Transfer Talk: Er der ikke snart nogen, der skal giftes?


AF SØREN SORGENFRI


Man taler ofte om transfermarkedet som The Waiting Game, men for tiden er der mere tale om The Wedding Game.

Forskellige aktører derude fortæller om et marked, hvor klubberne – det er købers marked – ser potentielle tilgange noget mere an end normalt. Der er brugt langt færre millioner og milliarder end vanligt og der tales og spørges mere end, aktørerne plejer at gøre. Der har sneget sig en stor portion forsigtighed end i The Wedding Game.

Et sted hvor der forhandles er Lyngby. De er i dialog med Brian Hamalainen om et gensyn i den kongeblå trøje. Jeg har flere gange skrevet om Lyngbys sondering af transfermarkedet, og nu ligner det, at der er ved at være bid. (Opdateret. Hamalainen er netop præsenteret i Lyngby, red)

Der er også aktivitet omkring Frederik Winther omkring et salg ud.

Når der ikke sker, så meget som vi normalt ser, så er der måske større.. hmm… villighed til at sætte lidt saft og kraft i en god rubrik.

Således har flere italienske medier set sig lune på ideen, om at Joachim Andersen er på vej tilbage til Sampdoria, og der er afgivet et bud på mindst 100 millioner kroner. Det er rubrik-rytteri. Der er intet om det. Der er masser af generel interesse og forespørgsler på stopperen, men Lyon har allerede solgt flere spillere, så det synes ikke oplagt, at franskmændene ønsker at sælge den danske stopper.

Ronnie Schwartz er kommet i overskud i FCM og skal finde sig en ny klub. Jeg har ikke vandfast info, om konkret interesse, men spørgsmålet er om ikke Sønderjyske kunne finde på at se mod Herning igen? SJE er i hvert fald i markedet for en angriber, og udviser også interesse for Elias Sørensen i Newcastle.

Ifølge en god engelsk kilde med indsigt i Newcastle så er der også flere hollandske klubber på banen omkring Elias Sørensen.Apropos Premier League.

West Ham gør angiveligt klar til at hoste op med et beløb, der vil få Burnley til at slippe James Tarkowski. Stopperen har på en ret diskret måde luftet tanker om at prøve noget nyt, og gerne en klub med europæiske ambitioner. Her kunne man så indvende, at han nok ville have større chancer for den slags fodbold på Turf Moor end kaosklubben West Ham på parkeringspladsen i Stratford. Men hvorom alt er, så sætter den slags transferforhandlinger naturligvis gange i Burnleys maskineri. De har flere potentielle afløsere på blokken for englænderen, heriblandt Victor Nelsson. Burnley vil således være til stede, når FCK møder OB for at se nærmere på FCK’s stopper.

Men det er ikke det samme, som at sige den helt sikkert sker. Det er første skridt ned ad en meget lang vej, og Burnley har andre emner, så intet er givet. Desuden kan jeg ikke forestille mig, at FCK overhovedet vil sælge Nelsson medmindre Burnley virkelig finder den store trillebør toppet med euro frem. Men det er naturligvis en tanke værd, at Zanka stadig er fri på markedet, så en kompetent afløser for Nelsson kan hurtigt hentes ind. Hvorfor overhovedet nævne Burnleys interesse, hvis det stadig er på scouting-niveau? En del af tankesættet bag denne klumme er egentlig at beskrive forskellige lag af aktivitet på spillermarkedet, så alt kommer med, kan man sige sat lidt på spidsen. Det er jo Transfer Talk.

FCK har som tidligere offentliggjort forfremmet Frederik Leth til en rolle som teknisk direktør, og der var nok ikke nogen vej udenom at forfremme ’The Brain’ med tanke for, at Aston Villa ville have ham med i Lange-løsningen. Siges det.

The Wedding Game vil dog naturligvis også have et element af Waiting. Det gælder også for Brøndby og Riza Durmisi. En forbindelse jeg har nævnt flere gange. For at runde den af for nu så er status den, at hvis Durmisi er økonomisk tilgængelig 5. oktober, så kan den ske.

Men at Durmisi har en kæmpe stjerne i klubben er ikke helt nok. Backen skal rykke sig markant på økonomien, og man skal også huske på, at han stort set ikke har spillet kontinuerlig bold i næsten to år. Så han skal bruge tid på at komme tilbage i kampform – lang tid. Dermed er han reelt først for alvor klar til blå-gul aktion til foråret. Hvis altså den kærlighedshistorie ender med at blive til noget. Det er jo yndigt at følges ad, men ikke altid muligt.  


Søren Sorgenfri

42 år. Fast fodbold-blogger for NordicBet. Redaktør for sportsappen ’Sport Inside’, forfatter til flere fodboldbøger, forlægger på sportsforlaget Helmin & Sorgenfri. Tidligere 10 år på BT Sporten og redaktør på fodboldmagasinet ’Clasico’.