Transfer Talk: Det er kabaletid og det mærker Brøndby!

AF SØREN SORGENFRI


Har du lagt en kabale for nylig? Nej?

Ingen stress, disse transferuger har masser af kabaler, så det er bare at dykke ned i dem.

2. Bundesliga bliver kabale-land for mindst to danske stoppere. Dario Dumic og Daniel Høegh. Dumic skal videre fra Utrecht og Høegh står uden kontrakt, men det handler om at have is i maven. For et større puslespil er i gang i den næstbedste tyske række. Her skal Würzberg, Karlsruhe, HSV og Düsseldorf bruge stoppere, og det samme gælder for Bochum, hvis de sælger ud af det bagerste geled.

Jeg har tidligere skrevet om Rasmus Minor og Darmstadt, men den store stopper er ikke længere inde i billedet her, men Dumic og Høegh er emner i ovennævnte klubber. Som det er nævnt flere steder, så er der også hollandsk interesse for Dumic, der senest har været i Dynamo Dresden.

Læg hertil, at St. Pauli også spøger i billedet, da de overvejer at tage yderligere en central forsvarsspiller ind.

Og Hamburg-klubben, der må være uofficielle verdensmestre i at dyrke et anti-image image, har mere dansk på blokken, nemlig to-meter angriberen Simon Makienok. Han har dog også danske følere, så ham kommer vi til at høre mere om de næste uger.

Patrick Olsen-transferen fra AaB til AGF kom desværre ikke med i seneste Transfer Talk, men grunden til, at der er forvirring flere steder om prisen på midtbanespilleren er naturligvis, at AGF som det er standard betaler de 1,2 mio. euro i rater.

Markus Henriksen som afløser nævnes flere steder på de sociale medier, men nordmanden har tidligere udtrykt, at han denne sommer vil til en top 5 liga, og det kan man vel dårligt kalde Superligaen. Også her bliver tålmodighed et issue – hvis ikke der kommer et bud eller den generelle usikkerhed i Europa vinder om sig, så kan det blive AaB’s chance. Danmark er en ’safe haven’ i disse tider med løn til tiden og den slags behageligheder.Is i maven er også et tema i Brøndby IF. Her skal man trods indtægter fra salg af Simon Tibbling og afkast fra Højbjergs skifte til Tottenham stadig sælge, før man kan handle. Og selv her vil det kræve en særlig medvind for de blå-gule at nå i mål med et par af de store navne. De tidligere Brøndby-spillere Riza Durmisi og Daniel Wass står højt på ønskesedlen i Brøndby, men før klikoverskrifterne og andet tager overhånd, så er vi lige nødt til at få virkeligheden med på siden her. Spillere som Durmisi og Wass er på lønninger, hvor Brøndby hverken kan eller skal være med. Det handler altså ikke om, at Brøndby ikke vil duoen, men det skal komme fra spillerne – de skal vælge til, at vende hjem til Brøndby. I runde tal som jeg hører det på vandrørene, så skal Durmisi gå et sted mellem 70 og 80 procent ned i løn for at Brøndbys budgetter kan være med, og Daniel Wass et tilsvarende beløb.

Som venstre-fods back vil det ikke være et problem for Durmisi at finde en arbejdsgiver ude i Europa. Så han skal ville Brøndby, vil han det, så er døren åben.

Der er større sandsynlighed for at se Daniel Wass i blåt og gult. Ifølge mine oplysninger så sonderer Wass-lejren mulighed for et skifte til ’en stor europæisk klub’. Kommer det rette bud ikke ude i Europa, så er døren åben for Brøndby. Men tag det nu med forbehold. For ’større sandsynlighed’ er ikke det samme som at sige, den sker sgu nok og hente ballonerne med ’done deal’ og flagene med ’velkommen hjem’.

Man kan sætte det op og sige, der vel er 30 procent chance for Wass tager til Brøndby og 70 procent chance for, at han fortsætter ude i Europa et sted. For Durmisi vil jeg mene ti procent chance for at se ham tilbage på Brøndby Stadion.

Så længe der dog er en mulighed for disse stærke navne, så skal Brøndby træde varsomt på transfermarkedet. Jeg læste et sted, at de angiveligt har budt på norske Birk Risa – ifølge mine kilder er der hverken bud eller dialog fra Brøndbys side, så jeg vil med al respekt vurdere, er iskold.

Så når Brøndbyfans utålmodigt efterlyser handling og indkøb, så er det denne kabale-kontekst disse transfer-dage skal ses i. Tiden kalder på tålmodighed, hvis store navne skal finde hjem.

Der er aktivitet omkring Lyngbys Frederik Winther, men jeg kan ikke blive klog på interesserede klubnavne og i sidste uge skrev jeg om Silkeborgs interesse for Næstveds Joel Felix og målmand Pryts. Her er et lille transferdrama under opsejling i NordicBet Ligaen. Silkeborg har købt Felix, men Fremad Amager siges at gøre forsøg på at lande Pryts for næsen af nedrykkerne.

Og Hvidovre lurer sammen med Roskilde på klubløse Martin Ørnskov.

God weekend derude. Husk kabalerne!Søren Sorgenfri

42 år. Fast fodbold-blogger for NordicBet. Redaktør for sportsappen ’Sport Inside’, forfatter til flere fodboldbøger, forlægger på sportsforlaget Helmin & Sorgenfri. Tidligere 10 år på BT Sporten og redaktør på fodboldmagasinet ’Clasico’.