NordicBet Liga er tilbage!

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

NordicBet Liga tager ingen fanger. Det lærte storklubben Esbjerg sidste sæson på den hårde måde og rykkede ned.

Lyngby og Horsens vandt kapløbet om de to billetter op, og nu venter endnu en sæson med tætte kampe, hård konkurrence og et ræs mod toppen til det sidste.

Vejle og Sønderjyske er naturligvis de store favoritter til at tage de første to pladser. Det afspejler oddsene også.

Men ud ad den tangent, hvor det forventes, at de to nedrykkere fra Superligaen kommer til at dominere hele sæsonen, så er det i den lejr, hvor det kan give mening at kigge efter en ligatopscorer.

Emil Berggren til odds 10,00 virker som et saftigt skud.

Vejle ved vi spiller bold langs græsset og gerne med løb i kanalerne. Med overvægt i spillet og den type spil stiger chancen for at få straffespark. Vejle til at få flest straffespark af alle i NordicBet Ligaen 22/23 står i fine 2,55.

Sønderjyske har samlet en trup med lige dele erfaring og fysisk styrke. Det er i min bog mere sandsynligt, at de hurtigere vil vænne sig til livet i den næstbedste række end Vejle. Vejle ser som regel en del udskiftninger i truppen hen over sommeren, som så skal spilles godt sammen, før det klikker. Sønderjyske til at vinde ligaen ved vintertid til 2,40 er godkendt.

Hvis Vejle og Sønderjyske skal udfordres om top-2 må det komme fra enten FC Fredericia eller HB Køge. FC Fredericia forstærkes formentlig igen med lejespillere fra FC Midtjylland og er generelt i fremgang og står til 5,00 som oprykker. Daniel Aggers HB Køge er det frække langskud til 13,00. Især hvis det lykkes for sjællænderne at hente Simon Makienok hjem.

Oprykkerne Hillerød og Næstved kommer i menneskehænder, men Næstved har i Peter Bonde en snu træner med stor erfaring, der er til angrebsivrig fodbold. Jeg forventer de grønne kommer til at slå hårde fra sig end medoprykkerne Hillerød. Hillerød til at score færrest mål af alle over en hel sæson til 3,00 er værd at notere sig. Og hånd i hånd Hillerød til at slutte sidst til odds 2,00 er også ganske oplagt.

Lad NordicBet Liga begynde!