Transfer Talk: Sådan kan Brøndby gøre kold nordmand varm igen

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

En af de handler som formentlig kommer til at ske i løbet af vinteren – husk det norske transfervindue er længere end det danske på denne årstid – er Tobias Børkeeit til Rosenborg. Til en relativ lav pris, hvilket formentlig vil udløse en del øv og båthorn på de sociale medier. Men det behøver ikke være så enkelt

Nordmanden er nemlig det gode eksempel på, hvordan en ’cold case’ skal gøres varm i et transfer-lotteri, der vil strække sig et par sæsoner frem.

Den 22-årige nordmand er ikke blevet et hit i Brøndby, og i hjemlandet er Rosenborg interesserede.

Brøndby betalte i juli 2019 9,5 millioner kroner for ham, da de hentede ham i Stabæk med håb om hans potentiale og unge alder taget i betragtning at vækste den pris markant. Sådan er det ikke gået, og Rosenborg vil ikke betale i nærheden af den pris.

Dialogen lever, men er ikke brandvarm pt. Dog kan den hurtigt blusse op igen. Rosenborg ved, at de med deres noget længere vindue kan trække tiden og presse Brøndby. Omvendt kan Brøndby med sindsro forlange af nordmændene, at handlen sker i januar, så Brøndby har tid til at agere efter salget. Eller lade ham køre sæsonen i mål.

Rosenborg vil også kun betale en beskeden transfersum for ham, men får ham ikke foræret.

Brøndby forventer en pris på en halv million euro – cirka 3,75 millioner kroner – plus upside i form af ikke mindst bonusser og videresalgsprocenter.

Og det er på de procent, at Børkeeit som case bliver interessant.

For det kan være – og er – i Brøndbys interesse at sænke prisen mod at få øget procentsatsen af videresalg markant. Minimum 20 procent.

Med tanke for det tab, som Brøndby må tage på ham, så giver det ikke mening at fægte for meget frem og tilbage om at lande X00.000 – det interessante aspekt ligger i, hvilken pris Børkeeit kan opnå på sigt, og hvor stor en andel af det salg, som kan gå Brøndbys vej.

Det er naturligvis teoretiske betragtninger, men når nordmanden som transfer case er gået kold, så er det som ’lodseddel’, at han igen kan blive attraktiv.

Norsk fodbold er på talentsiden igen værd at følge. Og det kaster salg af sig. Bodø/Glimt er værd at kigge på her. Før Bodø/Glimt blev norske mestre, havde de ingen nævneværdige salg ud af ligaen beløbsmæssigt. Mesterskaberne har set dem levere salg fra to millioner euro og op til fem millioner euro. Succes avler højere transferpriser.

Hvis logikken omkring Børkeeit går på en forventning om, at Rosenborg med en vis sandsynlighed kan tage det norske mesterskab indenfor de næste par sæsoner med nordmanden som stamspiller så vil man kunne forvente, at han med sin stadig unge alder vil kunne kaste et fornuftigt salg af sig. Og sidder Brøndby til den tid med en lodseddel, hvor der står 20-25 procent på af det videre salg, så er det risikoen værd at sænke prisen nu mod en højere videresalgsprocent.

Gør Rosenborg det godt, gør Børkeeit det godt og kommer ind omkring Solbakkens norske landshold, så bliver en cold case pludselig varm for Brøndby. 

Søren Sorgenfri

42 år. Fast fodbold-blogger for NordicBet. Redaktør for sportsappen ’Sport Inside’, forfatter til flere fodboldbøger, forlægger på sportsforlaget Helmin & Sorgenfri. Tidligere 10 år på BT Sporten og redaktør på fodboldmagasinet ’Clasico’.