Transfer Talk: Hammershøy-Mistrati viser Japan er det nye Belgien

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

Superligaen er i gang med de afsluttende kampe, men derefter venter transfervinduets dramatiske dage.

Her kommer Superligaen til at tage afsked med flere profiler. En af dem bliver med stor sandsynlighed Randers’ offensivspiller Vito Hammershøy-Mistrati. I skrivende stund står han noteret for syv mål og to oplæg til kasser. Det er fine stats, men som 29-årig dansker er det ikke en statistik, der får dig til Barcelona eller Bundesligaen – forstå mig ret. Slet ikke som transfermarkedet er nu. Derfor ser Superligaens profiler af Hammershøy-Mistratis kaliber andre steder hen.

Transfermarkedet er som nævnt i tidligere klummer mærket af covid-19. Det betyder, at det primært er unge spillere, der kan landes transfersummer på.

Så uanset Hammershøy-Mistrati i ’gamle dage’ havde haft en fin chance for at rykke til f.eks. Belgien eller tilmed en mindre fransk klub, så er det tog kørt.

Derfor var det ikke overraskende, da han forleden i et tv-interview meldte ud, at han drømmer om et ’eventyr’. Underforstået et eksotisk et af slagsen. Tidligere har vi set danske spillere typisk i alderen 30+ skifte til den australske A-League, men for dem under de 30 er andre dele af det fodboldmæssige Asien mere oplagte.

Han nævnte Japan og Korea som muligheder, og det er ikke taget ud af den blå luft. Der er ifølge mine oplysninger tydelig interesse fra to japanske klubber, og det må forventes, at Hammershøy-Mistrati bliver den næste danske spiller i japansk fodbold.

Alexander Scholz og Kasper Junker er allerede at finde i den japanske liga og begge de skift fra henholdsvis FC Midtjylland og Bodø var overraskende, men logiske. De er handlet til priser, hvor japanerne kan være med. Derudover har begge spillere fysiske kompetencer, der er svære at finde blandt de japanske fodboldspillere og så er lønnen for de danske spillere bare god. En gennemsnitsløn i J-League ligger på 3-400.000 euro netto. Men for profiler som f.eks. Kasper Junker er den væsentlig højere, fortæller en japansk fodboldkilde.

Det er lønninger, som belgiske bund og mellemklubber har svært ved at følge med på. Og i lyset af en fodboldverden post-covid 19 så er de belgiske klubber ikke længere relevant terræn og de store belgiske klubber vil fremover primært se på de helt unge danske spillere som AaB’s målmandstalent Theo Sander og ikke etablerede spillere. Det er Japan og Korea, der er det nye Belgien.