Et år efter kollapset: Sådan kom Wessam Abou Ali tilbage

AF MARTIN DAVIDSEN

Baggrundsfoto: TT

Det er en underdrivelse at sige, at det seneste år har været begivenhedsrigt for Wessam Ali Abou. Det kan faktisk være svært at sætte ord på de livsomvæltende hændelser, han har været ude for på både det fysiske og følelsesmæssige plan.

Det vender vi tilbage til, for her og nu går det rigtig godt for den 23-årige Vendsyssel FF-angriber, som har scoret syv mål i sæsonens 12 første kampe for klubben, der aktuelt ligger nummer fem i NordicBet Liga med syv point op til en oprykningsplads.

Wessam Abou Ali nyder roen og succesen, for vejen hertil har budt på større udfordringer og sværere tanker, end de fleste fodboldspillere oplever i et helt liv.

”Jeg har aldrig været i tvivl om at jeg ville score mange mål, når jeg kom i gang med at spille igen. Personligt har det været vigtigt for at få et kontinuerligt forløb; jeg har vidst, at jeg nok skulle finde rytmen,” siger Wessam Abou Ali.

Et definerende uheld

I sensommeren 2021 skiftede Wessam Abou Ali tilbage til Vendsyssel efter et ophold hos Silkeborg IF, men kort inde i hans comeback-camp for Hjørring-klubben indtraf den hændelse, der for evigt vil være en del af fortællingen om den nordjyske angriber. Wessam Abou Ali blev skiftet ind i pausen af kampen mellem Vendsyssel og Lyngby, men efter blot et kvarters spil, kollapsede han og faldt om midt på banen. Uheldet var uforklarligt og mindede om det, man i sommeren 2021 havde set Christian Eriksen blive ramt af, og opgøret mellem Vendsyssel og Lyngby blev afblæst.

Wessam Abou Ali kom sig over uheldet, men efterfølgende ventede en lang og usikker tid, hvor det først skulle afklares, om han kunne fortsætte fodboldkarrieren og i hvilket omfang. En lang genoptræning fulgte, men da han endelig var ved at være klar igen i vinteren 2022, indtraf et nyt uheld.

”Jeg havde en rigtig god opstart i januar 2022, men i den allersidste træningskamp på træningslejren før vi starter sæsonen mod Hobro, støder jeg op i en russisk målmand og brækker seks ribben og punkterer en lunge. Så skulle jeg starte forfra igen. Jeg lå på hospitalet og tænkte, om det overhovedet var det værd at spille fodbold for,” siger Wessam Abou Ali, der i foråret kæmpede med at finde sin form og sit niveau efter den lange tid på sidelinjen.

”Da jeg kom tilbage i foråret, gik det ikke særlig godt personligt, jeg var ikke særlig god og havde ingen timing. Men som jeg har nævnt flere gange, jeg havde en snak med cheftræner Henrik, som ændrede en hel masse for mig,” siger angriberen med henvisning til træner Henrik Pedersen.

Elsker at være i Vendsyssel

Samtalen med cheftræneren kom til at betyde meget for Wessam Abou Ali, der indså, at han måtte lægge de uheldige episoder bag sig og finde frem til den motivation, der kunne gøre ham til en profil i NordicBet Ligaen igen og give ham glæden ved fodbold tilbage. Samtalen handlede meget med om Wessam Abou Ali som menneske, og med hjælp fra Henrik Pedersen, en mentaltræner og anden støtte fra klubben, lykkedes det angriberen at komme tilbage til topniveau.

”Det har været ekstremt hårdt, men også lærerigt.  Når jeg står her i dag, er det måske noget af det vigtigste, der er sket i min karriere. Selvfølgelig er det aldrig sundt at komme ud for helbredsmæssige problemer, men mentalt har det været det, der rykkede mig til, at jeg blev en bedre fodboldspiller,” siger Wessam Abou Ali.

Efter syv mål i 12 kampe er sæsonen startet bedre end Wessam Abou Ali kunne ønske sig, og selvom den gode sæsonstart gør det oplagt at tænke på nye klubskifter og større adresser, er det ikke det, der fylder mest hos den unge angriber.

”Jeg har det sådan med fodbold, at man aldrig kan sige aldrig. Det er ikke kun min beslutning; det er ikke kun klubbens beslutning – det er en beslutning, vi er fælles om. Det kommer an på, hvad der kommer af interesse. Det er ikke noget, jeg tænker. Lige nu er jeg i Vendsyssel. Jeg ELSKER at være, jeg elsker det virkelig, og jeg elsker min hver dag. Jeg har været på mit allerlaveste i den her klub, og nu er jeg højt oppe igen. Det har klubben hjulpet mig til. Hvis ikke jeg skulle være taknemmelig og give dem alt, hvad jeg har, indtil der en dag måske kommer noget; jamen så fortjener jeg ikke at komme nogen steder hen,” siger Wessam Abou Ali, der understreger, at han tager tankerne om fremtiden med ro.

”Lige nu gør jeg alt mit for at klubben kan ligge højest muligt i tabellen og så må jeg se, hvad der sker. Mit job er jo at være så god, at der kommer nogen og kigger på mig. Det er bedst for mig og klubben, fordi klubben forhåbentlig også skal tjene nogle penge på mig – om det er til januar, til sommer eller om to år; det ved man aldrig – men hvis jeg gør mit bedste, så ender det godt for alle parter,” siger Wessam Abou Ali.