Transfer Talk: Lyngby i dialog med investor og PL-klub

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

Vi har set en del danske klubber skifte ejerhænder eller få nye investorer – ikke mindst udenlandske – de seneste år med Matt Benhams investering i FC Midtjylland som den mest succesfulde blandt de udenlandske.

Andre projekter er faldet noget mindre lykkeligt ud ikke mindst takket være forkert strategi eller ren og skær undervurdering af de to bedste danske rækker.

Nu kan endnu en klub være på vej på til at få nye investorer. Danske denne gang.

Lyngby Boldklub er godt på vej til at rykke op fra Nordicbet Ligaen og tage skridtet tilbage til Superligaen, og det har igen gjort de kongeblå interessante for investorer.

Sport Republic, stiftet af Rasmus Ankersen og Henrik Kraft og har aktiemajoriteten i Premier League-klubben Southampton, er ifølge mine oplysninger i dialog med Lyngbys ejerkreds ’Friends of Lyngby’ om et samarbejde.

Southampton blev som bekendt i januar købt af Sport Republic med Rasmus Ankersen som direktør med den serbiske mediemilliardær Dragan Solak i ryggen.

Ved den lejlighed blev Ankersens indsats fremhævet af Southamptons direktør Martin Semmens:

”Vi ledte efter nogle med erfaring inden for elitesport. Det er meget svært at komme ind i fodbold fra andre brancher og være i stand til at være succesrig hurtigt. Og i Rasmus har vi fået det – en fyr, der kender tingene elitefodbold. Efter at have brugt tid sammen med ham, kan man også mærke, at at han er skåret af det samme som os: Han tror på de samme ting, som Southampton gør, og det er et stort plus for os.”

Det forklarede han ifølge Tipsbladet.dk til BBC.

Det er netop Ankersen, der er interessant her. Ifølge mine oplysninger har han besøgt Lyngby Boldklub til et møde med Friends of Lyngby til ’en kop kaffe og en fortrolig snak om muligheder for samarbejde’ som en kilde formulerer det.

Det er en dialog, der har været varm et stykke tid, men stadig er et stykke fra en købssituation. Det er også en mulighed, at det i første omgang ikke bliver til et køb, men en anden formaliseret samarbejdssituation med mulighed for køb på et senere tidspunkt.

Det ligger dog i Sport Republics planer for fremtiden at etablere en ’Multi Club Group’, og Ankersen og co. har meldt ud, at de hurtigt vil udbygge porteføljen af klubber. Ikke mindst for at styrke fokus på brasilianske og afrikanske talenter, som Ankersen som bekendt har en vis erfaring med via sin fortid i FC Midtjylland.

Lyngby Boldklub har dog også sin velkendte talentudvikling af danske spillere at byde ind med samt spillestil, hvorfor Sport Republic ikke er den eneste potentielle investor, der har kig på de blåblusede fra Lundtoftevej.

En samarbejdsrelation med Southampton vil dog på mange måder give mening. Ankersen har styr på det danske marked samt ligaens muligheder og kvaliteter for talentudvikling. Derudover må man også erkende, at Superligaen med de rette investeringer er en ’let’ vej til Europas turneringer med millionafkast at hente her.

Det er her centralt at understrege, at ’Friend of Lyngby’ ikke har sat et til salgskilt i vejkanten. Som en kilde forklarer, så skal en investor være den rigtige for at undgå de kaostilstande som desværre i andre danske klubber med Esbjerg som det mest grelle eksempel kørt i sænk og ned i 2. division af Pacific Media Group (PMG). PMG har tidligere udvist interesse for at opkøbe Lyngby, men fik et klart nej tak fra ’Friends of Lyngby’. Visionen er videreudvikling og ikke usikkert kaos.

Dertil hovedstadsområdets infrastruktur med lufthavnens vidtforgrenede flyforbindelse. Et parameter der også spillede en rolle, da Right to Dreams valgte FC Nordsjælland i stedet for Randers FC.

Agentkilder med indsigt i den udenlandske investorinteresse, der er for danske klubber generelt siger:

”Lyngby har et stort udviklingspotentiale med talentafdelingen, stadion og beliggenheden i københavnsområdet. Der er i det hele taget mange udenlandske investormillioner, der ser mod den danske liga for tiden på grund af den, har en vis kvalitet, kan udvikle spillere samt er til at komme i nærheden af prismæssigt. Og kan blive en succesfuld investering, hvis man gør arbejdet ordentligt naturligvis.”

Der er et stykke vej endnu, men en kop kaffe kan blive mere for Lyngby, ’Friends of Lyngby’, Sport Republic og Southampton. Meget mere.