Transfer Talk: Salg af Falk urealistisk og Brøndby venter på 15 mil.

AF SØREN SORGENFRI


Temperaturen stiger i det danske sommerland, men alligevel simrer transfermarkedet. Det bulderkoger ikke rigtigt endnu. Men mellemregninger og statustjek er også interessante delkomponenter i det store transfer-cirkus – det er jo nu puslespillet lægges.

Det er den fase, hvor der spørges ind til priser, tilgængelighed og de første faser i forhandlingerne.

Og dette transfervindue vil blive anderledes, end det plejer. Pengestrømmen er samlet set markant større, og der vil næppe komme mange transfers med store beløb med spillere, der er over 27 år. Det bliver de unge, der betales for.

Derfor skal FCK fans næppe være bekymret for, at Rasmus Falk sælges denne sommer trods den stærke indsats i de europæiske kampe. FCK’s prissætning er høj, og det er markedet ganske enkelt ikke til lige nu. Falk er for ’gammel’ til at kaste et stort beløb af sig i en krisetid med andre ord.

Og prisen på spilleren er netop det store issue netop nu.Blandt andre Club Brugge udviser interesse for FC Midtjyllands Frank Onyeka, men med en pris der begynder ved 10 millioner euro, så er det heller ikke sandsynligt ulvene kommer til at sælge nu og med tanke for de ventende europæiske opgaver (og luftede ambitioner) så skifter midtbanespilleren ikke til ’discount pris’. Reelt forsvandt Onyekas store guldrandede skifte, da Brentford kiksede oprykningen til Premier League. Med mindre at Brentford sælger ud af deres profiler fra denne sæson og reinvesterer penge herfra i et køb af Frank Onyeka på den anden side af 100 millioner kroner. Apropos Club Brugge så holder belgierne også godt øje med Skov Olsens situation i Bologna. En case der er svær at blive klog på netop nu – vil Bologna sælge eller ej. Vil de leje ud? Ingen kan rigtigt blive klog på det. Og den pris der siver for snakken omkring ham er i lejet 10 millioner euro, så også her kan det koste interesse.

 Vi vil få samme problemstilling at se omkring Joakim Mæhle. Der er blandt andet engelsk interesse, men

Genks prissætning på 15 millioner euro vil holde bejlerne væk. Som jeg hører det, så er markedet denne sommer tilmed så ekstremt, at enkelte af Mæhles bejlere kigger på hans 23 år og rynker lidt på næsen.

Dario Dumic var på vej til russisk fodbold. Transferen var aftalt med Utrecht, men russeren vendte i 11. time på en tallerken og skrev med en anden spiller.

Jeg skrev på Twitter, at Rasmus Minor var på vej til Darmstadt, men denne handel går også i vasken. Tyskerne går en anden vej, men mon ikke den store stopper hurtigt finder en anden arbejdsgiver. I NordicBet Ligaen ventes det, at Silkeborg handler og henter en duo hos nedrykkede Næstved i skikkelser af Joel Felix og Jacob Pryts Larsen.Tilbage i Superligaen er Lyngby på udkig efter en angriber, hvor Brøndbys Mikael Uhre står højt på ønskelisten. Men det er dog svært at se den ske med tanke for lønkroner, og at Lyngby næppe har transfermidler til at hente ham.

Hos Brøndby skal man heller ikke forvente de store bulderbragende tilgange, som det ser ud lige nu. Der skal sælges for 15 millioner kroner i første omgang, men der arbejdes med et par tilgange.

Målmand Schwäbe og Stuttgart sker ikke, men hvor jeg tidligere har kaldt Hermansson og Leeds for en juleand, så bliver jeg nok nødt til at nedgradere den til en rådhusdue. Islændingen står nummer fire på Leeds’ blok over mulige tilgange til forsvareret, så der et stykke vej endnu, men prisen på 2,5 millioner euro vil bekomme Brøndby vel.

Horsens solgte i sidste uge Jeppe Kjær til Ajax Amsterdam. Flere klubber var inde i billedet, men med 1,75 mio. euro til Horsens plus bonusser og det løse, så ligner det, det rette step for alle parter.

Apropos parter – og dette er skrevet mandag aften så det er muligt, at det allerede er faldet på plads, men den danske erhvervsmand Thomas Sandgaard er så langt i købsprocessen omkring Charlton, at der snart kan råbes done deal over The Valley.

Det bliver en interessant case at følge. London syd for Themsen er et sandt talent hot spot og har som udviklingsområde overtaget den position, som det nordlige England tidligere har haft.

Kan Sandgaard og Charlton for alvor få blus på at få den bedste talentmasse ud af betonen, hvor konkurrencen de unge imellem er knivskarp, så kan han få en god forretning på benene der. Han slår i hvert fald til på det rette tidspunkt. 


Søren Sorgenfri

42 år. Fast fodbold-blogger for NordicBet. Redaktør for sportsappen ’Sport Inside’, forfatter til flere fodboldbøger, forlægger på sportsforlaget Helmin & Sorgenfri. Tidligere 10 år på BT Sporten og redaktør på fodboldmagasinet ’Clasico’.