Sofus Berger får erfaring og kamptræning i FC Fredericia

FC Fredericia har i denne sæson fået unge Sofus Berger ind på leje fra Superliga klubben Viborg FF, og den unge midtbanespiller er helt klar på at suge erfaring og ikke mindst spilleminutter til sig i NordicBet Liga.

Han havde allerede inden skiftet 40 kampe i NordicBet Ligaen, og han debuterede som bare 16-årig i august 2019, men det bliver formentlig til mange flere kampe de kommende 10 måneder.

20-årige Sofus Berger er denne sommer skiftet til FC Fredericia på en lejeaftale fra Viborg FF, hvor han i samme forbindelse fik forlænget sin kontrakt, som nu løber til og med 2025 i domkirkebyen.

Udsigten til spilletid i Viborg FF var begrænset, og derfor greb Berger chancen, da FC Fredericia tilbød netop det.

Jeg synes, at det var en klog beslutning. Det er klogt at komme ud at spille en masse fodbold, nu når jeg ikke har udsigt til at gøre det i Viborg, så er det super godt for mit vedkommende at komme ud og spille en masse kampe, og så står jeg forhåbentlig et bedre sted næste sommer“, forklarer Sofus Berger og uddyber:

Jeg håber selvfølgelig at få spillet en masse fodbold, komme ind i et rigtig godt kamp-flow og finde min kampform. Som fodboldspiller kan man træne nok så meget, men det er i kampene, at man bliver bedre, så det ser jeg rigtig meget frem til.

Det gode øje til Sofus Berger i FC Fredericia er ikke noget helt nyt, men den ene af to NordicBet Liga klubber fra Trekantområdet er ikke ene om at se lejeaftalen som et godt match.De har haft kig på mig et lille stykke tid, og jeg synes, at det er et godt match, for de vil gerne spille god fodbold. Jeg synes, de spiller rigtig godt, og de har en ambition om at spille bolden ud nedefra. Jeg vil gerne ind i mellemrummet, komme meget på bolden og lave gode offensive ting, så jeg synes, at det passer godt“, forklarer Sofus Berger.

Allerede i sin tredje kamp for sin nye klub, kom Sofus Berger på måltavlen, da FC Fredericia slog oprykkerne fra B.93 på udebane med hele 0-5.

Selvom Berger denne sommer har forladt barndomsbyen til fordel for et 10 måneder langt lejeophold 160 kilometer mod syd, så holder de stadig et meget vågent øje med midtbanespilleren ’hjemme’ i Viborg FF.

“De tror stadig super meget på mig, og det er jeg godt klar over. De var søde at skrive, da jeg scorede i sidste kamp. Det er dejligt, at de følger med, og så giver jeg den fuld gas, og så håber jeg på det bedste“, lyder det fra Sofus Berger.

20-årige Sofus Berger står, sin unge alder til trods, allerede noteret for 89 kampe i Viborg FF, hvor han allerede som 16-17-årig i 2019-20-sæsonen blev fast inventar på klubbens førstehold i NordicBet Liga.

Grundet en strukturændring gav klubbens andenplads ikke oprykning det år, men året efter var der ingen slinger i valsen, og Berger og Viborg FF sikrede sig med en førsteplads i både grund- og oprykningsspillet oprykning til Superligaen, hvor klubben har befundet sig lige siden.