Helsingør-profil: Derfor vil oprykning være helt speciel

AF MARTIN DAVIDSEN

Det så godt ud for FC Helsingør, da slutspillet i NordicBet Liga begyndte. Holdet lå i toppen af rækken med 51 point efter 22 runder og hele otte point ned til tredjepladsen. Kursen mod oprykning til Superligaen var sat, men siden da er der kommet godt med grums i kaffen for det nordsjællandske hold.

FC Helsingør ligger nu på den forkerte side af oprykningspladserne, og der venter således en heftig slutspurt i de sidste tre runder, mener den erfarne Helsingør-forsvarer Kasper Enghardt.

”Vi har gjort det spændende for os selv og alle andre. Det er kun fede kampe, vi ser frem til nu, og det er sjovt at være med i. Det kunne også være sjovere, hvis man allerede var sikret, og det tror jeg, at flere af vores konkurrenter og fans havde forventet. Men altså; vi har hele tiden bare forsøgt at holde snuden i sporet, og så har vi desværre bare haft lidt udfald for nogle kampe siden, hvor vi ikke formåede at vinde, og det gør bare, at de andre kommer tættere på,” siger Kasper Enghardt.

Han afviser, at Helsingør-spillerne var begyndt at tænke på Superliga, inden billetterne var i hus, og trods de seneste ugers modgang, er der stadig en god optimisme og tro på tingene i klubben.

”Jeg synes, at vi har formået at holde benene på jorden, også selvom vi har været langt foran. Der er ingen, der endegyldigt har sagt, at vi rykker op; vi har hele tiden sagt at det ville blive afgjort i oprykningsspillet. Nu ser vi bare frem til de afgørende kampe. Det var fedt at være i Lyngby foran mange mennesker i en fed kulisse, og det var lige så fedt i Horsens; der var også god stemning. De sidste kampe bliver nogle tætte kampe, ligesom det har været indtil videre. Alle hold i oprykningsspillet slår stort set hinanden. Så vi glæder os,” siger Kasper Enghardt.

”Man kan altid diskutere, om man skulle have sikret den oprykning noget tidligere, men det bliver nogle sjove kampe og mere Superliga-agtigt. Vi får hele kulissen rundt om kampene, der minder om Superligaen,” tilføjer han.

En forandret klub

For Kasper Enghardt vil det være specielt at rykke op i Superligaen med FC Helsingør. Da han skrev kontrakt med klubben i sommer, udtalte han, at han havde ambitioner om at rykke op inden kontraktudløb i sommeren 2024, og det vil være en stor bedrift for klubben, der lå i 2.division for to år siden. Kasper Enghardt er med skiftet til FC Helsingør kommet tilbage til den klub, hvor hans fodboldkarriere tog fart for omkring 10 år siden, og hvor han har spillet næst flest kampe i klubbens historie.

”Jeg er fra Nordsjælland, og da jeg blev seniorspiller i tidernes morgen, stod der ikke en kontrakt og ventede på mig i min daværende klub. Så jeg måtte selv ringe til Helsingør og få en prøvetræning. Det udmøntede sig så i, at jeg fik lov til at træne og spille med i Helsingør, og gradvist som klubben, spillerne og det hele blev mere seriøst, så blev jeg det også,” fortæller Kasper Enghardt, der husker tilbage på årene 2011-2015, hvor han havde sin første periode i klubben.

”I begyndelsen var det uden kontrakt, det var med eftermiddagstræning og spillere der fokuserede mere på det civile job end fodbold. Men der er jo sket meget siden dengang. Det var en klub, hvor jeg udviklede mig meget, og da klubben gjorde det samme, passede det meget godt, at vi fulgtes, ad indtil jeg fik muligheden for at spille Superliga,” fortæller forsvarsspilleren, der i 2015 skiftede til Randers FC og spillede Superliga-fodbold i seks år i træk for Randers og Lyngby indtil i sommer, hvor han altså vendte tilbage til Kronborgs by.

Her er meget forandret siden det første ophold, for siden Enghardts afsked har FC Helsingør både spillet Superliga, NordicBet Liga og 2.division, og nu jagter klubben altså igen Superliga-billetter under amerikanske ejere.

”Klubben har til huse et nyt sted, der er kommet nyt stadion, og det hele er bare noget andet. Det hele er blevet mere professionelt. Dengang var der jo nogen, der havde et fuldtidsjob, som var mere vigtig end fodbold. I dag er det ikke alle, der er på fuldtid, men mange er efterhånden, og vi træner selvfølgelig om formiddagen og alle de der ting. Så der er sket meget i klubben, og jeg håber selvfølgelig, at man kan blive ved med at rykke sig og skubbe til det. Der er et niveau op til at være helt Superliga-professionel,” mener Kasper Enghardt.

Skal skubbe Helsingør i Superligaen

Det er netop denne udvikling, Kasper Enghardt skal være med til at præge som rutineret spiller med erfaring fra Superligaen.

”Jeg kan bidrage med rutine og erfaring, fordi jeg har prøvet Superliga før. Vi er nogle stykker, der har prøvet det, men der er også mange, som har været nede at vende i 2. division, eller som er blevet hentet i 2. divisionsklubber. Det er den der blanding, hvor jeg skal være med til at hjælpe til, det drejer sig både om at skubbe klubben i retning af Superligaen, men jeg skal selvfølgelig også bidrage på banen,” fastslår forsvarsspilleren.

Forude venter nogle hidsige oprykningskampe mod de nærmeste konkurrenter, og Kasper Enghardt melder om optimisme i Helsingør på trods af den seneste tids skuffende resultater.

”Vi ville gerne have lukket denne oprykningskamp og skulle måske også have haft gjort det. Det gør ondt, at vi har det udfald på fem kampe med fem nederlag, men lige nu bruger vi ikke krudt på det. Vi bruger krudt på de kampe, vi har tilbage. Det kan godt være, at vi enten jubler helt sindssygt eller ærgrer os sindssygt, når vi rammer ferien, for man kan finde alle mulige kampe, hvor et point eller tre point gjort en kæmpe forskel. Oprykningen lå virkelig til os, og jeg håber stadig, at vi kan få den i mål,” siger Kasper Enghardt, der ikke lægger skjul på, at en oprykning vil have stor betydning for både ham selv og klubben.

”Det vil være stort og flot. Jeg går ud fra, at enten Lyngby eller Horsens rykker op, men det betyder meget, at man kan slå et af de to hold i en oprykningsdyst. Det vil være flot, for vi har ikke det højeste budget. Vi har et hold, som er modnet og som rummer mange spillere, der er på vej frem. Det er fedt, og det ville være fedt at kunne holde på den trup, da jeg tror på, at den kan gøre en forskel i Superligaen,” siger Kasper Enghardt med udsigt til nogle spændende oprykningskampe, der kommer til at afgøre, om FC Helsingør kommer til at vise sit værd i Superligaen i næste sæson.