Efter skadeshelvede: Sådan kom Fredericia-midt tilbage

AF MARTIN DAVIDSEN

Det har været et begivenhedsrigt forår i NordicBet Liga. Der har været hård kamp om oprykningspladserne og drabelige opgør om at undgå nedrykning, men foråret har også budt på mindre iøjnefaldende historier.

Der har været hold med spillemæssig fremgang, der har været interessante kampe undervejs, og så har der været spillere, der har fundet tilbage i en positiv rytme på fodboldbanen. En af dem er FC Fredericias Patrick Egelund. Den 22-årige offensivspiller har leveret seks mål og tre assists i 25 kampe og har dermed markeret sig for FC Fredericia i subtoppen af NordicBet Liga.

Dermed er det lykkedes ham at komme tilbage på et godt niveau efter en lang periode på sidelinjen. I forrige sæson var han ude med en drilsk fiberskade i otte måneder, men i denne sæson har han altså været inde i en god gænge.

”Det har været en godkendt sæson. Det har ikke været ekstraordinært, og der er noget at bygge videre på i form af nogle gode præstationer. Det er gået godt, og jeg har udviklet mig fint. Der er stadig nogle ting, som jeg skal bygge på efter forriges lange skadesperiode, hvor jeg skulle bygges op på mit bedste niveau igen. Jeg synes, at jeg er ved at være der igen,” siger Patrick Egelund.

Han husker tilbage på de otte måneders skadesforløb, der var hårde at komme igennem og glæder sig over, at han nu er ude på den anden side.

”Det var ikke rart at sidde ude i så lang tid, og det er ikke noget, jeg ønsker for nogen. Jeg var i styrkerummet hele tiden. Man vil jo gerne ind på banen og hjælpe sine holdkammerater og spille de kampe,” siger Patrick Egelund, der mindes en hård tid på sidelinjen.

”Det var en baglårsskade med en fiberskade, der gik op to gange undervejs. Det gav nogle tilbageslag. Fysioterapeuter troede måske, at skaden var mindre, end den reelt var. Der var meget frustration undervejs, men jeg måtte komme videre og se fremad. Jeg arbejdede stenhårdt, og selvom der var tilbagefald undervejs, fortsatte jeg med at arbejde. Det er jeg glad for at jeg gjorde,” siger Patrick Egelund.

Som led i vejen tilbage til topformen skiftede Patrick Egelund til FC Fredericia for et års tid siden. Han var en af flere spillere, der forlod Esbjerg i løbet af en kaotisk sommer, og han er glad for, at han valgte at tage til FC Fredericia, selvom han begræder Esbjergs skæbne i NordicBet Liga.

”Det var det rigtige for mig at skifte. Jeg kan stadig virkelig godt lide klubben, og det gør ondt på mig at se, at de skal spille i 2.division. Det er helt forkert, at en klub som Esbjerg skal spille i 2.division. Jeg havde en god tid i klubben, og jeg var der i 10 år, men jeg havde brug for at komme væk og prøve noget nyt. Det har været godt for mig. Jeg følte ikke, at jeg passede en i spillestilen, og jeg skulle gøre, hvad der passede bedst for mig. Det har vist sig at være en god beslutning,” siger Patrick Egelund.

Han ser nu frem til næste sæson i FC Fredericia, hvor han håber at bygge videre på de positive tendenser.

”Jeg skal ud og vise, hvad jeg kan og være afgørende, så jeg scorer nogle flere mål. Jeg har da ambitioner om at komme til udlandet på et tidspunkt, men næste step handler om Superligaen, og det kunne være stort at rykke op med Fredericia. Det kunne godt ske på et tidspunkt. Det er en stabil klub, og jeg tror, at de fleste gerne ser os komme op i Superigaen snart,” siger Patrick Egelund.

FC Fredericia har været fast inventar i NordicBet Liga i mere end 20 år, og klubben kæmper mod konkurrenter, der har større budgetter. Alligevel var der ikke meget, der skulle være gået anderledes, hvis man skulle have været i spil om oprykningspladserne i denne sæson. Derfor ser Patrick Egelund positivt på fremtiden i klubben.

”Vi skal bygge videre på det, vi har præsteret i slutspillet, hvor vi har leveret en masse fine resultater. Vi har spillet lige op med mange af holdene, og vi skal være bedre i kampene mod holdene fra bund seks, hvor vi har smidt mange dumme point,” siger Patrick Egelund, der mener, at Fredericia har mulighed for at blande sig om oprykningen næste år.

”Vi har kvaliteten til at spille med om de øverste pladser, men det handler tit om at ramme dagen. Det har vi ikke helt gjort på de rigtige tidspunkter i denne sæson, så det skal vi bygge videre på,” siger Patrick Egelund.