Ekstase i Esbjerg efter oprykning: Har ventet hele sæsonen – det betyder alt

Esbjerg fB er tilbage på rette kurs, efter man nu har sikret sig oprykning. Næste sæson byder på en tilværelse i NordicBet Ligaen. Både direktør, cheftræner og spillere glæder sig over udsigten til at tage et skridt op i dansk fodbold.

NordicBet Liga – Esbjerg FB Rykker Op

I 2019 vandt Esbjerg fB bronzemedaljer i Superligaen.

Året efter rykkede den ellers stolte vestjyske klub ned.

Yderligere et år senere fulgte så endnu en nedrykning, denne gang fra NordicBet Ligaen til 2. division.

2022/23-sæsonen endte stik mod forventning ikke med en oprykning for Esbjerg fB, der i stedet kunne se både Kolding IF og B.93 rykke op fra landets tredjebedste række med et forspring på et enkelt point.

Nu – efter tre års skuffelser – er Esbjerg dog på vej i den rigtige retning igen.

Således blev det fredag til en 0-2-sejr ude mod Middelfart, og med tre runder igen kunne Esbjerg samt klubbens mange fremmødte fans fejre en længeventet og tiltrængt optur; NordicBet Ligaen kalder efter sommerferien.

”Jamen, jeg glæder mig selvfølgelig. Selvfølgelig glæder jeg mig. Det er jo højere op i rækkerne, og det er det, man stræber efter som fodboldspiller; at spille i de gode rækker. Så det glæder jeg mig til.”

”Ja, det betyder jo alt. Altså, man kan se, hvor meget det betyder for så mange mennesker, det er helt sindssygt. At vi har været nede i 2. division, det er fortid nu, så nu kigger vi kun frem”, siger offensivspilleren Elias Sørensen.Midtbanespilleren Nicklas Strunck glæder sig ligeledes over udsigten til højere luftlag, men gør det samtidig klart, at turen ned i 2. division langt fra var et scenarie, man havde håbet på i Esbjerg:

”Det har ikke været rart, og derfor er jeg også rørt over, at vi rykker op i dag (fredag, red.).”

”Jeg er glad og stolt på klubbens vegne over, at vi rykker op, og at EfB er på vej den rigtige vej”, siger han.

Forsvarsspilleren Tobias Stagaard supplerer:

”Nu skete der endelig det, vi har ventet på hele sæsonen. Så vi er superglade.”

En oprykning medfører tit og ofte ændringer i truppen, og Esbjergs overbevisende sæson til trods, er klubben ingen undtagelse.

Det bliver dog næppe sådan, at man skal forvente at se et helt nyt EfB-mandskab, når NordicBet Ligaen skydes i gang.

”Jeg tror, det er naturligt, at der skal enkelte nye spillere til. Det er ikke sådan, vi skal have 11 nye spillere. Altså, vi har et supergodt hold, men der skal nok justeres på nogle pladser”.

”Det kan være, der er enkelte spillere, der skal videre, og hvis jeg kender Esbjerg ret, så kunne det også godt være, der bliver solgt en enkelt eller to, og så må vi justere derfra”.

”Der venter store udfordringer i forhold til, at vi skal steppe op, og vi skal spille mod nogle andre hold, som på papiret er bedre. Men jeg tror og er overbevist om, at det giver os nogle andre muligheder i forhold til at sætte vores spil sammen”, siger cheftræner Lars Lungi Sørensen.

På ledelsesgangene er man også fyldt med begejstring over oprykningen. Samtidig anerkendes det arbejde, der gennem det seneste år er blevet lagt for dagen.

”Det er fandme flot gået af gutterne. Jeg er vildt imponeret. De har holdt fokus på fodbold. Stor cadeau til trænerteamet og til spillerne, siger EfB-direktør Jens Hammer Sørensen.

Esbjerg fB mangler nu at færdigspille sæsonens sidste kampe i 2. division, inden man for alvor kan tage hul på arbejdet frem mod NordicBet Ligaen efter sommerferien.