Transfer Talk: Belgisk bud på FCM-profil og Ankersen tilbage


AF SØREN SORGENFRI


FC Midtjylland er i gang med en fornem europæisk kampagne, hvor de indtil videre har fældet de bulgarske og schweiziske mestre.

Nullerten i Prag blev udlagt som en halv sejr, men på grund af udebanemålsreglen så er det en akavet sejr. Faktisk kan man vel sige, at hvis der er en farlig ’føring’ i europæisk fodbold så er det 0-0.

Mit bud er, at FCM på en eller anden facon har fået et rygstød på transfermarkedet på grund af de ustabile tider. Normalt vil en suveræn dansk mester se en eller to store profiler fra guldholdet solgt. Rare penge, men altid ubelejligt at sælge bærende kræfter lige før den europæiske kampagne.

Den interesse er FCM blevet ’forskånet’ for. Det er jo altid fedt at sælge for juicy beløb, men de er nu bare en kamp fra Champions Leagues gruppespil og en stak på 200 millioner kroner.

Hvis et dansk mesterhold holder på profilerne og afviser bud udefra, så vil der altid være en risiko for X spiller vil miste motivation. Det kan næppe være anderledes i en relativt bette liga. Men tiderne gør det er anderledes. Det er det, jeg hører fra ’vandrør’. At spillerne forstår, det er en særlig situation og i øvrigt er glade for at være i danske klubber, hvor lønnen falder til tiden med ordnede forhold. Alt kan se anderledes ud om 12 måneder, men nu og her er klubber som FCM og FCK andre danske klubber ’safe havens’.Det er nu ikke, fordi der ikke har været interesse for FCM’s mestre. Ifølge mine oplysninger, så har Club Brugge forsøgt sig to gange på Frank Onyeka med bud i lejet 3-5 millioner euro. Det siges, at FCM værdisætter midtbanespilleren til 10 millioner euro som minimum, men kommer FCM i CL’s gruppespil med tilhørende eksponering samt landsholdsvarmen, så vil den pris gå op. Mit bud er, at det stadig er tanken, at han skal tage 12 måneder mere i FCM, og så eventuel afvente om Brentford rykker op og sælges til søsterklubben i London, der i givet fald vil have en rasende mængde Premier League-millioner på bogen.

På de sociale medier har Mikael Anderson været nævnt som mulig spiller i AGF, men det er vist håbefuld tænkning. Islændingen koster tre millioner euro, og skal han overhovedet sælges, så er det ud af ligaen, men her kan også et lejemål komme på tale.

Men FCM er ikke for alvor i markedet for at sælge spillere nu – FCM er sikre på en eller anden form for europæisk gruppespil – for de danske mestre skal bruge spillere ind og ikke ud.

Undtagelsen er Ronnie Schwartz, der er på vej videre. Formentlig på en lejeaftale. FC Midtjylland arbejder på at få yderlige en angriber ind og har blandt andet set mod Tyskland. Jeg har ikke et navn endnu, men der ses mod både 1. og 2. Bundesliga, så her kommer der muligvis til at ske noget i den sidste uge af vinduet. Et bud kan være den store tyske angriber, Janni Serra fra Kiel. Ham har FCM tidligere fulgt og går de i CL gruppespil, så skal der bruges yderligere firepower.  FC København er igen aktive på transfermarkedet. Som jeg skrev på Twitter, så er det mere end et italiensk rygte om Peter Ankersen og FCK. Backen vender tilbage til København, og forlader dermed Genoa. Han får lov at smutte gratis. Samme besked har holdkammeraten Lasse Schöne fået. Også han kan finde en ny klub uden transfer.

Andetsteds i Serie A er Skov Olsen linket til FC København. Den kommer ikke til at ske. Bologna har besluttet sig for at holde på offensivspilleren, hvorfor hverken salg eller leje er aktuelt.

Jeg skrev ligeledes på Twitter, at Jess Thorup er frontrunner til trænerjobbet i Genk. Han var ellers et stykke nede på listen, men blev en del af ledelsens top tre kandidatfelt. Favoritten var Franky Vercauteren, men han trak sig fra dialogen på grund af familieproblemer. Belgiske kilder tipper, at Thorup lander tjansen.

Efter købet af Pavlovic er Brøndby ved at være i mål, men jagten på en ny back fortsætter. Riza Durmisi er stadig inde i billedet, men som tidligere nævnt så kræver det, at han rykker sig på lønkrav og finder en aftale med Lazio.  


Søren Sorgenfri

42 år. Fast fodbold-blogger for NordicBet. Redaktør for sportsappen ’Sport Inside’, forfatter til flere fodboldbøger, forlægger på sportsforlaget Helmin & Sorgenfri. Tidligere 10 år på BT Sporten og redaktør på fodboldmagasinet ’Clasico’.