Fokus på Diks, Vestergaard, Nelsson, Thomsen og Vigen

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

Vi tæller ned til Danmarks møde med Rusland, og hvorfor ikke bruge tiden på en hurtig Transfer Talk?

EM betyder, at håndbremsen er trukket på spillerhandlerne nu, men der er alligevel gang i gryderne derude.

Crystal Palace har rykket Victor Nelsson op i toppen af blokken over mulige indkøb til det centerforsvar, der trænger til nye vitaminer. Der er ikke afgivet et bud endnu, da Crystal Palace skal have en afklaring på trænerposten først.

Kilder med indsigt i Crystal Palace forventer et første bud i størrelsesordenen 10 millioner euro.

Nicolaj Thomsen forlader som bekendt FC København. Pilen peger mod udlandet, men ikke et japansk eventyr i Urawa. Sandsynligvis ikke i hvert fald. Den japanske klub med Junker og Scholz i truppen har en begrænsning på tre udlændige i truppen og har andre navne end Thomsen i spil til den sidste plads. Det kan ske, men virker ikke sandsynligt. Thomsen er desuden et emne i AaB.

Lyngby henter Petur Knudsen fra Runavik. Der har også været norsk interesse for den færøske angriber, men det bliver altså til den kongeblå trøje. Her kan han få selskab af Kristian Riis. Den skadesplagede FCM-forsvarer er et varmt emne på Lundtoftevej.

Silkeborg sikrer sig Nicolai Larsen som ny keeper efter et ophold i udlandet, der har set mere bænk end bane.

Den tidligere AGF-målmand Kamil Grabara har været nævnt som kommende målmand i Brøndby IF, men det bliver der ikke noget af. Brøndby er på plads med målmandsteamet og har fokus på indkøb til angreb og midtbane. Pre-season bliver afgørende mellem erfarne Mikkelsen og unge Mads Hermansen om målmandsposten, men jævnfør Brøndbys transferstrategi ligger den til Hermansen. Dog kan rutinen komme i spil til de europæiske kampe.

Den blå-gule midtbane siger farvel til Lasse Vigen, der har tilbud fra Belgien samt den cypriotiske klub Omonia Nicosia. Det ligner dog Belgien, hvor blandt andre Zulte-Waregem er i spil.

Apropos strategi så bliver Kevin Diks og Brøndby næppe en realitet. Hollænderens lønkrav er ganske enkelt for høje for den lønstrategi, som de blå-gule operer med.

Jannik Vestergaards præstationer ved EM har givet yderligere flueben i bogen hos Leicester. Ikke mindst for den høje stoppers evner til at gå med i det opbyggende spil, og kilder siger, at der kommer bud fra The Foxes på Vestergaard denne sommer.

Det poppede op som et lidt kuriøst rygte, men Erik Sviatchenko og Celtic kan blive en ting. Der er reel interesse fra skotternes side, men i givet fald et beløb, der er noget under de fire-fem millioner euro, der er nævnt. Jeg er ikke bekendt med størrelsen på Sviatchenkos frikøbsklausul, men prisen skræmmer ikke Celtic.

Søren Sorgenfri

42 år. Fast fodbold-blogger for NordicBet. Redaktør for sportsappen ’Sport Inside’, forfatter til flere fodboldbøger, forlægger på sportsforlaget Helmin & Sorgenfri. Tidligere 10 år på BT Sporten og redaktør på fodboldmagasinet ’Clasico’.