et lægetjek i vinteren hos en tyrkisk klub – Antalyaspor.

Det har hurtigt sat gang i et rygte på SoMe, om han kun træner hver anden dag eller slet ikke i bedste Paul McGrath-stil. Det passer ikke. Men som så mange andre spillere på vej ind i karrierens sidste år skal træningsmængden doseres.

Sæsonstartens noget magre pointhøst sender desuden Brøndby yderligere på transfermarkedet. Og mere end planlagt som faste læsere af denne klumme vil vide. Yderligere to, måske tre, spillere ventes hentet ind i løbet af de næste uger.

Silkeborgs Vallys er nævnt og skrevet op som en forestående transferkrig mellem Brøndby og FC København, men ifølge mine oplysninger er der ikke afgivet et officielt bud på midtbanespilleren fra Brøndbys side. Silkeborgs pris blev testet, men ligger i et niveau, der er urealistisk for Brøndby at gå videre med.

Apropos Silkeborg, så fik de dygtige handelsfolk fra SIF handlet prisen på Rasmus Carstensen op, så Genk betaler 3 millioner euro for backen plus upside.

FC København har udover Vallys flirten været i overskrifterne på grund af Dessers og Daramy. Sidstnævnte først. Han har ganske enkelt noget at bevise. I stor stil. Brænder han ligaen af og stråler i Europa, så kan han vende tilbage til Ajax på en frisk. Men solgt som superdyrt talent ud af Superligaen, så er det ikke godkendt at vende hjem på en låneaftale efter blot et år.

Det var tilmed Ajax’ mening først at træffe beslutningen om Daramys skæbne i slutningen af vinduet, men han har ikke vist nok til andet en hollænderne var ok med at lade ham smutte hjem nu. Club Brugge havde ham også på radaren, men følte sig ikke overbevist om kantspillerens niveau. Det er alt andet lige en deroute, som Daramy skal have vendt til en optur. Hurtigt. Ikke mindst fordi han naturligt skal have spilletid – og meget af det – men han spærrer samtidig en plads for en af FCK’s andre egne unge. Så FCK kan reelt ’kun’ profitere af Daramy, hvis han er med til at booste klubbens resultater og præstationer på banen.

Sagen Dessers er ligeledes interessant. At FCK-toppen blev fotograferet i Tivoli sammen med Genks angriber Cyriel Dessers uden belgiernes vidende er bizart og mangler stadig en god forklaring, men ser vi nærmere på selve casen er den et andet sted end primært de italienske medier skriver.

De har nemlig travlt med at skrive ham som done deal i Cremonese. Sagen er den, at FCK ikke har lagt et bud på Dessers. Ifølge belgiske kilder forsøger Genk via lækkede historier at få københavnerne til bordet med et bud. FCK kommer dog ikke med et bud, før Dessers har besluttet sig for, hvad han vil. Cremonese forsøger for deres part også at puste til pressevinden ved at melde ham stort set på plads for at presse spilleren til at beslutte sig.

Dessers ventes dog at starte ind for Genk i weekenden, så det sidste kapitel er endnu ikke skrevet om angriberen. Selv om han gentagende gange er meldt solgt.