Vendsyssel får svært ved at holde på topscorer: Kunne godt være til sommer

Vendsyssel FF har i denne sæson spillet med i den sjove ende af NordicBet Ligaen, og det skyldes ikke mindst Carl Lange, der trods sin position på midtbanen er holdets ubestridte topscorer. Pilen kunne da også meget vel pege mod et skifte væk fra den nordjyske klub allerede denne sommer.

Interview med Carl Lange fra Vendsyssel FF

Han kommer ikke til at udbygge sin måltotal.

Carl Lange står noteret for i alt 11 scoringer i NordicBet Ligaen i denne sæson, men den 25-årige midtbanespiller har, efter alt at dømme, spillet sin sidste kamp i sæsonen.

Det er en fiberskade i baglåret, der holder den blonde københavner ude af Vendsyssel-truppen frem mod sæsonens sidste to kampe, men det lader også til at være ganske sandsynligt, at Carl Lange dermed har trukket Vendsyssel FF-trikoten over hovedet for sidste gang.

Med ét år tilbage af sin nuværende kontrakt lægger Lange ikke selv skjul på, at sommerens transfervindue godt kunne blive det vindue, hvor han forlader Vendsyssel.

”Det er naturligt, at det kunne være til sommer, eftersom jeg har et år tilbage, og hvis Vendsyssel også skal tjene nogle penge på mig, så kan det godt være, at det kunne ske til sommer. Det skal min agent og jeg tale med klubben om, for jeg tænker også, at klubben har en plan med, hvad de vil med mig,” lyder det fra Carl Lange.Og en plan lader de til at have i Vendsyssel. I hvert fald er cheftræner Bo Zinck afklaret med, at han kan stå uden denne sæsons helt store profil, når den nye sæson sparkes i gang den 21. juli. Han tror således ikke, det er realistisk, at vendeboerne holder på Lange hele vejen igennem transfervinduet.

”Det tror jeg ikke, det er. Jeg tror, han har gjort det for godt, og han er vel også et sted i sin karriere, hvor han skal ud og prøve sig af på en højere hylde,” lyder det fra Bo Zinck.

Når man som midtbanespiller har tegnet sig for lidt over en fjerdedel af sit holds scoringer, så er det ofte vanskeligt at holde bejlere for døren, og der har da også allerede været interesse for den målfarlige profil.

”Der har da været lidt snakke rundt omkring, og jeg snakker jævnligt med min agent om, hvad der er op og ned, og hvad næste skridt skal være, og hvornår det skal være.”

”Når man har gjort det godt over en længere periode, så kommer der også interesse. Om det er udland eller indland, det er lidt forskelligt, men det har der helt sikkert været. Jeg har en ambition om at spille på så højt niveau som muligt og få nogle oplevelser og prøve at se, hvor min fodboldkarriere kan bringe mig hen,” forklarer Lange.

Spørger man hans nuværende cheftræner, så rækker talentet og potentialet langt, og i Hjørring er de ikke blege for at sende anbefalinger Carl Langes vej.

”Jeg er slet ikke i tvivl om, at han kan spille Superliga, Eliteserien (Norge, red.) og Allsvenskan (Sverige, red.). Han er en virkeligt elegant spiller, som kan arbejde begge veje, linke op, som laver assists, scorer mål og løber dybt. Det ville ikke undre mig, at han røg et eller andet sted hen og blev solgt derfra. Hans potentiale er stadig enormt.”

”Som træner er han en spiller, der er let at have med at gøre. Han er først ude på banen til træning og vil gerne træne. Han elsker at lege med bolden, han er ekstremt høflig og gør bare sine ting, så det er en træners drøm at have med en person som ham at gøre,” lyder det fra Bo Zinck.

Carl Lange kom til Vendsyssel FF fra FC Helsingør for to år siden. Fire år forinden kom han til den nordsjællandske klub fra barndomsklubben Hellerup.