Transfer Talk: Solbakken til Villa? Ørnskov til Australien? Får AGF prisen for Bundu?

AF SØREN SORGENFRI

Billede: TT


Transfer Talk bliver lidt anderledes end vanligt, men mere om det et par linjer nede.

Bundu-forhandlingerne ruller for fulde gardiner. Efter forhandlinger med Anderlecht er spilleren og familie gået i tænkeboks over, om den falmede belgiske storklub er det rette næste skridt. Anderlecht er en stor klub – uden tvivl – men har også været noget af en rodebutik de seneste år og er på mange måder sat af Club Brügge.

Men spørgsmålet er, om der kommer et bud fra en bedre og større klub? Jeg tror Bundu takker ja her.

Tilbage står klubberne skal enes om prisen. AGF vil gerne have et beløb på den anden side af tre millioner euro. Anderlecht vil hæve prisen under tre millioner euro mærket. Lige nu står den på klassisk forhandlingsretorik, hvor belgierne via lokal presse lader AGF vide, at hvis ikke prisen sænkes, så har de bestemt muligheder, som de gerne går videre med, hvis danskerne viser sig for besværlige ved forhandlingsbordet – helt klassisk se os, vi er tough guys.

Med til regnestykket hører, at Anderlecht ikke har et stort transferbudget og skal bruge flere spillere ind. Og de vil da slet ikke fremstå, som om de trynes af en dansk klub, der har været 23 år om at vinde noget. Det siger sig selv. Så forhandlingerne skal nu landes i retning af at alle omkring bordet vinder. Og ligner vindere. Den saga kommer til at gå for fuld damp hele denne uge.

Apropos Anderlecht. Der er dansk interesse for Sanneh. Gambianeren afsøger muligheder for en klub andetsteds i Europa, men de danske henvendelser ligger og ulmer nu, hvor han snart skal træffe en beslutning.Jeg har tidligere skrevet om Horsens’ Jeppe Kjær. Der er så massiv interesse for teenageren at et salg kan lukkes nu til en pris omkring to millioner euro plus upside. Det er egentlig bare op til spilleren og familie at vælge, hvilken vej karrieren skal gå nu.

Ajax meldes som køber, men det er ikke en done deal endnu. Hollænderne har blot tilkendegivet overfor Horsens, de accepterer transferprisen og inviterer Jeppe Kjær på besøg. Så hvis han ønsker at fortsætte karrieren i den hollandske storklub, så er det bare at trykke på knappen. Der dog stadig en stor håndfuld klubber inde i billedet.

Mere karriere. To af Lyngbys erfarne profiler – Lasse Nielsen og Martin Ørnskov – har karrieren oppe at vende.

Lasse Nielsen er et emne i Hvidovre i NordicBet Ligaen, men også ex-klubben Næstved, der jo som bekendt skal en tur i 2. division.

Martin Ørnskov har besluttet sig for at forlænge karrieren med mindst en sæson – om det bliver til en sæson mere i Lyngby, andetsteds på Sjælland eller et eksotisk eventyr udenfor landets grænser er oppe til overvejelse. Midtbanespilleren har blandt andet henvendelser fra flere klubber i Australien med gode muligheder for et sidste eventyr ’down under’, hvor blandt andre Melbourne Victory spøger som mulighed. Og tilbage til begyndelsen. En del af ideen med Transfer Talk er også at åbne lidt for, hvordan man egentlig arbejder med transfer-historier og den talk of the town, der følger med.Efter det kom frem i sidste uge, at Johan Lange forlader FC København for at kaste sig over et kontorbord med et bjerg af arbejdsopgaver i Aston Villa, så har en meget oplagt historie turneret flittigt på vandrørene omkring FC København.

At Lange skal være det brohoved, der om kort tid ser Ståle Solbakken forlade FC København og gå til Aston Villa som cheftræner. Duoen har arbejdet tæt sammen i mange år, så linket er mere end oplagt. Journalistkilder omkring Aston Villa mener det tilmed sandsynligt, cheftræner Dean Smith står foran en fyreseddel. Plottet tyknes med andre ord.

I engelsk fodboldoptik betegnes Solbakken ganske vist som et tidligere ’Wolves flop’, men han og Lange vil jo netop nu kunne pege på Wolves og sige: Se, hvis nu I havde gjort som vi sagde dengang og fraveget gammeldags britisk bulldog fodboldtankegang.

Der er kommet nye ejere til I Wolves siden Solbakkens ophold i klubben, men stadig. Han ville have en god sag.

Solbakken til Aston Villa være en kæmpe kæmpe historie at bringe som den første, så det blev der brugt en del tid på i weekenden. Hvilket vakte stor jubel i familien. Med løg på.

Men Solbakken skal ikke til Aston Villa, blev konklusionen på researchen. Af mange årsager, hvor jeg her bringer essensen.

Det siges, at det kom bag på Solbakken, at Lange pludselig bankede på døren og fortalte om Aston Villas henvendelse. Det er også Solbakken, der har forhandlet transferprisen på Lange hjem – hvilket han jo ikke ville gøre, hvis han var på vej ud ad døren – en pris jeg ikke er blevet klogere på. Det siges også, at Solbakken foran en ekstrem vigtig sæson ikke just fandt tidspunktet for Langes jobskifte sådan super-optimalt. Nordmanden er langt med transferstrategi og proces – det siges tilmed, at FCK er klar med den første signing – hvor der også skal skibes flere spillere afsted for at få luft i lønbudgettet. Spillere som Santos, Pep Biel og Varela nævnes her, men meget kan ske.

Det siges også, at det internt i FCK forventes, at Ståle Solbakken er at finde i FCK de næste to sæsoner med, og at han ikke har overvejet at forlade klubben nu på en resultatmæssig skuffelse, men når/hvis så skal det være som mestre.

Tilbage til kilderne omkring Birmingham. For der er faktisk ikke meget, der taler for, at en type som Solbakken overhovedet vil passe ind. Det siges, at direktør Christian Purslow, der ikke er videre populær, har brug for en dataknuser, der kan levere det hårde arbejde, mens han selv er frontfjæs og står for de direkte forhandlinger med agenter etc. Som også Solbakken gør det i FCK. Lange skal være den kompetente arbejdsmand i kulissen. Det siges også, at hvis Smith får kniven, så er Purslows kandidat nummer et, Burnleys Sean Dyche, der har forvandlet Burnley fra ligegyldig midterhold i The Championship til en succes i Premier League med en stærk britisk profil og flotte salg. Og Villa, der lige slap med skrækken og overlevede i den forgangne sæson, vil da gerne have en bid af den kage.  

Med andre ord så er Langes jord mere kulissemotor end, det har været beskrevet i flere engelske aviser. Og det kan vise sig at være et super-fedt job. Hvem vil ikke gerne være en del af Premier League? Og med de skudsmål som Lange får, så skal han nok vise sig som mand for opgaven.

Men Solbakken skal ikke med.


Søren Sorgenfri

42 år. Fast fodbold-blogger for NordicBet. Redaktør for sportsappen ’Sport Inside’, forfatter til flere fodboldbøger, forlægger på sportsforlaget Helmin & Sorgenfri. Tidligere 10 år på BT Sporten og redaktør på fodboldmagasinet ’Clasico’.