Har AGF reelt andre muligheder end Troels Bech?

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

Superligaen er nu delt i to og det har været et interessant første akt. Er det nu for Brøndby? Eller er FCM ved at finde guldformen igen samtidig med FCK åbenbart ikke rigtigt vil melde sig ind i kampen?

AaB har været en stor skuffelse i foråret. En slutspilsplads smidt på gulvet over forårets ni runder der blot ar kastet ni point af sig. Det pointgennemsnit svarer til en placering mellem Lyngby og Vejle. Nordjyderne skal have mere ud af projektet, men er måske også et sted, hvor de skal finde ud af, hvordan og hvor meget de skal forvente af sig selv.

I denne omgang Transfer Talk er AGF emnet. Eller rettere det ledige sæde som sportschef i kølvandet på Haysen-skandalen.

Mange tastaturkrigere har ment det ene og det andet i den sag, men må bare helt stilfærdigt konstatere, at det skete har været nok til AGF gjorde kort proces. Og et sådan greb er det svært at se AGF gribe til uden, der er rasende god grund til det.

Og hvad så nu?AGF i dag er ikke som AGF for bare kort tid siden. Du ved, dengang, hvor alle crackede en standardjoke om, hvem mon aarhusianerne skulle møde i Champions League, hvorefter det hele endte med en nedrykning. Sat på spidsen.

AGF i dag er et andet og mere solidt projekt. Der skal bygges på, så det nuværende niveau som et top-4 hold fastholdes, men også forbedres så de hvidblusede kan gøre sig i Europa og naturligvis opbygge muskelkraft til at angribe top-2 hver sæson. Det er der så stort et hold som AGF hører hjemme. Og de har været for længe om at nå dertil.

Samlet set tegner der sig et billede af en Superliga, hvor FCM, FCK, Brøndby og AGF vil udgøre en stærk top-4 i de kommende år. Så er det op til AaB og OB at vågne op og leve op til egen størrelse. Eller sovse videre udenfor det sjove selskab. Fire toneangivende hold i ligaen giver nyt liv og kan måske omsider mane den trælse snak og frygt for Rangers/Celtic-tilstande i jorden. Mange har i tidens råbt løb udtrykt bekymring for FCK med deres budgetstørrelse vil vise sig som en usårlig størrelse. En megalodon der ville æde rub og stub. FCK har vist sig som alt andet end usårlige. Dominerende, men til at tale med og sårbare overfor fejlbeslutninger og lige nu i en form for genopbygningsfase, hvor det er svært at se horisontlinjen.

AGF’s næste sportschef bliver interessant at følge. Det bliver med en vis signalværdi, når den ledige plads i top-trioen direktør, cheftræner, sportschef skal besættes. Jacob Nielsen og David Nielsen fylder. Med personlighed og ambitioner. Det kræver sin sportschef at følge med der og det tilmed i en klub, hvor processen som top-4 hold stadig er spæd. Et par fejltrin og fremgangen kan sættes over styr. Så kynisk er fodbold.Ekstra Bladet skrev tidligere på måneden, at Troels Bech var på blokken før AGF gik med Haysen. Spørgsmålet er, om der reelt er andre danske kandidater end Bech?

Ser man udover landskabet af nuværende sportschefer i ligaen, så er det svært at se den rette kandidat. Søren Jensen, Jimmi Nagel, Jakob Krüger, Niels Erik Søndergaard, Ole Nielsen? Naah.

Internt råder AGF over den tidligere agent, Jesper Ørskov, der er klubbens talentchef. Erfaren fra agentbranchen og gode forbindelser til Holland og Belgien, men også nyansat og derfor næppe aktuel. Der er et stort skridt fra agentbranchen til en klubs interne maskinrum, så det er ikke det rette tidspunkt for hverken Ørskov eller AGF at forsøge sig med en sådan konstellation.

Fra agentverdenen vil navne som de nu pensionerede agenter Thomas Gaardsøe og Søren Barslund poppe op. Det samme vil agenten Mads Bach Lund, der er et godt navn og stærkt kort i de jyske klubber, men ifølge mine oplysninger så er ingen af de tre aktuelle.

Tidligere spillere vil navnemæssigt lune, men igen vil den manglende erfaring blive et problem. Kan man ikke traden, så er der betaling ved kasse et i fodboldens verden. Det eksperiment har AGF ikke råd til, hvis opturen skal have yderligere brændstof.

AGF har brug for erfaring, stærke og brede skuldre og et kompetent navn, der kan skubbe yderligere på udviklingen. Det er ikke en nem øvelse, og jeg tror AGF er i færd med en ret vanskelig rekrutteringsproces, hvor de ser til udlandet, hvis ikke de ser til Troels Bech.


Søren Sorgenfri

42 år. Fast fodbold-blogger for NordicBet. Redaktør for sportsappen ’Sport Inside’, forfatter til flere fodboldbøger, forlægger på sportsforlaget Helmin & Sorgenfri. Tidligere 10 år på BT Sporten og redaktør på fodboldmagasinet ’Clasico’.