Vilde dage i Hvidovre: ”Vi kan overraske i Superligaen”

AF MARTIN DAVIDSEN

Baggrundsfoto: TT

Det har været nogle vilde dage i Hvidovre. I sidste uge flaskede alle resultater sig, så det nu ligger fast, at klubben vest for København er sikre på at rykke op fra NordicBet Liga, og nu skal spille Superligaen i næste sæson.

For spillerne har der været stor jubel de seneste dage, og da vi møder Marc Nielsen og Andreas Smed fra Hvidovre-truppen onsdag, er det første gang, at holdet skal træne efter oprykningen kom i hus.

”Det har været surrealistisk, synes jeg.  Vi er gået fra at smide det lidt her på hjemmebane mod SønderjyskE, hvor mange nok troede, at vi fik gummiben, eller hvad fanden de nu har kaldt det, til at tage til Vendsyssel og komme tilbage på den måde, vi gjorde. Det har været surrealistisk, og ja, det har sgu været nogle fede dage. Det må man bare sige,” siger Marc Nielsen.

Hvidovres oprykning kommer i hus efter en stærk sæson, hvor klubben har bygget videre på sidste sæsons overraskende tredjeplads og sikret sig en plads i Superligaen, selvom flere klubber har haft bedre økonomiske forudsætninger.

”Vores sammenhold har været ekstremt godt. Alle arbejder for hinanden udenfor banen, alle har det godt med hinanden, og så er dem, der er kommet til, alligevel hurtigt faldet ind på holdet, så alle ved, hvad vi skal. Så har vi bare lovet at have det sjovt, når vi spiller,” siger Andreas Smed.Marc Nielsen fremhæver også den særlige Hvidovre-ånd som en årsag til succes.

”Vi møder ind fra arbejde, fordi mange af os har job ved siden af. Vi kommer ud og leger med vores venner og har det sjovt, og vi glemmer vores arbejde og glemmer, at man måske har haft en dårlig dag. Det udmønter sig bare på træningsbanen, hvor den bare får fuld skrald, og alle er seriøse. Der er tænding på, og det kan man også se om søndagen, når vi spiller kamp. Det hele har flasket sig for os i den her sæson,” siger Marc Nielsen.

Næste sæson står den altså på Superliga-fodbold på Hvidovre Stadion, der kun har en fast tribune og nu skal gøres klar til at få besøg af landets største og bedste klubber. Men spillerne ser frem til den store oplevelse.

”Jeg tror ikke helt, at det er gået op for mig endnu. Jeg er ikke begyndt at tænke på, hvad der skal ske i næste sæson. Jeg har talt med vores direktør om, at det nok først vil gå op for os, når bannerne er skiftet ud, og der hænger Superliga-flag i flagstangen til den første Superliga-kamp herhjemme. Og ja, det er nogle andre rammer her, men lige nu tror jeg bare, at vi nyder, at det er lykkedes. Vi er glade og fester,” siger Andreas Smed.

Hvidovre vil være undertippet i de fleste kampe i næste sæson, men spillerne tror på en endnu en god sæson, selvom modstanderne har langt større økonomiske muskler og mere individuel kvalitet i spillerturppen.

”Der var ikke nogen, der havde troet på, at vi ville rykke op, så vi har jo bevist, at alt kan ske i fodbold. Der er ingen tvivl om, at vi kommer til at kæmpe til det sidste for at overleve,” siger Andreas Smed, mens Marc Nielsen også melder om stor tro på egne evner. ”Vi kommer op med en masse gejst og en masse selvtillid og tro på tingene, som man har set før.  Vi så Hobro komme op og var lidt i samme situation som os, som endte med at spille der et par år.  Det kan jeg sgu ikke se, hvorfor vi ikke også kunne gøre,” siger Marc Nielsen.